Podle předchozí diskuse jsem měl pocit, že je času dost....

Moderátor: Michal Dalecký
mikinko píše:greenery píše:... kdo mi vysvětlí, proč je první várka vyprodaná? šel jsem do krámu a prý až v říjnu....
No, som tiez mierne "namichnuty", lebo som sa prave dozvedel, ze v mojom shope v ZA modely zatial nie su .... az druha varka .... v tomto ma teda MTB este riadne medzery ... len si musia davat pozor, aby si aj tymto nepilili konar pod sebou .... trpezlivost modelarov (chyby na modeloch, dostupnost) ako aj obchodnikov (dodrzanie dodavok, jednanie) nie je nekonecna ... Tak dufam, ze sa to v buducnosti zlepsi ...
mikinko píše:mlha píše:mikinko,podle toho cos tady napsal mám na Tebe dotaz.Děláš vedoucího SW týmu,když Tě někdo v nějaké fázi tvorby upozorní na chybu,jak budeš reagovat?Necháš to vyšumět nebo ji opravíš?Asi to druhé,že?
Je ale trošku rozdiel upraviť program ako upravovať celú formu ... náklady su diametrálne odlišné. Náklady na opravu programu sú len hodiny strávené opravou. Náklady na opravu formy sú hodiny strávené úpravou CAD + náklady na výrobu novej formy (čo podľa štruktúry formy môže byť slušný peniaz - forma na lisovanie je totiž najdrahšia vec pri výrobe modelu) .... Keďže nepoznám ekonomickú situáciu v MTB tak neviem posúdiť, či ponechanie chybnej formy bolo len lenivosťou výrobcu alebo tým, že to bolo ekonomicky neúnosné ....
Velkýho Hektrora a kulatou Barču jsem nijak extra nekoumal, ale dvouoknový Hektor je humus, trojoknový je fajn a kulatá Barča mě zatím nepraštila žádnou velkou chybou do očí. Snad jen ty pluhy jsou pořád to samé. To máme 1 podařený model z 6, nebo rozpůlíme-li Hektora na dvouoknového a tříoknového, tak 2 ze 7. A to je poněkud velmi tristní. Zvláště jsou-li ty chyby v jednoduchých rovinných tvarech, což je nepochopitelné.greenery píše:mikinko píše:greenery píše:... kdo mi vysvětlí, proč je první várka vyprodaná? šel jsem do krámu a prý až v říjnu....
No, som tiez mierne "namichnuty", lebo som sa prave dozvedel, ze v mojom shope v ZA modely zatial nie su .... az druha varka .... v tomto ma teda MTB este riadne medzery ... len si musia davat pozor, aby si aj tymto nepilili konar pod sebou .... trpezlivost modelarov (chyby na modeloch, dostupnost) ako aj obchodnikov (dodrzanie dodavok, jednanie) nie je nekonecna ... Tak dufam, ze sa to v buducnosti zlepsi ...
... no já myslím, že to nebudou mezery. Myslím že majitel MTB dobře ví, že chystané novinky ROCO,PIKO, modely bai, da potáhnou chechtáky z peněženek. V téhle situaci hraje i rychlost uvedení na trh velkou roli.... chyby formy asi měly menší váhu. Předpokládám, že p. Báňa není omezenec, který si nevidí na špičku nosu. Tak doufejme, že ev. další modely budou mít chyb méně.
Co velký hektor, kulatá zamračená - jaké jsou chyby zde?
Podotýkám, že nemám s MTB nic společného, to jen tak v rámci objektivity, nejsem žádný extra znalec.
greenery píše:... k těm pluhům
viewtopic.php?f=15&t=5300&hilit=pluh&start=270
...... stesky, že jsou pluhy s dírama jaké jsou, tedy nepoužitelné v provozu s kinematikou, jaksi vyplynulo zde z názorů ctěného pléna. Sám velký "ignorant" pan Báňa se tehdy dotázal - já reagoval s úpravou ala Roco a byl jsem jaksi upozaděn. Přednost dostalo řešení, které je dle mě k ničemu. Ani do vitriny, ani na ježdění. Takže jaké stesky? A majiteli MTB se nedivím, že už se dále raději na nic neptal.
A modely zřejmě úspěšně prodává, ať se tady vztekáme jak chceme. Poučky nepoučky. Dokud bude jediný, kdo dané řady bude dělat, můžeme tak akorát stáhnout ocas a koupit / nebo nekoupit.
Kulatá barča byla pryč tak rychle, že jsem se na ní na krámě ani nestihl podívat. A o posledním modelu už jsem psal.
A jako neznalec, co je na hektorovi s dvěma okny špatně?
mikinko píše:mlha píše:Hektor má proporčně jinak rámy oken,zbytek je ok
Mám trojoknového a tam je to tuším OK ....
mizl píše:Pánové
Vím, že s určitými příspěvky se osobně nelze ztotožnit. I já mám občas tento problém. Proto bych Vás rád vyzval, aby jste na tyto příspěvky nereagovaly. Zanechte prosím hádek a pojďte se věnovat modelům. Vím. Někdy je těžké nereagovat, ale přesto Vás prosím.
Jen doufám, že se na mne nesnese vlna kritiky. Snad dojde tento příspěvek k pochopení.
Michal
Protože nejsem línej a nekupuju si pečivo v supermarketech, ale v poctivém pekařství.Myšpulín píše:Myslel jsem, že nebudu reagovat, ale těch 20 - slovy DVACET - stránek, to je běs.
OFF TOPIC START:
Nějak nechápu, proč stejná diskuze není na stránkách pekáren. Kolik z vás si kupuje chleba, i když to NENÍ chleba?
OFF TOPIC END:
Toť ode mne vše. Jen dodám slova klasika: "Jdu blejt, velebnosti!"
Zpět na Velikost H0 (komunita H0)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků