Kocour T466.2/742 v H0 od MTB

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Kocour T466.2/742 v H0 od MTB

Příspěvekod mikerichter » úte 24 zář, 2013 8:24 pm

Pro petrha

No koukám, že nejsi žádný Einstein, tak ti to vyjímečně vysvětlím. Hodnotím tu firmu, kvalitu jejích výrobků, přístup k zákazníkům a samotnou kvalitu oněch zákazníků. Úplně stejně, jako by někdo negativně hodnotil kvalitu bot jedné firmy a nějaký tobě podobný i.iot by mu napsal, tak nám ukaž, jak umíš vyrábět boty, jestli uděláš lepší. Člověk nemusí vyrábět boty, aby mohl napsat, že firma XYZ vyrábí zmetky. Mluvíš úplně z cesty.

napomenutí moderátora,příště ban
mikerichter

Příspěvekod F. Placheta » úte 24 zář, 2013 9:10 pm

mikerichter píše:Pro petrha

No koukám, že nejsi žádný Einstein, tak ti to vyjímečně vysvětlím. Hodnotím tu firmu, kvalitu jejích výrobků, přístup k zákazníkům a samotnou kvalitu oněch zákazníků. Úplně stejně, jako by někdo negativně hodnotil kvalitu bot jedné firmy a nějaký tobě podobný i.iot by mu napsal, tak nám ukaž, jak umíš vyrábět boty, jestli uděláš lepší. Člověk nemusí vyrábět boty, aby mohl napsat, že firma XYZ vyrábí zmetky. Mluvíš úplně z cesty.

Vazeny pane "mikerichter",dovolim si trochu suplovat roli moderatoru. Nevim kdo jste,odkud jste,ale tady na foru jste chvili a pocinate si jako vseznaly matador,,ktery sem zatahuje "moresy" casto se vyskytujici na servrech jako novinky.cz apod. Myslim,ze nemate zadne pravo nekoho urazet slovy "idiot,einstein,nebo mluvis z cesty". Zamyslete se nad tim.
HO - Digital - CSD IV

www.kolejiste.wbs.cz
F. Placheta

Příspěvekod mikerichter » stř 25 zář, 2013 9:17 am

Omlouvám se za svůj poněkud ráznější příspěvek, jistě šel napsat slušněji, ale částečně na svou obhajobu musím napsat, že s některými lidmi člověk občas dokáže ztratit nervy a chce dotyčnému odpovědět přímo, tak jak to cítí.
mikerichter

Příspěvekod mikerichter » stř 25 zář, 2013 9:35 am

A jen tak okrajově se vy, kteří si z nějakého důvodu snažíte šplhnout u pana Báni svými mnou nepochopenými pochvalami, zamyslete, co by bylo, kdybyste zde místo toho dokázali sepsat kritiku a neoficiální "žádanku" pro zkvalitnění modelů, jinak že nebudete kupovat? Už by tu byl kocour, který by měl správnou kabinu a nádrž atd. . A takový model, představte si, by si koupil i takový zlý lucifer, jako jsem já! :) Každý nesmyslně submisivní člověk okrádá jen sebe, pamatujte.
mikerichter

Příspěvekod George V. » stř 25 zář, 2013 9:48 am

Bacha na to, fan klub MTB Ti odpoví, že místo aby model opravili se na výrobu raději vykašlou. Tak musíme být rádi že máme aspoň něco :mrgreen: .
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod mikerichter » stř 25 zář, 2013 10:00 am

George V. píše:Bacha na to, fan klub MTB Ti odpoví, že místo aby model opravili se na výrobu raději vykašlou. Tak musíme být rádi že máme aspoň něco :mrgreen: .

Oni totiž vědí, že je ve světě plno firem, které když se urazí, tak místo snahy o zkvalitnění služeb raději firmu s obrovskými ztrátami položí. :)
mikerichter

Příspěvekod mikerichter » stř 25 zář, 2013 10:19 am

Ale jedno se musí zakladateli firmy MTB přiznat, je to velký vizionář. Já vytušit současnou situaci českého trhu se železničním modelářství jako mladý kluk, studuji obor strojírenství a založím si podobnou firmu. Každý čitatel tohoto příspěvku, který je zároveň živnostník, mi potvrdí, že v nynější době se musí sakra snažit a kolikrát přidat i něco navíc, aby se vůbec uživil. No nebylo by pěkné, moci svou práci odbýt a když bude někdo protestovat, moci ho klidně nazvat hýkajícím oslem a následně neskončit zkrachovalý na dlažbě? :)
mikerichter

Příspěvekod nexus » stř 25 zář, 2013 12:19 pm

Mikinko: Naprostý souhlas :!: :!: :!:
nexus

Příspěvekod mizl » stř 25 zář, 2013 12:43 pm

Pánové

Vím, že s určitými příspěvky se osobně nelze ztotožnit. I já mám občas tento problém. Proto bych Vás rád vyzval, aby jste na tyto příspěvky nereagovaly. Zanechte prosím hádek a pojďte se věnovat modelům. Vím. Někdy je těžké nereagovat, ale přesto Vás prosím.

Jen doufám, že se na mne nesnese vlna kritiky. Snad dojde tento příspěvek k pochopení.

Michal
TT, III. - IV., DCC -> LENZ, Mikrolayout, Rajče, Staré kolejiště
mizl

Příspěvekod TTmili » stř 25 zář, 2013 1:26 pm

Hurá, už je to tady zas, no to to trvalo. Tentokrát je to ovšem (jak si mnozí jistě všimli) o dvě témata výše, čili ne v TTčku ale u vás milí H0kaři. U nás to tehdy vyvrcholilo pozamykáním několika témat okolo modelů MTB, nám Téčkařům se neustále předhazovalo jaký držky rejpavý jsme, že si ničeho neumíme vážit, že pro nás nikdo nemá chuť nic dělat. A ejhle, ono se to děje u H0karů též, tak kde je problém. Mám pocit že ten problém totiž není ani tak v nás modelářích (celkově H0 i TT dohromady) ale v tom kdo má jak nastavené hranice. A faktem je že pokud my jako modeláři máme nastavené hranice výš než výrobce tak je to prostě špatně a někteří jedinci to nejsou schopní unést. A pak to vrcholí v takovéhle zbytečné slovní přestřelky kdy vrcholem jedné strany je že všichni dělají šunty které se modelu nepodobojí a druhá strana neustále argumentuje slovy že pokud je první strana tak dobrá, tak že má ty modely vyrábět sama.
Pokud má někdo pocit že teď mířím na obě strany je to tak, dřív jsem byl na té první straně počítačů nýtů, a také jsem se tak prezentoval. Teď už to ale nemá cenu, ne v momentě kdy výrobci vůbec nenaslouchají a dál tvoří modely jako by skutečnou mašinu neviděli, ba co hůř, jako by jí ani nechtěli vidět. Jsem schopný překousnout technologické chyby na modelech (silné zábradlí, jinačí úkos nádrže která je z jedné formy s rámem), ale chyby vzniklé nepozorností a namyšleností výrobců (chybná zkosení, chyby v popisech a barvách, nesprávně tvarované žaluzie) mi přijde naprosto směšné omlouvat slovy "buďme rádi že něco je".
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod Michal Šuhajda » stř 25 zář, 2013 2:02 pm

Ahoj, původně jsem se nechtěl vyjadřovat, ale po poslední příspěvek mi "mluví" z duše. Na špatný sklon kabiny bylo upozorňováno už dávno před tím, než se objevila finální verze. , Pokud mě paměť neklame, výrobce na to ani nijak neragoval. Pokud ano, opravte mne prosím.
Nabízí se otázka: Proč to někde jde a někde ne?
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda

Příspěvekod mikerichter » stř 25 zář, 2013 2:13 pm

No ono ty nýty počítat nemá cenu, každý výrobce občas udělá nějakou tu chybku. Ale jde o to, jestli to není obrovská chyba, vzniklá naprosto laksním přístupem a také o to, jestli je snaha chybu napravit, pokud tak lze učinit. Třeba brejlovci Roco v H0 byly vyčítány žaluzie a TT model, který přišel později, už neměl stejnou (drobnou) chybu. Kuehn pokazil střešní žaluzie Brejlovce a u Bardotky raději zveřejnili CAD model modelu a bylo na modelářích, aby opravovali případné chybky. Ale MTB kompletně pokazí brejlovce, poté bardotku v TT, snese se obří vlna kritiky a co se stane s Bardotkou v H0? Nic, jen se zvětší CAD model z TT do H0 se všema těma hrubkama. A pak Kocour.
mikerichter

Příspěvekod radeksindy » stř 25 zář, 2013 2:20 pm

Mikinko: Samozřejmě se s tím dá jen souhlasit, ale ...

Komu prospeje to, ze sa tu 100x spominal nepresny tvar kabiny a niekto pride ako Kolumbus do ameriky a objavi tento brutalny rozdiel stoprvy krat ?

Nelze si nevzpomenou na M. Donutila v Pelíšcích "A komu tím prospějete?" :D

Předpokládám, že sobě. Třeba jednou dojde na model, který budu moc chtít. A až bude zmršený jako tento, tak mě to bude mrzet. Sice dělám I. a II. epochu, ale kvůli modulovce si kupuji i modely novějších epoch. Mám T435.0, mám T478.1, ale T466.0 mít nebudu. Pokud to firmě MTB nevadí a je i tak spokojená, pak je to v pořádku neboť jsme spokojeni na obou stranách (já zase z úspory peněz). Pokud má ale pocit, že zákazníků by mohlo být více, pak je potřeba se zamyslet jestli by nepomohlo věnovat modelům větší pozornost. Chápu, že lokomotivy se lišily v detailech (žaluzie, různé kryty, rám, nádrže, zábradlí) a že ne všechno je možné za rozumné peníze postihnout, ale tvar kabiny a oken mezi to nepatří.

Každý má právo na názor a pokud zde je 150 lidí, kterým se nelíbí tvar kabiny, tak se tu holt 150x může objevit tento názor. Stejně tak, se tu 150x objeví nazor, že se to z 1, 2 nebo 5m stejně nepozná. Sice s tím nesouhlasím, ale vymlouvat to nikomu nebudu. Někteří lidé mají prostě horší zrak, jiní si zase poposednou k modelu blíž :lol: Takže po 101. připomínám, že je to podle mne nepochopitelně zprasené.
radeksindy

Příspěvekod radeksindy » stř 25 zář, 2013 3:07 pm

Tým že na to upozorním 100 sa tá kabína sama nevyrovná ... Pritom výrobca už pred skoro rokom uviedol, ktoré časti sa budú ešte upravovať a ktoré sa už meniť nebudú. Dôvody prečo sa to nebude meniť sú vecou výrobcu. Je už len potom na ňom, ako si zhodnotí, či je ochotný akceptovať menšiu predajnosť modelu za cenu ušetrených financií potrebných na prerobenie foriem. Je už len na výrobcovi, či si zoberie poučenie do ďalších modelov a vyvaruje sa takýchto chýb. A v neposlednom rade je právo každého modelára sa rozhodnuť, či model napriek nedostatkom spĺňa jeho požiadavky a model si kúpi alebo sa mu model napáči a nekúpi si ho.

Vím, že se tím nevyrovná. Jen považuji za dobré se přihlásit se k té skupině lidí, kterým to vadí natolik, že si daný model nekoupí. Hlavně proto, aby výrobce věděl, že problém není v předloze 8)
radeksindy

Příspěvekod Hugo » stř 25 zář, 2013 3:15 pm

Chtěl bych také přispět. Doufám, že můj příspěvek nebude "zavržen" argumenty typu "jsi tu chvíli zaregistrován", "co jsi postavil", apod. Protože nejsem schopen postavit model motorové lokomotivy tak jsem si již v loňském roce jednu lokomotivu (od ROCO) zakoupil. Lokomotivy T 466.2 podle mého názoru patří ke klasice našich drah. Byl jsem přesvědčen, že tato řada vyráběna jednou bude. Je na světě a je to dobře. Koupím si ji, neboť se mi líbí a pro moje potřeby, opakuji moje potřeby, co od této lokomotivy očekávám je její provedení dostačující, čímž v žádném případě nemyslím to, že je model vyhovující pro ostatní. Mně jako zákazníkovi je jedno, který výrobce ji uvádí na trh. Očekával bych ale, že po "nakreslení" a po představení tzv. handmusterů proběhne diskuse, kde bude reagováno na hlasy zkušených modelářů (a jejich tu dost) a nedostatky se opraví. Nevím zda toto proběhlo, já se domnívám po přečtení diskuse, že asi ne. Vycházím při svém názoru z tohoto vlákna, kde se ozývaly kritické hlasy, nevím zda na ně bylo ze strany výrobce reagováno. Jedná se mi o připomínky k podstatným věcem na modelu, nemyslím tím připomínky typu např. "proč je toto číslo a ne toto", "proč je lokomotiva z LD Horní a ne z LD Dolní". A je to pro mne o to nepochopitelnější, že se jedná o českého výrobce, kde není jazyková bariéra. Já jsem přesvědčen, že výrobce obecně (v jakémkoliv odvětví) musí reagovat na požadavky potencionálních zákazníků nebo z trhu zmizí.
V některých příspěvcích výše je zmíněn přístup k řešení problému jinou firmou. Já se domnívám, že firma reagovala až poté co se "začali nahlas ozývat bardi" a hrozil totální propadák. Nevěřím tomu, že kdyby se debata nerozpoutala, výroba byla v takové fázi, aby avizované modely byly uvedeny na trh i v tom posunutém termínu, takže to možná firmě pomohlo. Nikde jsem se zatím o opaku nepřesvědčil.
Toť můj názor k dané věci. Neberte můj příspěvek jako osočování někoho. Znovu opakuji, je mi jedno kdo uvede kterýkoliv model na trh, když se mi bude líbit já si jej koupím, ale výrobce podle mně musí reagovat na připomínky, poznatky, apod. modelářů.
Hugo

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)