Novinky H0 2013

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Novinky H0 2013

Příspěvekod George V. » ned 04 srp, 2013 12:51 pm

milan ferdián píše:Nechce se mi věřit,že by výrobce si tak zahrával s důvěrou zákazníků...

...ale asi zahrává. Jestli má být distribuce v srpnu, pochybuji, že by neměli ani jeden kousek vyrobený. Není potom tak velký problém ho cvaknout a vystavit na stránky. Ale kde nic, tu nic.

P.S. Tady zatím jenou bouří, ale zatím ani kapka... Ale prý si docela užijete, to kolem nás to jenom profrčí.
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod dnovy » ned 04 srp, 2013 12:59 pm

milan ferdián píše:
George V. píše:Tak to já neslintám. Ono asi nebude moc nad čím :) , jinak by se už dávno vytasili s fotkou. Takhle mi to přijde, že se pokouší akorát uhrát maximum předobjednávek "zajíce v pytli" :mrgreen: .

Nikdo,nikoho nenutí si tyto vozy objednat,když nechcete kupovat zajíce v pytli.Jste snad všichni svépravní.Kdo chce mermoci fotky ,tak ať si počká a po zhlédnutí a přečtení recenze od Michala,nechť se rozhodne s nákupem :!:

to je pravda ze nikdo nikoho nenuti, jen tu modelari diskutuji nad vecmi co se jim zdaji ,zvlastni.... ale pristup sikulu k prezentaci modelu je neobvykly....howg
dnovy

Příspěvekod milan ferdián » ned 04 srp, 2013 12:59 pm

George V. píše:
milan ferdián píše:Nechce se mi věřit,že by výrobce si tak zahrával s důvěrou zákazníků...

...ale asi zahrává. Jestli má být distribuce v srpnu, pochybuji, že by neměli ani jeden kousek vyrobený. Není potom tak velký problém ho cvaknout a vystavit na stránky. Ale kde nic, tu nic.

P.S. Tady zatím jenou bouří, ale zatím ani kapka... Ale prý si docela užijete, to kolem nás to jenom profrčí.

Budete se muset kluci HO zatím obrnit trpělivosti.Otázkou je,kdo z krajských distributorů má již vozy na skladě.
Ještě že jsem N-kař,sice máme též Bai slíbené,ale protože to je jiná sorta,tak jsem v absolutním klidu :D
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » ned 04 srp, 2013 1:01 pm

dnovy píše:to je pravda ze nikdo nikoho nenuti, jen tu modelari diskutuji nad vecmi co se jim zdaji ,zvlastni.... ale pristup sikulu k prezentaci modelu je neobvykly....howg

Proč rovnou nepřiznáš,že je to zvědavost :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod dnovy » ned 04 srp, 2013 1:10 pm

milan ferdián píše:
dnovy píše:to je pravda ze nikdo nikoho nenuti, jen tu modelari diskutuji nad vecmi co se jim zdaji ,zvlastni.... ale pristup sikulu k prezentaci modelu je neobvykly....howg

Proč rovnou nepřiznáš,že je to zvědavost :wink:

zvedavy jsem to jo ale spis to opravdu ted hodnotim z hlediska pristupu k zakaznikovi....ono 1500 za model tu zvedavost celkem potlaci:-) ale cenu nezpochybnuji aby si nekdo nemyslel, je svatym pravem prodavajiciho ji urcovat.
dnovy

Příspěvekod George V. » ned 04 srp, 2013 1:23 pm

Tak já jsem také zvědavý, ale u mne tu zvědavost tlumí právě ten přístup výrobce. Možnosti jsou dvě - buď je model dobrý, nebo model zas tak dobrý není (resp. kvalita neodpovídá ceně). Pokud platí bod a) tak by zveřejnění fotky počet předobjednávek spíše zvedlo; pokud tomu tak není, pak zveřejněním fotky si spíše uškodím. Bohužel přístup výrobce ukazuje spíše na možnost b) :) .
George V.

Příspěvekod milan ferdián » ned 04 srp, 2013 2:26 pm

George V. píše:Tak já jsem také zvědavý, ale u mne tu zvědavost tlumí právě ten přístup výrobce. Možnosti jsou dvě - buď je model dobrý, nebo model zas tak dobrý není (resp. kvalita neodpovídá ceně). Pokud platí bod a) tak by zveřejnění fotky počet předobjednávek spíše zvedlo; pokud tomu tak není, pak zveřejněním fotky si spíše uškodím. Bohužel přístup výrobce ukazuje spíše na možnost b) :) .

a co tá třetí možnost? Konkurence :mrgreen:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod mlha » ned 04 srp, 2013 2:30 pm

Milane bylo ve výbavě i osvětlení interiéru?To by to cenu omlouvalo.1500 Kč za jeden vůz je cena hodně vysoká,pravdou ale je,že je to náš vůz a výroba formy není zadarmo.
Naposledy upravil mlha dne ned 04 srp, 2013 3:50 pm, celkově upraveno 1
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod George V. » ned 04 srp, 2013 3:40 pm

milan ferdián píše:a co tá třetí možnost? Konkurence :mrgreen:

...a jaká, prosím Vás? Že by se pustili hluboko pod své výrobní náklady (u Krále železnic :mrgreen: )? A někdo novej by těžko za tři neděle spíchnul novou formu. Jakákoliv (teoretická) konkurence se na to vyflákla ve chvíli, kdy ho Šikulové ohlásili, pokud tedy už s tím nebyli daleko. Ale pochybuji, že by na tom někdo jiný na téhle úrovni dělal, o ničem se neví...

P.S. Tajně doufám v možnost první...
George V.

Příspěvekod Petr Zatrepalek » ned 04 srp, 2013 4:01 pm

milan ferdián píše: a co tá třetí možnost? Konkurence :mrgreen:

tak tohle snad Milane nemyslíš vážně, vid :cry: - jednak baiku HO žádná konkurence v dohledné době na trh neuvede a jednak zveřejnit fotku když do pár dní či týdnů mám zahájit distribuci, nemůže být problém! Pokud tedy ovšem model skutečně existuje. Pokud mám však jako výrobce k dispozici zatím jen "nepodarek" a vychytávám na poslední chvíli chyby, pak chápu že fotka "nepodarku" bude spíše na škodu... Uvidíme až co slibovaná recenze Michala v magazínu.
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod milan ferdián » ned 04 srp, 2013 4:04 pm

Petr Zatrepalek píše:
milan ferdián píše: a co tá třetí možnost? Konkurence :mrgreen:

tak tohle snad Milane nemyslíš vážně, vid :cry: - jednak baiku HO žádná konkurence v dohledné době na trh neuvede a jednak zveřejnit fotku když do pár dní či týdnů mám zahájit distribuci, nemůže být problém! Pokud tedy ovšem model skutečně existuje. Pokud mám však jako výrobce k dispozici zatím jen "nepodarek" a vychytávám na poslední chvíli chyby, pak chápu že fotka "nepodarku" bude spíše na škodu... Uvidíme až co slibovaná recenze Michala v magazínu.

Trochu jsem chtěl to vaše čekání odhlečit :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod dnovy » pon 05 srp, 2013 7:53 am

mikinko píše:Chlapi, uz ste ako baby na trhu .... siahodlho tu diskutujeto o tom "co kdyby, jestli, mozna, nebo, ........ ". Aky to mam vyznam. Vecnu diskusiu o modeli beriem, pripomienky, pozitiva, negativa ... V pohode. Ale naco tu splietate konspiracne teorie, preco este nie su fotky .... Mne je uplne jedno ci su alebo nie su fotky. Az budu OK - pozriem si recenzie, resp. model ak bude k dispozicii a podla toho kupim. Ak to bude OK - kupim, ak nebude OK - nekupim ... ale naco budem o tom teraz rozmyslat ..... podla mna je to mlatenie prazdnej slamy .....

...no a co že diskutujeme, to přeci k životu patří...Furt lepší než řešit politiku. Koho to baví tak čte a diskutuje, koho ne, tak si pomyslí své a nediskutuje...Pokud diskuse neodporuje pravidlům fora tak at je. Pořád lepší než kdyby to tu bylo prázdné:-)
dnovy

Příspěvekod ReichenbergW » pon 05 srp, 2013 1:06 pm

Tak když nikdo nic k těm malosériovým vozům od Tilliga, tak sem tedy v rámci tiché propagace něco jejich fotek dám. Vozů bylo vyrobeno od každého jen necelých 200 ks. Případné dotazy rád zodpovím vně i mimo fórum. Postupem času chceme ještě připravit další vozy. Nejprv služební vůz D-6 1455 ex USTC, tedy maličký hytláček které ČSD pořídilo v rámci UNRRY a bylo jich hejno po celé republice. Předloha vznikla podle skutečného vozu který se v pozdější době srazil s dnešní muzejní tramvají 6 Mt č. 117 na meziměstské tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou, kterážto křížila dávno neexistující vlečku do místního pivovaru. A díky tomu nám zůstala zachována nejen ona pěkná tramvaj z České Lípy, ale hlavně vyšetřovací spis kde je všechno uvedeno vč. fotek. Vůz má tedy reálný základ a pokud je to ještě pravda tak zřejmě poslední tento hytláček (resp. jeho skříň) se povaloval na ranžíru v Olomouci. Jen v pozdější době si ČSD upravilo vyhlídková okna a jedno další spouštěcí přidalo. Model je ale ve stavu původním než došlo k přeznačení. Tedy do souprav z let cca + - 1946 - 1957...
Přílohy
DSCF2318.JPG
DSCF2317.JPG
DSCF2316.JPG
ReichenbergW

Příspěvekod ReichenbergW » pon 05 srp, 2013 1:16 pm

Dalšími modely jsou prozatím první dva vozy Y s logy rychlíku Ostravan první Am a druhé Bm třídy, provedené přesně tak jak jezdily koncem 70. let až začátkem let 80. První dva vozy mají použitu světlejší barvu zelené tak jak nové vozy vyčleněné pro vozbu tohoto tehdy elitního rychlíku přišly z NDR, další dva plánované vozy BDm a druhé Bm budou již opět opatřeny vagonovou zelení a do prodeje přijdou před koncem roku. Popis je opět dělán podle skutečných vozů vč. jejich inv. čísel a určitě tisk není tak mizerný jak popisoval kolega IB v posledním ŽM. Jen Tillig nemá prostě tolik sytou žlutou jako tomu bylo u potisku starších vozů od Sachsenmodelle. Nicméně názor nechť si každý udělá sám .-) Zde vůz Am...
Přílohy
DSCF2330.JPG
DSCF2328.JPG
DSCF2326.JPG
Naposledy upravil ReichenbergW dne pon 05 srp, 2013 4:42 pm, celkově upraveno 2
ReichenbergW

Příspěvekod ReichenbergW » pon 05 srp, 2013 1:19 pm

A vůz Bm...
Přílohy
DSCF2336.JPG
DSCF2334.JPG