No ještě před tabulkou je potřeba si změřit rychlost loko pro jednotlivé rychlostní stupně, ideálně všech 28 stupňů, kterým odpovídají příslušná CV.Ale obvykle stačí každý 2., tedy 14 a někdy i méně a zbytek se lineárně proloží. A na základě tohoto měření pak upravím hodnoty v CV 67-94. Jen upozorňuji, že je třeba mít nastaveno v DCC centrále 28 rychlostní krok a v případě LocoNetu je třeba zjistit jaký rychlostní stupeň LocoNetu (2-127) odpovídá tomu konkrétnímu ryclostní stupni v rozsahu 1 aź 28. Je s tím docela dost práce a je to běh na dlouhou trať, takže si myslím, že jsou lepší 2 následující varianty:
1) postup který je popsán výše (z 11.dubna) tj. přímo pomocí PoM nastavím hodnotu CV tak, aby loko měla požadovanou rychlost, je to sice metoda pokus-omyl, ale jde to docela rychle.
2) použít přímo skript v JMRI, který loko změří a tu tabulku vytvoří za mě.
Jinak mé doporučení, které jsem již také zmínil, je nejdříve nastavit CV související s PID regulací, aby nedocházelo k prodlevě, která je zmíněna např. zde:
mpinta píše:
.....Mašiny rozdílné vykazují odchylky především při rozjíždění, brzdění, změnách směru jízdy. Jde však jen o krátké okamžiky při změně rychlosti (1-2 s),.....
Pro mě bylo zpoždění 1-2s příliš velké a přijatelná hodnota z mého pohledu je ca. o 1 řád nižší. A je celkem jedno jestli souběh 2 loko je proveden na úrovni dekodéru (pomocí CV67-94) nebo softwaru.
Nastavení pomocí CV 2, 5, 6 můźe být dostačující, pokud je průběh motoru dostatečně lineární mezi body CV2 a CV6 a potom CV6 a CV5.Nicméně platí, že dokud si nezměřím charakteristiku motoru, tak nevím jak je ta charakteristika lineární….