Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka
Tomáš píše:Odzkoušej, co ti to dělá na analogu s klasickým FZ1. Můžeš tam nechat i den dekodér, nebo tam vrať tu analog propojku.
Můj skromný typ je ten, že se ten dekodér přehřívá a tím se vypíná. 1,5A se mi zdá málo.
PS. Příště určitě vsaď na kvalitu a kup Zimo. Brzy je i TT modelář zařadí do své nabídky.
miroslav lengyel píše:........Dále bych se určitě podíval na uhlíky a komutátor,zda není zaprasený od té versatilky co dnes vydávají za uhlíky,mohl bych na tohlr téma napsat slohovou práci.Mašina mi škubala jako blázen .........
Tomáš píše:Dekodér musí být nastaven pro provoz na analogu?? To jsou věciJá právě myslel, že jakákoliv DCC mašina bude jezdit normálně v analogu, akorát nepojedou funkce.
TTmili píše:miroslav lengyel píše:........Dále bych se určitě podíval na uhlíky a komutátor,zda není zaprasený od té versatilky co dnes vydávají za uhlíky,mohl bych na tohlr téma napsat slohovou práci.Mašina mi škubala jako blázen .........
No hodně štěstí při kontrole a výměně uhlíků u MTB. Klidně mě kamenujte nebo tak, ale podle mě prostě MTB chtělo ušetřit tam kde nemělo, radši měli investovat do nějakých kvalitních motůrků (Mashima atd.) a udělat převody víc do rychla, než vyvíjet svůj motůrek se sice vysokými otáčkami, ale s prd krouťákem který mašinu i přes převody do pomala prostě neroztáhne na její skutečnou maximální rychlost.
V_Báňa píše:
Celou dobu co si tady stěžujete jak máte hlučný model kvuli motorku atd by nebylo špatné mi napsat a dozvědět se že máte zadřené ložisko v převodovce, které kladlo čím dál větší odpor až se začalo v převodovce protáčet celé a to je ta přičina drnčení. V rámci inovace se začaly na podzim 2012 dávat kalené hřidele a ukazalo se ty maji tendenci se občas přikousnout, což jsme u všech postupně opravili a změnili technologii. žádné uhlíky tam nejsou, jsou tam kovové kartáče v kombinaci s rotorovým kondenzátorem, které vydrží i 20V a 1A odběru. Vzhledem k omezeným finančním zdrojum vyznavaču TT nelze Mashimu kvuli ekonomice a dlouhým dodacím lhutám použít.
Nevím k čemu je potřeba maximální rychlost lokomotivy, když mezi stanicemi všichni mají tak 3-4m tratě, které model ujede za 30 sec, což je asi normální jízdní doba v reálu...........?
V_Báňa píše:Vzhledem k omezeným finančním zdrojum vyznavaču TT
V_Báňa píše:Nevím k čemu je potřeba maximální rychlost lokomotivy, když mezi stanicemi všichni mají tak 3-4m tratě, které model ujede za 30 sec, což je asi normální jízdní doba v reálu...........?
Zpět na Velikost TT (komunita TT)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků