Moduly OstraMo

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: Moduly OstraMo

Příspěvekod Mcx » pát 31 kvě, 2013 5:54 am

Ještě pro připomenutí, jak vypadá situace u mostu v reálu, trať je sice v oblouku, ale to nemá vliv. Telefonní vedení půjde pod mostem jak v reálu. Kdysi to bylo asi trochu méně zarostlé.

Obrázek
Mcx

Příspěvekod Mcx » ned 02 čer, 2013 7:12 pm

Modul s mostem je skoro hotov a tak se drobnosti rozběhly na odbočce Morava, první díl je už flokován a na druhém běží pokládka foliáží na náspech a zářezech a bude prováděno první flokování. Radek provedl úpravu na podkladech pro řezání mostů a tak budu muset požádat o nové vyřezání laserem, snad již poslední definitivní verze.

Obrázek
Mcx

Příspěvekod Mcx » pon 03 čer, 2013 7:48 pm

Díl "A" odbočky Morava získává postupně krajinu. Rozhodně mám daleko k mistrovství některých moravských flokovačů, ale postupným "bojem" s floky přece jenom získává krajina nějaký vzhled :) . Chybí tam jestě mnoho věcí včetně dosypu okolo šterkového lože. Rovněž bude potřeba upravit některé rozhraní mezi foliážemi i mezi foliáží a flokováním.
No a pak ještě nějaká vyšší vedetace, spousta práce přede mnou.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

ale hlavně nechci dopadnout tak, jak vzhled mnohých rakouských modulů s přerostlým anglickým trávníkem a pěkným trakčním vedením
Obrázek
Naposledy upravil Mcx dne úte 04 čer, 2013 4:03 am, celkově upraveno 1
Mcx

Příspěvekod Mcx » pon 03 čer, 2013 7:52 pm

Další fotky z modulového setkání Fremo v Bad Voslau od Wladka zde:
http://forum.modelarstwo.info/threads/b ... 013.16792/
Mcx

Příspěvekod mlha » úte 04 čer, 2013 3:55 pm

Milane proti těm rakušákom si někde úplně jinde,to bude asi tou flokovačkou :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod radeksindy » úte 04 čer, 2013 6:50 pm

Řekl bych, že na rakouských modulech je Wild Grass od Heki. Velice dobrý výrobek, bohužel tady názorná ukázka toho jak se nemá používat.

Odbočka vypadá skvěle. Má podle mne dobrou barvu, v našich podmínkách obvykle sytě a čistě zelená vydrží chvílí, pak to různě uschne, zežloutne a zhnědne. A taky má dobrou strukturu a není tak prvoplánovitě drnovitá
radeksindy

Příspěvekod miroslav lengyel » úte 04 čer, 2013 6:52 pm

No vypadá to trošku jako psí chlupy, :D ale je to asi věc názoru,protože my máme zrovna takovou trávu kolem baráku. :lol:
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod Mcx » úte 04 čer, 2013 7:08 pm

Tož Milane, flokovačka flokuje na jedničku, ale stále je to takový experiment :D
Dnes jsem zasypal hlínou a jemným štěrkem přechod štěrkového lože do okolí na díle "A", pak jsem opakoval postup, který jsem si již odzkoušel na jiných modulech, osátou hlínu jsem sypal do naflokované trávy, nedával jsem ji jako podklad pod trávu. Zastříkavané je to osvědčenou klasikou ředěný Sportakryl MAT. Tak tam dnes nebylo co fotit - je to mokré, tedy vzhled nedokonalý.
Na díle "B" jsem flokoval první vrstvu a částečně druhou vrstvu. Ideální na přechod do foliáže jsou kraje, kde jde foliáž do ztracena, uvidím jak se mi podaří sladit flokování s vysokým okrajem foliáže. Jinak je to úplně čerstvé, tudíž těžko posuzovatelné co z toho přesně vyleze.
Tu proschlost trávy se tam pokouším nějak dostat, ale je to boj :) , navíc někdy nedokáži opakovat co jsem předtím zkoušel, je to ještě málo zažité.
Nad tratí směrem k okraji modulu bude okraj lesa, tak tam musím připravit vzhled pro výsadbu jehličnanů, v jakém rozsahu to ještě musím zvážit.

Obrázek

Obrázek
Mcx

Příspěvekod Ferda » úte 04 čer, 2013 7:28 pm

Mcx píše:...navíc někdy nedokáži opakovat co jsem předtím zkoušel, je to ještě málo zažité.

V tom je pak ta dokonalost! Ona to matička příroda taky neumí zopakovat. :wink:

Jinak moc hezká práce.
H0 III-IV. Dokonalost je sen!
Ferda

Příspěvekod Mcx » stř 05 čer, 2013 2:48 pm

Dnes proběhla kontrola včerejšího zasypávání hlínou. Nedopadlo to špatně, ale nějak jsem neodhadl flok okolo štěrku, chybí tam nepravidelné proschlá vegetace, budu muset doplnit.

Obrázek

Obrázek

a detail kombinace flok s foliáží
Obrázek
Mcx

Příspěvekod cipisekmp » stř 05 čer, 2013 4:05 pm

Ahoj, ja si myslim ze slusne, kazda trava vypada trosku jinak, nekdy me pripada pohled na vetsi plochu travy ze je to vice mene slity odstin zelene, jindy je to flekate a do toho jeste nejake rakosi, vlci mak a pod havet. Hrat se stim da do zblazneni.
At se dilo dale dari Cipisekmp
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

Příspěvekod Mcx » stř 05 čer, 2013 4:33 pm

No, postupně mně to začíná bavit, hlavně je to technologie "opravitelná", tak jak říkáš, dá se s tím hrát donekonečna. Tady postup na dílu "B". Výškový rozdíl k foliáži jsem vyřešil dosypem hrubu hlínou a přeflokováním, až to zaschne můžu zkoumat výsledek a přemýšlet co tam ještě dát.
Je to mokré s nevyklepanými přebytečnými floky.

Obrázek
Mcx

Příspěvekod Mcx » stř 05 čer, 2013 6:27 pm

A takhle nepřesvědčivá je druhá vrstva, která pokrývá skoro celou plochu, rezavé fleky jsou suché jehličí, místa kde bude provedena výsadba jehličnanů od Model Scene. Ještě ten svah dostane minimálně jednu vrstvu floků - pro rozvrstvení plochy a jednu porci osáté hlíny pro vylepšení podkladu. Než to uschne je čas rozmýšlet jak dál.

Obrázek
Mcx

Příspěvekod Mcx » čtv 06 čer, 2013 11:21 am

Možná někoho bude zajímat co ta sranda - odbočka Morava stojí, když bylo u kolegů v Brně zmiňováno, že v modulech to vychází levněji. Takže známé a odhadnuté náklady jsou ve výši cca:
koleje, výhybky 1500
dřevo, nohy,šrouby 1000
elektro 1400
stromy listnaté 1000
lampy 400
návěstidla 1100 (předvěsti budou půjčovány z Lipové)
stromy jehličnany 3000
voda 350
budovy 0
mosty 0
foliáž 300
celkem cca 9550 Kč
a k tomu 90 – 120 hod práce
Něco se dalo ušetřit vlastní výrobou dalších věcí - ale čas jsou taky peníze. No, proti tomu modulu s mostem a předvěstí je to výrazně dražší :cry:
Mcx

Příspěvekod Jiri Dvoracek » čtv 06 čer, 2013 12:22 pm

Ahoj, uzasna prace. :) Mozna se spatne divam, ale nikde jsem tam nenasel jehlicnaty strom, listnaty strom, navestidla a ani vodu. A take 1500 za dve vyhybky a kus flexi koleje mi prijde taky dost :) Jinak to fakt financne neni zadna sranda, tohle hobby :mrgreen: Takze sumasumarum to zatim vychazi o cca 5500 levneji, nez jsi napsal :lol: :mrgreen:
TT - digital, CD, ZSR a OBB, epocha V a VI, Digitrax a JMRI
Jiri Dvoracek

PředchozíDalší

Zpět na Moduly