Brejlovci Kuehn - jak to s nimi je?

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Brejlovci Kuehn - jak to s nimi je?

Příspěvekod T 478 3022 » ned 17 bře, 2013 1:56 pm

lisacik píše:
nadkachna píše:...jen u té mé (33319 : T478 3187 ČSD ep. IV) jak na potvoru musím čekat do začátku července. Dle vyjádření DS se bude měnit celý model, tak jsem zvědav ...

Ahojte.
Chcem sa spytat o aky problem ide pri karoserii T478 3187 ČSD/Kuehn 33319, ze sa bude menit cely model a to vcetne karoserie? Bol problem v nastreku, alebo v popisoch?
Na co si dat pozor a pripadne, ako rozlisit ci sa mi dostane do ruk "stara" karoseria, alebo "nova" karoseria.
Prosim viete mi dat info.
Velmi pekne dakujem za radu.
Lisko

Možná proto,že je z LD H.Králové,ale popisy na rámu jsou po vašem.
T 478 3022

Příspěvekod George V. » ned 17 bře, 2013 2:03 pm

...a proč nemohly být? Tyhle loko se běžně servisovaly v ŽOS Zvolen, což je, jak známo, na Slovensku, tak ty nápisy tam mohly být v jistém období klidně slovensky. Třeba omylem...
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod T 478 3022 » ned 17 bře, 2013 5:17 pm

Já jsem nepsal,že tam nemužou být slovenské popisy na rámu.Klidně tam mužou být třeba v azbuce,mě je to uplně jedno.Ale pokud je opravdu Zvolen na slovensku,a opravdu je tam servisovaly, at je tam co chce.
Lisacik se ptal proč se budou měnit celé loko,zda kvuli špatné povrchové upravě nebo popisum.A protože kromě těch popisu,se mě ostatní zdá v pořádku,tak jsem mu v tom smyslu odepsal.
T 478 3022

Příspěvekod George V. » pon 18 bře, 2013 8:08 am

...no já to pochopil z Tvé odpovědi, že se budou měnit kvůli slovenským popisům :) . Co já mám info, tak důvodem výměny celé loko je jednak nástřik (loupe se barva), jednak rozmazané popisy. Ale údajně se to nemá týkat celé serie, takže kdo má kastli v pořádku, může požádat DS jen o výměnu podvozků.
George V.

Příspěvekod nadkachna » pon 18 bře, 2013 9:05 am

Já sám nevím, s čím byl problém. Byl jsme se vzhledem maximálně spokojen a tak mě po vzájmné dohodě DS pouze vyměnil podvozky a mašina už mě nějakou dobu dělá jen radost.
G
TT
nadkachna

Příspěvekod T 478 3022 » pon 18 bře, 2013 9:57 am

George...no asi jsem to mohl napsat lépe...příště se polepším. :oops:
Že se na některých loupe barva a jsou rozmazané popisy jsem neměl vubec tušení.Ten muj tyto problémy nemá-barva normalní,popisy ostré.Takže by stačilo vyměnit ty podvozky jak to provedl nadkachna.
Nechápu ale,proč mě na tuto možnost neupozornil DS,když jsme spolu řešily po telefonu výměnu podvozku u těch ostatních.Tehdy mě řekl,že ty 187 se budou měnit celé loko.Je jasné,že nemuže myslet na všechno,ale dát na své stránky nějaké info snad není moc velký problém.
T 478 3022

Příspěvekod nadkachna » úte 19 bře, 2013 7:08 am

Mě na to také neupozornil, sám jsem si o to řekl, protože mě mašina půl roku stála a už mě to nebavilo :)
G
TT
nadkachna

Příspěvekod George V. » úte 19 bře, 2013 10:50 am

No ono je to u tohoto modelu takové "neoficiální" (výrobce nedodal pro tento model podvozky - mění se totiž včetně masek), oficiálně by se měl měnit celý.
George V.

Příspěvekod petrha » ned 24 bře, 2013 7:23 pm

Měnit celý model 33319 mi sliboval už vloni v červenci, v září už na to zapomněl a v únoru mi vyměnil převody za nevím co, ale model jezdí asi cca dvousetkilometrovou rychlostí (v přepočtu), prostě odborník na svém místě...??? :x , měnit celý model?,to se bude odsouvat, až přijdeme o záruku.
petrha

Příspěvekod Jirka1 » pon 15 dub, 2013 7:22 pm

Na stránkách jsem vyvěsil článeček (doplňující původní článek popisující úpravu spřáhla u Bejlovce Kuehn pro odstranění problémů s jeho kinematikou) včetně nabídky jejich dodání.
V případě zájmu o ně mi, prosím, napište mail či soukromou zprávu. :-)
Jirka1

Příspěvekod George V. » úte 16 dub, 2013 5:21 am

...jenom taková malá poznámečka - stejný problém se zaklesávajícími nárazníky mám i u Brejlovce od Roco, jak přes kopírák. Vina je však zčásti i na naší straně; trať s poměrně ostrými oblouky v poměrně velkém spádu. Dělají to jen nákladní vagony Tillig, osobní vozy (EC Tillig, Y, patra Kuehn) jsou bez problému. Holt TT a lehké vagony... :mrgreen:
George V.

Příspěvekod lesanek » úte 16 dub, 2013 5:54 pm

Mě se zachytává jenom Taurus od Pika, s brejlovcem Roco se mi to nestalo ani s nákladnímy vagony.
lesanek

Příspěvekod peter_vy » stř 17 dub, 2013 5:32 am

Hlavný problém Okuliarnika od Kuehna ani nie je v tom, že by sa zachytávali nárazníky o vagóny ale ten, že sa zachytávajú nárazníky dvoch strojov vzájomne, ktoré sú v príprahu (na prechode do oblúka R310) - tu už sa Kuehn ani nemôže vyhovárať na cudzie vagóny! Teda je nekompatibilný sám so sebou - nespĺňa deklarovanú prejazdnosť (Rmin=286mm). Pomôžu len úpravy trnu a/alebo odpruženia kinematiky alebo spriahla ako takého. Je škoda, že túto nepeknú vlasnosť nevyriešil aspoň o cca 0,5mm dlhším trňom kinematiky, ktorý by sa predával ako náhradný diel - podobne ako pre Herkulesa/Taurusa od Pika. Ten sa s rovnakým problémom vysporiadal raz-dva a ani to nebolelo. Stojí to len pár peňazí a v podstate zanedbateľný čas na jednoduchú výmenu.
TT analog, ČSD ep. III.-IV.
peter_vy

Příspěvekod George V. » stř 17 dub, 2013 5:48 am

Souhlas, ale existuje ještě jednodušší řešení, a to o těch cca. 0.5-1mm delší hlava spřáhla. Tu si už vymění úplně každý (a hodí se i na jiné stroje, pokud by s nimi byly problémy).

Já když jsem zjistil problém s brejlovcem Roco, tak jsem právě zkušebně jezdil ve dvojici Roco+Kuehn. Kupodivu s Kuehnem jako vlakovým jsem při správném řazení soupravy problém neměl, s Roco ano :? . Se vzájemným zaklesáváním mašin jsem problém neměl (dělám V. epochu, takže široké nárazníky), zkoušel jsem dříve také "dvojče" Kuehn+Kuehn (s kolegovo T 478.3187) a také bez problému. Já si myslím, že svoji roli hraje také tvrdost pružiny. Dost jsem si s tím vyhrál s Herculesem, kde na jedné straně byla prohnutá a vagonky se vesele zaklesávaly také. Originál pružinka je o průměru 0.18mm. Sháním silnější (a tvrdší) 0,2mm, ale nedaří se. 0,3 mm už je moc, zkoušeno.
George V.

Příspěvekod mpinta » stř 17 dub, 2013 7:18 am

George V. píše:Sháním silnější (a tvrdší) 0,2mm, ale nedaří se. 0,3 mm už je moc, zkoušeno.

Zkus Hudebniny, kytarová "008" je 0,2 mm, viz http://www.honzikovyvlacky.cz/2011/07/2 ... -k-servum/
Martin (LokoPin)
mpinta

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)