MODULY SLOVÁCKO

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: MODULY SLOVÁCKO

Příspěvekod mlha » čtv 04 dub, 2013 3:50 am

A právě tak se to přece domluvilo,nepletu se,že?
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod Jeňa Sova » čtv 04 dub, 2013 10:54 am

Jako nejrozumější mi přijde ta Milanova poslední varianta. Tak nějak jsem to myslel i já, akorát jsem tam narval ten oblouk.
Jeňa Sova

Příspěvekod mlha » čtv 04 dub, 2013 12:40 pm

Tam mělo jít připojit depo mm2,tak udělej stykovou stanici Ty Jeňo
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
mlha

Příspěvekod milan ferdián » čtv 04 dub, 2013 12:51 pm

Víš sám Milane,že nejmenší styková stanice Třemešná ve Slezsku měla na délku 5,0m.I ta Obrataňka by tak délkově vyšla.Co vám zbývá,Frýdlant v Čechách velmi velká stanice,Jindřichův Hradec velmi zajímavá stanice,ale taktéž velká,Moravský Beroun problém napojení,České Velenice na to nemáte. :wink: Takže moc na výběr nemáte.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod mlha » čtv 04 dub, 2013 1:06 pm

Mě se nelíbí ta fixace na Řáholec,pokud udělá cipís překladiště na úzkou,tak už proti tomu nic nemám,pak už může vyjet z nádraží traťovýma modulama a irudzi se může dát kdekoliv.Vlastní překladiště úzké může být fikce jak Řáholec,to už je jedno
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
mlha

Příspěvekod Jeňa Sova » čtv 04 dub, 2013 1:12 pm

mlha píše:Tam mělo jít připojit depo mm2,tak udělej stykovou stanici Ty Jeňo

Já jsem chtěl dodělat Třemešnou, ale momentálně na to nemám finanční prostředky. A Cipísek mi vynadal, že chci dělat stanici, že stanic je dost.
K tématu - co udělat přechod na úzkou v podobě "vlečky" z odbočky na trati? Jeden modul s odbočnou výhybkou, druhý už i s úzkou částí a na zbývajících zas jen úzká stanice. Dalo by se to zkombinovat se zastávkou na normálním rozchodu a já bych třeba ještě rád druhou půlku zastávky udělal ;-) Pokud nebudu opět demotivován :lol:
Jeňa Sova

Příspěvekod milan ferdián » čtv 04 dub, 2013 1:18 pm

Jeňa Sova píše: A Cipísek mi vynadal, že chci dělat stanici, že stanic je dost. Pokud nebudu opět demotivován :lol:

No jo Cipísek má Řaholec,tak dělá ramena :wink: .Jeňo,nedej se,jsem s tebou. :mrgreen:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod cipisekmp » čtv 04 dub, 2013 1:34 pm

Kuna ja tu pisu jak chobot prizpevek a on se me nezobrazi. A to jsem mel roman vrrr.
Tak znova.
Co se tyce Jendy, tak urcite jsem mu nenadal ze by chtel delat stanici, spis jsem mu rekl, ze kdyz stanici tak jsou potreba i moduly sire trati, protoze kdyz udela stanici, tak kam ji pripoji, kdyz nemame moduly sire trati. To same i stou zastavkou. Diskutovali jsme to po icq a rikal ze jsou i stanice, kde je zastavka soucasti stanice. Ze jsou proste hodne blizko sebe.
Co se tyce Raholce, tak z variantou napojeni nahore tam bych vahal, melo by tam nekdy byt depo (zduraznuju melo) a ani se me to nelibi z hlediska virtualnich cestujicich, kteri by museli prelizat pres nadrazi aby se dostali k uzke a delat nejaky most pres koleje to odmitam. Osobne se priklanim k napojeni dole. Jestli uz se prida jedna vyhybka to uz je jedno, slo me jen o princip jestli je to takto vubec mozne. Vychazel jsem z teorie, ze nekdo nekdy postavil Raholec, a za 50 let si vzpomel ze chce udelat koleje do.... Jicina... a z nejakeho duvodu museli byt uzke a tak vymyslal jak to jednoduse a levne napojit.
Co se tyce Jirkove uzke stanice, tak ten nechce delat siroky rozchod. Takze vse co se ma tykat prekladani z sirokeho do uzkeho rozchodu, musi byt na Raholci, a ani si nedovedu predstavit takovou stanci na trech nebo ctyrech modulech delky 80cm a sire 30cm. Ja netvrdim ze se to napojeni co tu probirame vubec uskutecni, to primarne zalezi na Jirkovy. Z meho pohledu to pro nej pri rozhodnuti pro variantu dole u skladiste znamena jen jednu vyhybku navic, ktera bude odbocovat z zhlavi. Ja mu jen nabidl prostor na Raholci, ktery je bestak v tom miste prazdny.
Prozatim vse Cipisekmp.
edit: samozrejme, nejlepsi by byla samostatna stykova stanice, ale Jirka ji stavet nebude, takze kdo se hlasi dobrovolne?
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

Příspěvekod milan ferdián » čtv 04 dub, 2013 1:40 pm

Jestli mám dobré info,tak jedna je v plánu,ale kdy bude?
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod cipisekmp » čtv 04 dub, 2013 1:40 pm

Jako u nas v klubu jo?
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

Příspěvekod milan ferdián » čtv 04 dub, 2013 1:42 pm

cipisekmp píše:Jako u nas v klubu jo?

Ať ozvé ten,co má stanici v plánu.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Jeňa Sova » čtv 04 dub, 2013 2:07 pm

Co třeba takto?

odbočka + úzká.jpg
Jeňa Sova

Příspěvekod milan ferdián » čtv 04 dub, 2013 2:14 pm

Jeňa Sova píše:Co třeba takto?

odbočka + úzká.jpg

Jeňo,klukům jde o samostatnou stykovou stanici,kterou kdekoliv v layoutu napojit.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Irudzi » čtv 04 dub, 2013 2:16 pm

Hola kolegové,
jak vidím nápad na zaústění H0e do Řáholce tu rozproudil vášnivou debatu a pro
některé je přínosem jen problémů a starostí. Takto jsem to nechtěl a tímto se
jim omlouvám. Hoši možnosti jsou vždy alespoň 2. Jedna je, že se nějak dohodneme
a druhá, že úzká na výstavách Slovácka prostě nebude a já si ji postavím pro sebe,
resp. na doma, na ježdění se Zababovem a také s klukama z Olomouce-Beňa, Acibuk.
Budu asi možná za sobce (nechci být sprostý), ale v tuto chvíli je mi to vcelku buřt,
protože procházím velice složitou životní situací a ta je teď stejně na prvním místě.
Proto také má odmlka v konverzaci s Vámi.
Jendo tobě jsem samozřejmě nabídnul k odprodeji stanici Třemešná a myslím za
velice slušné peníze, tedy za cenu materiálu, ale také jsem ti říkal, že mi ty peníze
nemusíš dávat hned, ale třeba i po nějakkých směšných splátkách. Dostavba Třemešné by byla zřejmě
nejměnším zlem. Jinak úzký rozchod jde opravdu podle Jagstallbahn připojit zcela jednoduše
jedním modulem do odbočky jak jsi psal.
Cipískovu variantu s napojením na Řáholec jsem mu hned od začátku rozmlouval,
ale chlapec má svoji hlavu dosti tvrdou a tak se mi to nepodařilo.
S Milanem Ferdiánem jsme nedávno v prodiskutovali další variantu styčné stanice viz WT.,
a asi bych do toho i šel, ale opět problém. Kam ji připojit, což je Cipisova oblíbená otázka?
Opět a asi už po sté připomínám,že nemám doma prostor na 2 stanice-styčnou, koncovou úzké a dále
na několik modulů širé tratě obou rozchodů

Podle mě by bylo pro Slovácko nejjednodušší se na celý úzký rozchod vyprdnout a nechat to plavat.
A pro mne vlastně taky, protože si v tomto případě postavím z úzké co uznám za vhodné
a normální rozchod obohatím 2ma moduly širé trati ať teda moji kolegové mají klid na duši.
Přílohy
Styčná.JPG
Styčná.JPG (27.04 KiB) Zobrazeno 4646 krát
Irudzi

Příspěvekod cipisekmp » čtv 04 dub, 2013 2:25 pm

Kuna, tady se nachape zakladni informace.
Jirka nechce stavet stykovou stanici. Ted jsem do psal. Ja chapu Mlhu i ostatni, ale kdyz nechce tak nechce. Az se bude resit jak ma samostatna stanice vypadat tak si navrhnite co chcete, ale ted jsou jen dve moznosti:

1 Napojeni uzke stanice na Raholec, kde veskery siroky rozchod bude v Raholci. Vice ci mene jsou obe stanice samostatne pouzitelne, ale samozrejme v pripade spojeni, je jen jedina moznost.(teoreticky vlozenim nejakych mezi kusu se da docilit urcite variability)
Co se tyce obsluhy Raholce, tak jak jsem psal ta primarne stoji dole u vypravni budovy a stejne bude met problem dostat se pres ty vysoke budovy, takze si myslim ze prace s vagony bude muset byt z druhe strany. Tam je mista (prozatim bez depa) dost, tam nezavazi nic. Co se tyka stavby layoutu, tak ten jsem pri nasich (mini se vystavy nasi sekce Slovacko) vzdy kreslil a navrhoval ja, takze si dovolim tvrdit, ze me ta uzka tam vadit nebude a i kdyby normalni rozchod, hned za Raholcem zacal zatacet dolu (k uzke), tak uzka ma daleko mensi radius otoceni nez siroky rozchod, takze se sni proste stocim driv a stejne nemozu nacpat neco tesne za zada obsluhy Raholce, protoze by to toho zduchali.

2 Napojeni na siroky rozchod NEBUDE, do te doby dokud nekdo a jirka to NEBUDE neudela tu prechodovou stanici
Doufam ze uz to vsichni pochopili.
Cipisekmp
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

PředchozíDalší

Zpět na Moduly