Zdarec kolegové a přátelé modeláři,
po dlouhé odmlce chci nejprve pozdravit Milana Ferdiána, četl jsem dnes jeho příspěvek
s názvem Bilance a musím se přiznat, že se v několika ohledech cítím stejně jako on.
Milane 16.2. budu s klukama v Kunčicích, pokecáme?!
Kluci ze Slovácka již vlastně všechno o mé současné situaci vědí, ale připadlo mi
důležité to oznámit i zde. Hoši projekt Třemešná ve Slezsku u mne bohužel definitivně končí,
zatím odložen u kolegy modeláře. Z důvodu nedostatku prostor na přepravu a skladování modulů.
Je mi to velice líto, ale už to dál nejde. Nebyl jsem schopen po dobu stavby až do současnosti
zajistit u sebe doma místo na uskladnění a další práci na modulech.
Moduly budou postupně demontovány a rozebrány. Co bude použitelné uložím u sebe doma,
do doby než vymyslím co dál....
Dále bych chtěl oznámit k vlasnímu štěstí ukončení vývoje výhybek H0e.
Za tu dlouhou dobu mám doma 3 vyfrézované šablony L+P výhybky R700-9,5°
a dále novou leptanou šablonu. Podle této lze a jsem schopen postavit výhybku
vyhovující normám NEM a podmínkám FREMO, mám to odzkoušeno, ale už nemám dál
sil takovýmto způsobem výhybky vyrábět. Tím však nechci říct, že s úzkým rozchodem končím....NIKOLI!
Výhybky přestavuji z Nkových PECO Streamline R914mm,8°. Takovéto přestavbě se před nějakou dobou věnovali kolegové ze Zababova (někde mám stažený i návod v německém jazyce).
Já jsem to řešil takto, viz nové foto.
http://irudzi.rajce.idnes.cz/Stavba_vyh ... jiva_H0e/#Výhybky nejsou ještě zcela hotovy a připraveny k položení, ale s výsledkem jsem spokojen.
Ahoj Jirka