Někteří z vás možná znají město Hodonín, a jako železniční nadšenci tedy i rozsáhlý vlečkový komplex vycházející z trati Hodonín - Holíč. Je to soustava vleček: Ploma (dřevo), IMG (plasty), elektrárna ( nečekaně uhlí,

), tabáčka (

) a lignum ( dřevo). A jak je v našem státě zvykem, vše se ruší, takže Ploma přestala dýchat cca před rokem, do tabáčky se nejezdí, snad déle, než jsem já živ ( ale koleje jsou pravidelně vysekávané

) a lignum je na tom stejně. Do IMG jezdí pravidelně rajky, do elektrárny zástupy vozů Falls.
Zaměřím se na Plomu. Tento gigantický podnik, výrobce nábytkové překližky podlehl čínské konkurenci, i nějaký tunel tam byl. Měl i úctyhodnou vlečku, dnes z 4kolejného seřadiště, různých zapadlých odboček a dalších 3 kolejí v úvrati zbyla pouhá 1 kolej ! Areál zeje prázdnotou, přitom ještě před rokem tam burácely lokomotivy 730 a vozily cca 10vozové náklady se dřevem. Dnes ticho po pěšině.... Většina hodoňáků si myslí, že společně s Plomou umřela i vlečka, ale jaksi se zapomělo na firmu IMG - výrobce plastů. A právě přes Plomu se tam vozí suroviny... Dnes jsem byl na procházce u tohoto vlečkového komplexu, čekal jsem hrobový klid, ale vybafly na mě rovnou 4 diesely. A jakožto správný blbec jsem si zapoměl foťák, takže jsem musel natáčet mobilem. Kvalita otřesná, ale to hlavní je vidět.
http://www.youtube.com/watch?v=76gMF0j- ... e=youtu.be
TT, DCC, ep. IV/současnost. Brejlovec je nejhezčí lokomotiva !