Stavebnice vagonů TT - Malá železnice

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Stavebnice vagonů TT - Malá železnice

Příspěvekod MOL » pon 02 dub, 2012 7:50 pm

Nějak mi tam chybí to vřeteno a kolečka pro manipulaci :twisted:
Obrázek
MOL

Příspěvekod fruafru » úte 03 dub, 2012 6:31 am

Kolečka prozatím nemám vyřešené, další díly navíc už padesát, místo té kulatiny uprostřed patří šroub s matkou aby se svislý stůl dal případně výškově nastavit, Stavebnice zvedáků je myšleno jako nefunkční makety, pokud někdo má dostatek trpělivosti může si je sám zprovoznit. 8)
fruafru

Příspěvekod MOL » čtv 05 dub, 2012 12:47 pm

OK, a hříž nebude? :mrgreen:
MOL

Příspěvekod fruafru » pát 06 dub, 2012 12:01 pm

MOL píše:OK, a hříž nebude? :mrgreen:

Které provedení máš na mysli? Mechanickou, nebo hydraulickou? :lol:
fruafru

Příspěvekod MOL » pát 06 dub, 2012 5:35 pm

Mechanická jako v Jaroměři? :mrgreen: To já raději tu hydrauliku :wink:
MOL

Příspěvekod fruafru » pát 06 dub, 2012 8:00 pm

MOL píše:Nějak mi tam chybí to vřeteno a kolečka pro manipulaci :twisted:

Nerad to připouštím ale s tím vřetenem, si měl pravdu, líp to vypadá :lol: :lol:
Přílohy
zvedak10.JPG
začínám opatrně
zvedak11.JPG
zatěžkávací zkouška, sice jsou trochu naježené ale DRŽÍ
fruafru

Příspěvekod fruafru » ned 26 srp, 2012 9:47 am

Uaais v podání Malé železnice model je parádní, ale já jsem čím dál horší fotograf
Přílohy
Uaais002.JPG
Uaais001.JPG
fruafru

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » ned 26 srp, 2012 10:25 am

ten to vagon nemají v nabídce tak nevím
Tkadlec Jaroslav

Příspěvekod fruafru » ned 26 srp, 2012 10:34 am

Prozatím v nabídce není, chybí dořešit nějaké drobnosti, brzdové válce, vzduchové jímky. Jako ukázka co se chystá
fruafru

Příspěvekod _lt_ » úte 11 pro, 2012 8:40 am

V nabídce MŽ jsou konečně vozy prezentované 1.12.2012 na workshopu v Pečkách.

http://www.mala-zeleznice.cz/novinky-zeleznice.html

Velice chválím vozy Res a Sgs. Milovníci nových časů ocení určitě Kils. Ovšem řešení vozu Eas mi nepřijde zrovna šťastné, vypadá nějak nadsazeně:). O něco hůř je na tom Gbgkks, plochá střecha... Obrázek ať si udělá každý sám. Jako budoucí zákazník, uvažuji o nákupu takovéto stavebnice, jen jako základ vozu Gbgs jugoslávské výroby (alternativa k hotovým vozům Tillig). K ničemu jinému se snad totiž nehodí. Více fotek vozu Gbgkks je na vlaky.net.

Každopádně pochvala a dvakrát sláva. Česká kolejiště se mohou plnit dalšími kvalitními výrobky ryze českého vzhledu.
_lt_

Příspěvekod TTmili » stř 12 pro, 2012 10:29 am

No za sebe musím říct že fotky mě najednu stranu nadchly (Eas, po úpravě výšky podvozků bude super) a na druhou stranu je to jisté zklamání na straně Res. Pro IV. epochu je nepoužitelný protože se jedná o modernizaci Res konstrukční sk. 54, která probíhala v roce 2001. My co jedeme IV. epochu potřebujeme vůz 11 konstrukční sk. který má jiné podvozky (26-2.8) a bočnice. Ten "správný" by měl vypadat takhle http://www.parostroj.net/katalog/nv/ima ... es_11b.jpg .
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod _lt_ » stř 12 pro, 2012 12:25 pm

Ano, to jsem si všiml také. Věřím že bude snad nějaká variantnost v budoucnu (viz dvojí dveře Gbgkks u fotky na stránkách MŽ vs. foky z vlaky.net) a bude možné koupit vůz se starším podvozkem, který MŽ vyrabí také. Při nejhorším to snad půjde nějak zbastlit s podvozky LPH. Horší to bude asi s obtisky, já si od MŽ ještě nic nekoupil, ale až se k tomu dostanu budu řešit problém co s vozy Laaeks. Obtisk je ve variantě PP-80 a nebo ČD. Laaeks ČSD od 80. let není. Snad půjdou nějak verze kombinovat, nebo snad se s MŽ bude možno na něčem alternativním dohodnout. Uvidíme...
Určitě by ale výrobce mohl zvážit výrobu stavebnice přímo vozu Res 11 i s obtiskem.
_lt_

Příspěvekod fruafru » stř 12 pro, 2012 1:01 pm

_lt_ píše: O něco hůř je na tom Gbgkks, plochá střecha... Obrázek ať si udělá každý sám. Jako budoucí zákazník, uvažuji o nákupu takovéto stavebnice, jen jako základ vozu Gbgs jugoslávské výroby (alternativa k hotovým vozům Tillig). K ničemu jinému se snad totiž nehodí.

Stavebnice se dělají podle výkresů s přihlédnutím k fotkám s umístěním drobností. Výrobců vozu řady Gbgkks je (bylo) víc a ikdyž vozy měly stejné řadové označení nebyly stejné.
TTmili píše: je to jisté zklamání na straně Res. Pro IV. epochu je nepoužitelný protože se jedná o modernizaci Res konstrukční sk. 54, která probíhala v roce 2001. My co jedeme IV. epochu potřebujeme vůz 11 konstrukční sk. který má jiné podvozky (26-2.8) a bočnice.

Nejde všechno najednou, snad se na mě nenaštvou konstruktéři z malé železnice, ale už je na rýsovacím prkně, taky na něho čekám :D
fruafru

Příspěvekod fruafru » stř 16 led, 2013 5:30 pm

Ježíšek se letos vydařil, ovšem času je míň než málo a práce pokračují velice pomalu. Tak pro změnu něco co Mazel má v katalogu když to s hlubinou vloni nevyšlo.
Takže pro fandy ČD nebo Carga Kils a Gbgkks
Podotýkám že sem mizerný fotograf, ve skutečnosti vypadají líp
DSCF3514.JPG
dodat kousek drátku a kolo ruční brzdy se točíí
DSCF3508.JPG
malá chyba popisu vypadlo písmenko ale ostatní varianty jsou dobré

P:S málem bych zapoměl. http://www.ulozto.cz/xkYW3iG/dscf3515-avi Video pro ty co nevěří že se točí :lol:
fruafru

Příspěvekod fruafru » ned 20 led, 2013 6:55 pm

Výrobní hala jede na plné obrátky a chrlí jeden vůz za ......týden :lol: . Tentokrát Res54 . Trošku sem nezvládl barvu podlahy :roll: , nevím proč mě překvapuje že papír saje...... :oops: Dopodrobna promakaná stavebnice, Dostatek náhradních drobných dílů, klanice, stupačky. Papírové madla jsem nahradil drátkem, Ve stavebnici je aršík s klanicovým řetězem, ten jsem ale nepoužil, v dnešní době se používají různé popruhy na upevnění nákladu i podle fotek tam řetězy nejsou.

Výhrady ke stavebnici, klanice ve středu vozu mají být blíž u sebe, obtisky jsou moc jemné rozpadají se, příště je pro jistotu přelakuju bezbarvým lakem. Výsledek posuďte sami.
RES54_02.jpg

RES54_01.jpg

A můžu se vrhnout na další...
fruafru

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)