Jakého brejlovce?

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Jakého brejlovce?

Příspěvekod vlk30 » ned 08 črc, 2012 9:25 pm

mirek26 píše:Zdravím, ještě se připojím já. Jsem především jezdič a proto se zaměřím jen na jízdní vlastnosti.
1.místo brejlovec MTB: Jezdí a slouží bez nejmenšího problému.
2.místo brejlovec ROCO: asi 10 minut kolísání rychlosti, nyní jezdí a slouží OK.
3.místo brejlovec KUEHN: Všem známé problémy s podvozky (výměna) – jezdí dobře, ale stále musím řešit jaký vůz za něj můžu připojit – špatná kinematika.
Závěr: Prakticky všemi opovrhovaný brejlovec MTB je umě jednička (na to že se jedná o první výrobek od MTB), od ROCO je to moje první lokomotiva - po zajetí ok, od KUEHNA je to taky moje první lokomotiva a musím říct, momentálně víc problému než užitku.
Jinak mám: 2x MTB, 1x ROCO, 2x KUEHN.

Jsem take spis jezdic a proto me zajima hlavne jak model jezdi a nechci resit poskakovani nebo ruzne dodelavky ci vymeny cehosi.Tak modelu klidne odpustim mensi vady na krase ktere stejne z jednoho metru skoro nikdo nepozna.Mam dve MTB a dve Roco zatim bez problemu.Do tretiho vyrobce jsem radsi nesel ac jsem mel objednano sest kousku.
vlk30

Příspěvekod TTmili » pon 09 črc, 2012 7:12 pm

No a dobrý už bych řek. Ač jsem nafukovač afér, a tu s Kuehnovskýma kinematikama jsem začal já, tak bych jí taky už rázně zakončil. Ono je to strááááášně nafouklé, někteří se toho chytli, někteří z toho udělali něco co to není, jiní úplně přeformovali problém a vytvořili z něj nový. Pravdou je že kinematika díky neštastně vedeným světlovodům nevyužívá celou svojí dráhu, a proto s některými vozy které taky nemají ideální kinematiku působí problémy, ale pouze v prudkých přechodech z rovného úseku do oblouku, nebo na přechodu dvou oblouků. Je to nepříjemné ale dá se s tím žít, a kdo s tím žít nedokáže, tak stačí vzít skalpel a kinematiku upravit tak aby fungovala až na hranu své dráhy. Takže asi tak k těm zdejším výkřikům.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod Jirka1 » pon 09 črc, 2012 8:04 pm

Z vlastní zkušenosti vím, že problémy s kinematikami Brejlovců Kuehn existují (jak psal i kolega mirek26). Myslím, že je toho trochu více, než o čem se tu psalo.

Mám pocit, že v souvislosti s problémy s podvozky a jejich výměnou se tím zatím nikdo moc nezabýval...

Na tyto problémy jsem také narazil.
Každopádně pro mě nebylo akceptovatelné, abych musel zkoumat, zda ja za Brejlovce možné připojit ten který vůz, aby po kolejišti projel. Prostě podle mne se za lokomotivu musí dát zapřáhnout kterýkoli vagón a ten musí na kolejišti bez problémů projet!!! :shock:
Nakonec jsem došel k velice jednoduchému řešení, které problémy plně řeší. A navíc bez zásahu do lokomotivy. :-)
Fáze testování na prvním stroji při provozu na kolejišti proběhla úspěšně. Zbývá mi to popsat a nafotit, až bude chvilka času... :wink:
Jirka1

Příspěvekod George V. » úte 10 črc, 2012 4:12 am

TTmili píše: Pravdou je že kinematika díky neštastně vedeným světlovodům nevyužívá celou svojí dráhu, a proto s některými vozy které taky nemají ideální kinematiku působí problémy, ale pouze v prudkých přechodech z rovného úseku do oblouku, nebo na přechodu dvou oblouků. Je to nepříjemné ale dá se s tím žít, a kdo s tím žít nedokáže, tak stačí vzít skalpel a kinematiku upravit tak aby fungovala až na hranu své dráhy. Takže asi tak k těm zdejším výkřikům.

...tak já si myslím, že to nebude jen problém s krátkou dráhou. Stejný problém jsem měl totiž i s Herculesem od Kuehna. Domnívám se, že na tom mají podíl i příliš měkké pružinky v kinematice; z jedné strany jsem měl na Herculesovy pružinku prohnutou, takže pružila ještě míň - tam to bylo se zaklesáváním nárazníků ještě horší...
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod _lt_ » čtv 12 črc, 2012 8:23 am

MIK0cz a Adam TT, mě to spíš připadá, že v tomto ohledu píšete kraviny vy dva. Rozhodně mě přinejmenším nepřesvědčili o snaze se zajímat o MTB.

Kuehn je jedničkou (teď se zeptám, co že to za vůz nejde za něj připojit? rychlíkáče, Res, Daa-k, Es, Eas,.... prostě všechno jezdí jak má a ani jednou jsem si nevšiml něčeho, jako je zaklesávání nárazníků, ale třeba jsem měl jen štěstí na kus) s jednou jedinou viditelnou chybou. Možná to ale bude tím že nehodlám provozovat něco jako tramvajový vlakodrom.
Pak dlouho dlouho nic.
Pak je roco s významným plusem v jízdních vlastnostech pokud má kupující štěstí.
No a pak už nic neni, neb je lepší si nechat udělat ten lept.

Ale teď už naprosto chápu, že jezdiči mají žebříček zcela opačný, protože většinou jim do této doby jezdilo na vlakodromu něco odlitkového, nebo něco takového http://www.zeleznicni-modelarstvi.cz/p/ ... 3347-10894 (jde pouze o příklad a odkazem nechci nijak poškodit výrobce, nebo prodejce).

Tolik asi o tom jakého brejlovce. Hlavně nám všem přeji, aby se výrobci dále zdokonalovali a nemuseli se nám smát HOčkáři (i když je to jako smích automobilisty vlakům na podzim a opačný smích v zimě) s tím jejich měřítkem, ve kterém jde vyrobit všechno.
_lt_

Příspěvekod pavel » čtv 12 črc, 2012 11:36 am

_lt_ píše:... HOčkáři...

Ne HO, ale správně H0 8)
pavel

Příspěvekod George V. » čtv 12 črc, 2012 11:47 am

pavel píše:
_lt_ píše:... HOčkáři...

Ne HO, ale správně H0 8)

...opravdu podnětný příspěvek. Konečně jsem pochopil, o čem byla řeč :mrgreen:
George V.

Příspěvekod Tomas_C. » čtv 12 črc, 2012 12:01 pm

Asi bych to zhrnul...samé... KECY A PRDY ...

Nováčci co si chtějí něco koupit tak ať si zajdou do nějakýho kšeftu (rozuměj ocbchod) a tam si vše patřičně prohlédnou a něchají odzkoušet a na základě toho se rozhodnou.

Já osobně dbám na vzhled a hned poté na jízdní vlastnosti....z tohoto hlediska je kuehn jednička....protože vzhled je to prvotní co by nás mělo zajímat a potom jestli to jezdí...v tom kuehn trochu zaostává, ale po upgrade převodovky je to dostačující...MTB může jezdit jak chce dobře ale brejle řadím do produkce BUBI model (pochopitelně s trochou nadsázky) jooo Barča to už je jiné kafe. A ROCO?...ten tiše sbírá ze zlatého středu...jezdí dobře a vypadá přijatelně....proto si myslím, že urval z toho koláče nejvíc...

Proto probůh NOVÁČCI neberte na nás jedince ohled, neboť nedokážem s čistou hlavou a nadhledem objektivně a nezávisle posoudit co je pro Vás právě to nejlepší.
TT, V-VI epocha,CZ-DE příhraničí,
http://model-railway.webnode.cz
www.ModulyBrno.cz
Tomas_C.

Příspěvekod George V. » čtv 12 črc, 2012 12:05 pm

...tak zatím asi nejobjektivnější příspěvek. Palec nahoru.
George V.

Příspěvekod nalini » čtv 12 črc, 2012 1:13 pm

Poté, co Kuehn, Roco (a nejen oni) začali zadávat výrobu svých modelů do Číny, je to opravdu o štěstí, co se člověku dostane do ruky. Zvláště pokud nemáte možnost si model prohlédnout a vyzkoušet v prodejně. Nad úplně stejnou mašinou se pak jeden rozplývá blahem a druhý by s ní nejradši praštil o zeď. Bohužel, připadá mi, že je to rok od roku horší. Kam až tohle všechno dospěje? Co všechno se ještě musí stát, aby „výrobci“ pochopili, že tohle je cesta do záhuby. Ztráta důvěry zákazníka se tomu říká. Lehce se ztrácí a velmi těžko se nabývá zpátky.
nalini

Příspěvekod George V. » čtv 12 črc, 2012 4:58 pm

...tak já tedy nevím, kde vyrábí Tillig, ale že by to byl nějaký zázrak se taky říct nedá :D .
George V.

Příspěvekod eduardo » čtv 12 črc, 2012 5:35 pm

Ja, za H0 pozitívnych len toľko. Vlastním 4ks okáň od Roco, no na každom znich som našiel nejakú vadu z výroby, viac menej banality,ktoré som si odstránil sám. Kôli ostatným by bolo potrebné model odfarbiť a prestriekať, pritom stačilo len pár ťahmi mäkkým brúsitkom zraziť tie stopy po delení formy. Nechápem ako u nich funguje /nefunguje/ oddelenie výstupnej kontroly. :evil:
Myslím, že ak by v TT spravili tie madlá z drôtu, tak ako má tie madlá na streche a rebríku tak by mal model trošku iné preferencie, lebo proporčne /hlavne tvar okuliarov/ sa mi zdá vernejši ako Kuehn, tam je to zaoblenie v rohoch okuliarov podľa mňa príliš zaoblené. V tvare žalúzii a závesiek má zase na vrch Kuehn ale tam mi to nejak neprekáža lebo z metrovej vzdialenosti rozdiel aj tak nikto nepozná, ale tie orámované okuliare je teda vidieť dosť a to je pre túto mašinu dosť výrazné. A MTB je z tohoto hladiska dosť mimo.:wink:
H0 epocha IV ČSD DCC
eduardo

Příspěvekod olik » čtv 12 črc, 2012 7:36 pm

George V. píše:...tak já tedy nevím, kde vyrábí Tillig, ale že by to byl nějaký zázrak se taky říct nedá :D .

Kolik mas Brejlovcu od Tilliga ????
olik

Příspěvekod BaWiS » čtv 12 črc, 2012 8:17 pm

George V. píše:...tak já tedy nevím, kde vyrábí Tillig, ale že by to byl nějaký zázrak se taky říct nedá :D .
Dle mých znalých kolegů, Tillig v polystyrenových krabičkách je z Německa, v těch plastových (jak například vozy ČD Y/B) z Číny...

I když jako, já mám skoro všechny komponenty z PC Made in Tchaj-wan (území kontrolované Čínskou republikou) a super. Nikde nečtu o šmejdech. Až to bude třebas fa "Ti-llig" z Číny, tak potom jo, může to být šmejd, ale jestli německá fa vyrábí šmejdy v Číně tak vyrábí šmejdy i doma, kvalita není o zemi, ale o firmě.
A že si manažeři myslí, že za ty prachy jim tam číňanci budou makat jak evropané je jiná věc ...
Kunčická garáž
BaWiS

Příspěvekod nalini » čtv 12 črc, 2012 8:32 pm

Eduardo: v Číně žádná výstupní kontrola neexistuje (platí nejen pro TT). Montážník to narve do krabičky, i když to má odřenej lak. Je mu to úplně fuk !!! Pokud by například postavili na koleje Brejle Kuehn, museli by zcela jistě objevit problém s podvozky, pokud by rozsvítili reflektory, zjistili by, že prosvítají přes kastli, pokud by připřáhli pár vozů, zjistili by, že kinematika nechodí tak, jak by chodit měla ... Pokud by trochu projeli Brejle Roco, zjistili by, že motorek není až tak OK ... Tillig samozřejmě Brejle nedělá, ale tady nemám taky žádný iluze ... dříve měly vozy lesklá dvojkolí, nyní mají matná a ... šmajdavá. Nevěřím tomu, že jsou "Made in Germany". Ale po nás, zákaznících chtějí zaplatit stejně, jako by to vyráběli v Evropě. Tady se něco ubírá špatným směrem ...
nalini

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)