Train Programmer

Software pro železniční modelářství, simulátory, ovládání, plánování....

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Train Programmer

Příspěvekod PaMi » čtv 10 kvě, 2012 11:17 am

jamik22 píše:
LT10 (pro TP v7) mám. Brzy zveřejním spolu se Zimo Mx621 CZ pro TP 5.8 (i 7).

Martine těším se. Mezitím jsem na webu našel DE/ENG versi pro N045. Až "klasik žánru" udělá českou versi pro Zimo, dovolím si použít české názvosloví a vytvořím českou versi N045 a N025 :)

A prozradíš zdroj, kde jsi to dohledal? Na JMRI které používám zdaleka není vše.
-- TT -- ČSD -- Jenom pro radost -- TrainController 8.0 Gold -- Moduly
Uživatelský avatar
PaMi
 
Příspěvky: 447
Registrován: úte 04 bře, 2008 1:57 pm

Re: Train Programmer

Příspěvekod mpinta » čtv 10 kvě, 2012 12:23 pm

PaMi píše:
jamik22 píše:
LT10 (pro TP v7) mám. Brzy zveřejním spolu se Zimo Mx621 CZ pro TP 5.8 (i 7).

Martine těším se. Mezitím jsem na webu našel DE/ENG versi pro N045. Až "klasik žánru" udělá českou versi pro Zimo, dovolím si použít české názvosloví a vytvořím českou versi N045 a N025 :)

A prozradíš zdroj, kde jsi to dohledal? Na JMRI které používám zdaleka není vše.

Profil, šablonu YRC na osvětlovací modul Kuehn LT10 pro TP verze 7 mi poslal David Koprník, se souhlasem ke zveřejnění na mých stránkách.

Pro Zimo MX621 jsem dostal od Josefa Lindušky už česky téměř hotový YRC, s žádostí o revizi a doplnění. Z toho "téměř" se pak vyklubala revize, předělání a doplnění skoro celého souboru. Při tvorbě jsem konzultoval ještě s dalšími kolegy, jejichž jména samozřejmě uvedu. Hlavním zdrojem ovšem byl manuál ze stránek Zimo a český překlad (zřejmě ze stránek Marathon Brno) lokodekodéru Zimo MX620.
Mám to už komplet, až na část Mapování funkcí, která mi dělá trochu potíže. Zatím se marně snažím sehnat někoho, kdo to ovládá lépe. Takže nehlaste se všichni, ale každá informace na téma "Mapování funkcí Zimo" mě zajímá. Nejlépe mimo diskuzi, sem přijde teprve "hotové dílo". :D
Martin (LokoPin)
Uživatelský avatar
mpinta
 
Příspěvky: 619
Registrován: úte 08 led, 2008 11:55 am
Bydliště: Písek

Re: Train Programmer

Příspěvekod jamik22 » pát 11 kvě, 2012 10:19 am

A prozradíš zdroj, kde jsi to dohledal? Na JMRI které používám zdaleka není vše

Google mne navedl na nějaké staré stránky MIBA.de. Link nemám, ale původní soubor N045.yrc mohu poslat mailem
jamik22
 
Příspěvky: 211
Registrován: pát 22 úno, 2008 9:05 pm

Re: Train Programmer

Příspěvekod Houmr » sob 16 čer, 2012 1:40 pm

Chci se někoho zeptat, zkusil jsem Trainprogrammer 7 demo a on mi po zapnutí a minimalizaci Test panelu, zapisuje i čte CV a vše jde uložit :D
Mám ho bez licence a tak se ptám, jestli to někomu dělá taky, nebo mám já jen nějaké bludné kruhy v PC :D Používám Nanox s Fuldovým softwarem 3.6 jo a taky mám oficiální nainstalovaný Programmer 5.8, to jsou ale pochody těch strojů :?:
"HO" - DCC - III - IV
Uživatelský avatar
Houmr
 
Příspěvky: 1324
Registrován: sob 07 říj, 2006 5:44 pm
Bydliště: Bukovice

Re: Train Programmer

Příspěvekod PaMi » pon 25 čer, 2012 12:37 pm

Máte někdo zkušenosti s Trainprogrammer a Windows 7 (64bit)? Upgradoval jsem počítač a Trainprogrammer se chová úplně nesmyslně. Když mu dám příkaz načíst data z lokomotivy, tak je načte a zahlásí OK i když na koleji žádná lokomotiva nestojí. Totéž obráceně. Dám zapsat data, program nahlásí že je vše zapsané OK i když počítač vůbec není připojen ke koleji. Na Freiwald diskuzním foru jsem o tom zatím nic nenašel.
-- TT -- ČSD -- Jenom pro radost -- TrainController 8.0 Gold -- Moduly
Uživatelský avatar
PaMi
 
Příspěvky: 447
Registrován: úte 04 bře, 2008 1:57 pm

Re: Train Programmer

Příspěvekod mpinta » pon 25 čer, 2012 12:54 pm

Martin (LokoPin)
Uživatelský avatar
mpinta
 
Příspěvky: 619
Registrován: úte 08 led, 2008 11:55 am
Bydliště: Písek

Re: Train Programmer

Příspěvekod PaMi » pon 25 čer, 2012 1:02 pm

mpinta píše:Pavle, znáš tohle?
http://www.bahnfan.net/post/2010/04/25/ ... ows-7.aspx
http://www.ftdichip.com/Drivers/VCP.htm
Třeba ti to pomůže.
Zlatý XPéčka... :D

Tohle znám. To jsem musel nainstalovat, aby vůbec Lenz LI USB začal komunikovat. Bez toho se vůbec s počítačem nebavil.
Zlatý XPéčka - souhlasím. Ale bohužel pokrok nezastavíš :cry: .
-- TT -- ČSD -- Jenom pro radost -- TrainController 8.0 Gold -- Moduly
Uživatelský avatar
PaMi
 
Příspěvky: 447
Registrován: úte 04 bře, 2008 1:57 pm

Re: Train Programmer

Příspěvekod PaMi » pon 08 pro, 2014 7:26 pm

Nemá někdo vytvořený .yrc nebo .xml soubor na dekodér Fleischmann 685X01 a byl by ho ochoten poskytnout?
Ptám se dříve, než strávím celý večer nad konfigurací a nevytvářím vytvořené.
-- TT -- ČSD -- Jenom pro radost -- TrainController 8.0 Gold -- Moduly
Uživatelský avatar
PaMi
 
Příspěvky: 447
Registrován: úte 04 bře, 2008 1:57 pm

Re: Train Programmer

Příspěvekod mpinta » pon 09 lis, 2015 10:34 am

Na stránkách LokoPin http://lokopin.wz.cz/body.htm (Novinky a Ke stažení z 9.11.2015) je inovovaná šablona pro zvukové dekodéry Zimo (např. páry).

http://lokopin.wz.cz/download/brejle_roco_zvuk.zip

RailRoad & Co. TrainProgrammer 7F8
šablona: Zimo_MX6xx_7F8_cz_LokoPin_20151109.yrc
Inovace: Zimo_MX6xx_zvuk_cz

Ozvěte se na mail mpinta@seznam.cz nebo SZ, zajímalo by mě, zda to vůbec někdo používá.
Martin (LokoPin)
Uživatelský avatar
mpinta
 
Příspěvky: 619
Registrován: úte 08 led, 2008 11:55 am
Bydliště: Písek

Re: Train Programmer

Příspěvekod jirkah » stř 06 črc, 2016 2:19 pm

Nemohu se přihlásit do trainprogrammeru7 prosím o pomoc .
......................................
Jiří Hocmann TT, NanoX 2015 ,MM
http://jhvlaky.webnode.cz
Uživatelský avatar
jirkah
 
Příspěvky: 260
Registrován: sob 29 zář, 2012 8:32 am
Bydliště: Plzeň jih

Re: Train Programmer

Příspěvekod mpinta » pon 09 dub, 2018 2:34 pm

Omlouvám za svoji neznalost, ale prohledával jsem diskuzi a moc moudrej z toho nejsem.

Dotaz:
Bude fungovat RailCo TrainProgrammer 9 při použití multiMAUS (červená) a LI-USB ?
Vyzkoušet to nemůžu, momentálně nemám ani LI-USB, ani booster Roco 10764.
Jen pro jistotu dodávám, že centrálou je v tomto případě multiMAUS. Žádná další (DR5000, NanoX a pod.).
Domnívám se, že to fungovat nemůže, protože CV se prostě při této konfiguraci nečtou, ale nechci dělat nepodložené závěry.
Martin (LokoPin)
Uživatelský avatar
mpinta
 
Příspěvky: 619
Registrován: úte 08 led, 2008 11:55 am
Bydliště: Písek

Re: Train Programmer

Příspěvekod fulda » pon 09 dub, 2018 6:49 pm

Ahoj,

ano, pokud je MultiMaus jako centrála (při spojení s černou kostkou 10764), pak nemá možnost čtení CV. Takže TP bude schopen psát, ale nebude schopen číst.
Dokonce MM podporuje XpresNet jen verze 3.0, takže i to psaní bude jen do CV 255.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4281
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: Train Programmer

Příspěvekod Jirka_US » úte 10 dub, 2018 5:13 am

Jak jiz bylo receno, fungovat bude zapis CV), jen je treba davat pozor na nastaveni TP, pri volbe nastaveni HW pro MM + LI-USB je treba zvolit Lenz Digital Plus / USB, pri volbe Roco se nezobrazi USB port. Asi je to zrejme, ale pro jistotu, propojeni Li-USB je na "Slave" konektor a je treba vedet cislo USB portu.
Jirka
Jirka_US
 
Příspěvky: 1163
Registrován: sob 08 kvě, 2010 5:56 am

Předchozí

Zpět na Software

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník