novinky 2012

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: novinky 2012

Příspěvekod vorisekml » pát 16 bře, 2012 6:49 pm

Němka 555.0259 se zvukem je doma. Zvuky chodí normálně, hezký výběh. Nevím proč, ale mám pocit že nahrávka není originál němka ale už REKO němka DR. Možná mě to odborníci vyvrátí, já mám uši /od kompresorů v továrně/ oddělaný. Bohužel je to hodně potichu. Až bude čas nechám přidat volume. Repro je poměrně malé, hranaté na stropě v kabině. Dekodér asi Zimo, je to celé potažené černou folií.
Ještě k ochozu. Volil bych černý ochoz a natisknuté boční červené linky. Tento kompletně převzatý DR ochoz /celý rudý, s černou horní nášlapnou plochou/ je podle mě horší, páč je červený i zadní čelo /nevím jak to nazvat/ mezi lok a tendrem.
Za popisy a linkování 1*
H0
vorisekml

Příspěvekod medvidek » pát 16 bře, 2012 7:46 pm

Taky ji mam doma a mam z ni velkou radost,kor když mě vyšla fung nova na 5890kč. Mam ji bez zvuku ktery časem dodam. Mam ji postavenou vedle 555.010 a je to paradni pohled,z povzdaly vyčuhuje štokr. 0259 se fakt povedla a po patině to bude TOP model,budu na ni hodně předělavat,ale to vše až časem,ted mam jine starosti. Ještě mazutku a budu spokojen :D
HO 3-4 epocha čsd DCC začinam. Pořadna mašina ma kotel a komin
medvidek

Příspěvekod jarnotrulli » čtv 29 bře, 2012 10:41 pm

Tak už mám 555.0259 taky doma, moc se mě líbí, a zvuky jsou super.
Jen se mě zdá, že ve předu nějak málo svítí... zadek svítí dost, ale předek se mě zdá že svítí o dost míň.
Dělá to tak i ostatním majitelům?
jarnotrulli

Příspěvekod jirkan » pát 30 bře, 2012 6:14 pm

vorisekml píše:Němka 555.0259 se zvukem je doma. Zvuky chodí normálně, hezký výběh. Nevím proč, ale mám pocit že nahrávka není originál němka ale už REKO němka DR. Možná mě to odborníci vyvrátí, já mám uši /od kompresorů v továrně/ oddělaný. Bohužel je to hodně potichu. Až bude čas nechám přidat volume. Repro je poměrně malé, hranaté na stropě v kabině. Dekodér asi Zimo, je to celé potažené černou folií.
Ještě k ochozu. Volil bych černý ochoz a natisknuté boční červené linky. Tento kompletně převzatý DR ochoz /celý rudý, s černou horní nášlapnou plochou/ je podle mě horší, páč je červený i zadní čelo /nevím jak to nazvat/ mezi lok a tendrem.
Za popisy a linkování 1*

Já jsem si nechal zvuk předvést a zdál se mi taky hodně slabý :cry: . Pro zajímavost - objevila se zvuková 52 DB, tak jsme porovnávali. Ten zvuk DB verze je výrazně hlasitější a čistší, všechny zvuky jsou jinak stejné, až na hlášení nádražního rozhlasu. Dekodér i reprák jsou stejné u obou verzí, u ČSD přidání hlasitosti prakticky nepomůže. Takže je to asi v přehrání té původní nahrávky do české verze, opět se někde stala nějaká chyba :mrgreen: (nebo že by Němci byli víc nahluchlí a ROCO jim vychází vstříc???? :lol: ).
Já to řešil tak, že jsem koupil anelogovou verzi a dekodér a zvuk jsem dodal sám. Jen pro zajímavost - dekodér ESU v. 4, reprák ZIMO 8 Ohm, hraje to perfektně. Zvuk jsem použil ESU pro německou 52, ty hlášky v němčině holt musím přežít.....
jirkan

Příspěvekod vorisekml » pát 30 bře, 2012 7:03 pm

Dnes jsem asi objevil Ameriku. Po setkání s kolegou jsem prověřil info že zvuková verze BR 52 /555.0/ má zesílené sbírání proudu. Kolega má samozřejmě pravdu, oproti analogu kde sbírá 1 a 2 + nehnané v tendru, zvuková verze sbírá i 4 a 5 spřažená + nehnané v tendru. Zesílení sběru je víc než OK, stroj praticky nezastavuje a překonává výměny bez výpadku zvuku. Taky jsem porovnával ty zvuky a ČSD verze je bohužel výrazně horší. Ještě že ten cenový rozdíl mezi analogem a zvukem není tak propastný.
H0
vorisekml

Příspěvekod medvidek » pát 30 bře, 2012 7:25 pm

A neni to řešene přes vodive klacky???
medvidek

H0: Ušatá, Šlechtičná, Mikádo, Albatros !!!

Příspěvekod aklman » úte 17 dub, 2012 11:07 am

Mám takovej pocit, že když zjistili za jakou kvalitu je našinec ochotnej zaplatit balík peněz (423.0) tak to rozjeli ve velkém:
Reihe 464.1 (DRG BR 68). Bald in Fertigung! Soon in Production!

Reihe 475.1 Bald in Fertigung! Soon in production!

Reihe 387.0

Reihe 498.0 & 498.1

http://www.microfeinmechanik.de/index.php?ebene1=23&ebene2=187&PHPSESSID=2faf954f487664d915dd190af4a39147
aklman

Re: H0: Ušatá, Šlechtičná, Mikádo, Albatros !!!

Příspěvekod marwin » úte 17 dub, 2012 11:53 am

aklman píše:Mám takovej pocit, že když zjistili za jakou kvalitu je našinec ochotnej zaplatit balík peněz (423.0) tak to rozjeli ve velkém:
Reihe 464.1 (DRG BR 68). Bald in Fertigung! Soon in Production!

Reihe 475.1 Bald in Fertigung! Soon in production!

Reihe 387.0

Reihe 498.0 & 498.1

http://www.microfeinmechanik.de/index.php?ebene1=23&ebene2=187&PHPSESSID=2faf954f487664d915dd190af4a39147

Tak to je husty. To abych zacal setrit:)
marwin

Příspěvekod radeksindy » úte 17 dub, 2012 2:24 pm

když zjistili za jakou kvalitu je našinec ochotnej zaplatit balík peněz (423.0)

O tom celkem silně pochybuji. Zaprvé asi ani netuší, že se tady nějaká firma pokusila o 423.0. A rozhodně si nemyslím, že by většinu zákazníků tvořily našinci. Spíše si všimli, že české verze starých rakouských strojů velice rychle mizí. Velká část lidí tady v ČR ani nepostřehla, že se od první vlaštovky v podobě 275.0, byly u MM vyrobeny ještě 434.0, 524.0, 324.3 a 354.7. Tam se jedná obvykle o 10-20 kusů z několika stovek v celé sérii. Tak jdou o krok dál a zkusí vyrobit přímo čsl. konstrukce. Ale řekl bych, že velkou část koupí zahraniční zájemci. I když znám české sběratele, kteří si už určitě objednali :)
radeksindy

Příspěvekod medvidek » úte 17 dub, 2012 3:57 pm

Ja bych si tipnul že v tom ma prsty Ondra Ševčik z Brna a lidi okolo něj :wink:
medvidek

Příspěvekod hrboun » úte 17 dub, 2012 4:19 pm

Ještě u MMK z našich lokomotiv byly vyrobeny tyto loko: 623.0ČSD, 622.0KBD, 354.9KBD a ještě loko 10Kkstb a 210kkstb.
hrboun

Příspěvekod tusakvlasta » sob 21 dub, 2012 10:47 pm

jirkan píše:
vorisekml píše:Němka 555.0259 se zvukem je doma. Zvuky chodí normálně, hezký výběh. Nevím proč, ale mám pocit že nahrávka není originál němka ale už REKO němka DR. Možná mě to odborníci vyvrátí, já mám uši /od kompresorů v továrně/ oddělaný. Bohužel je to hodně potichu. Až bude čas nechám přidat volume. Repro je poměrně malé, hranaté na stropě v kabině. Dekodér asi Zimo, je to celé potažené černou folií.
Za popisy a linkování 1*

Já jsem si nechal zvuk předvést a zdál se mi taky hodně slabý :cry: . Pro zajímavost - objevila se zvuková 52 DB, tak jsme porovnávali. Ten zvuk DB verze je výrazně hlasitější a čistší, všechny zvuky jsou jinak stejné, až na hlášení nádražního rozhlasu. Dekodér i reprák jsou stejné u obou verzí, u ČSD přidání hlasitosti prakticky nepomůže. Takže je to asi v přehrání té původní nahrávky do české verze, opět se někde stala nějaká chyba :mrgreen: (nebo že by Němci byli víc nahluchlí a ROCO jim vychází vstříc???? :lol: ).
Já to řešil tak, že jsem koupil anelogovou verzi a dekodér a zvuk jsem dodal sám. Jen pro zajímavost - dekodér ESU v. 4, reprák ZIMO 8 Ohm, hraje to perfektně. Zvuk jsem použil ESU pro německou 52, ty hlášky v němčině holt musím přežít.....

Taky jsem si koupil tuto novinku a podle mě má zvuk výborně zabarvený, zvuk jako když ji posloucháte z povzdálí. Porovnával jsem si jí s DR 44 která má ostrý zvuk a výsoký a nepříjemný výšky, jako bych měl ucho u lokomotivy. Ale docela podstatná věc která Vám kritikům unikla je to že má jen dva výfuky na otáčku kola!! Já si toho taky nevšiml při předváděcí jízdě, až doma mě to nějak nesedělo. Tady porovnejte http://www.youtube.com/watch?v=VsTWHobaSeY Mluvil jsem o tom schodou okolností s člověkem který u nás zastupuje Roco, divil se jako já a asi se s tím něco udělá. Doufám, protože to je zásadní rozdíl.
tusakvlasta

Příspěvekod jirkan » sob 21 dub, 2012 11:10 pm

No já jsem hlavně chtěl upozornit, že tady máme dvě v podstatě shodné lokomotivy se shodnou elektronikou a úplně jinými zvuky. Když ty dvě lokomotivy stojí vedle sebe, tak žádný problém se zvukem 555 nemám, protože ho prostě vedle 52 neslyším...... Proto jsem to vyřešil - jak již bylo uvedeno - vlastním ozvučením a zvukem ESU. A tady jsem si pohrál s CV, takže je OK jak maximální rychlost, tak i synchronizace zvuků, chce to jen trochu trpělivosti a času (spíš hodně trpělivosti a času). Mimochodem, ta 44 je také jedna z lokomotiv, na které jsem se se zvukem dost vyřádil.
(Jen na okraj - moje analogová 555 sbírá proud stejně jako ta zvuková, a žádné problémy na srdcovkách jsem nepozoroval).
jirkan

Příspěvekod flopik » úte 24 dub, 2012 12:38 pm

Ahoj všem,

tak jsem náhodou zabrousil na stránky nové firmy Šikulové (http://www.sikulovesro.cz/pripravujeme/)
a zaujalo mě hned několik modelů hlavně kotlových vozů v sekci "připravujeme". Také mají na stránkách anketu
a můžete zahlasovat jaký model by jste chtěli zařadit do jejich výrobního programu (za mě Hurvínek :wink: )

Nevlastníte někdo náhodou jejich nové laserem řezané stavebnice budov, co kvalita provedení?

Obrázek
[ H0 | ČSD III-IV epocha | digitál ]
flopik

Příspěvekod ondras » úte 24 dub, 2012 1:42 pm

H0 , DCC , III. a IV. ep. , ČSD , Segmentovka
1:8 - SDŽ, o.s. 310.017 a 275.021
ondras

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)