radula63 - kolejiště Odbočná dle Milana Ferdiána

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Kolejiště TT 160x110

Příspěvekod Adam TT » pon 20 úno, 2012 6:03 pm

Netáhlo píše:Pánové a co taková situace: vždyť ten motorák vůbec nemusí mít v odbočné stanici konečnou, ale může zajíždět až do nedalekého okresního města, které zde supluje skryťák, a os. vlaky se zde klidně můžou křižovat :wink: . A nebo jak psal Milan, na té manipulační koleji je dost místa na odstavení motoráku. Co je však asi nejdůležitější, že Lukáš psal, že motorák bude jezdit sólo, jen občas bude mít vlečňák, takže to situaci výrazně usnadňuje. Vlečňák může být klidně odstaven v koncové u remízy a za motor se připojovat jen ve špičku.

Co se týká toho manipuláku, tak bych to prováděl asi takto:

Ze skryťáku zleva přijede manipulák, v dolní stanici vymění vůz u rampy k vyměněnému vozu odstaví další vůz, který pokračuje dál a jede do koncové, kde vymění u nakládky dřeva plošiňáky a jede zpět. V odbočné připojí vyměněný a odstavený vůz a pokračuje dál po trati doprava, někdy během modelového dne pak pojede zpět, co by Pn, když odbavil všechny ostatní stanice na trati.
Snad jsem to napsal dostatečně srozumitelně :mrgreen:

Už tomu rozumím :)
Adam Buchal TT - ČD/ČSD - kolejiště v plánu
Adam TT

Příspěvekod Adam TT » pon 27 úno, 2012 6:18 pm

Dotaz na odborníky přes dopravní možnosti. Když si postavím tohle kolejiště, a místo zkryťáku udělám pouze jednoduché vratné smyčky... degraduje to hodně dopravní možnosti :?: Jsem v podstatě bez příjmů, tak každá ušetřená výhybka s přestavníkem k dobru. Proto tento nápad
Adam TT

Příspěvekod milan ferdián » pon 27 úno, 2012 6:26 pm

Adam TT píše:Dotaz na odborníky přes dopravní možnosti. Když si postavím tohle kolejiště, a místo zkryťáku udělám pouze jednoduché vratné smyčky... degraduje to hodně dopravní možnosti :?: Jsem v podstatě bez příjmů, tak každá ušetřená výhybka s přestavníkem k dobru. Proto tento nápad

Jednoduchá odpověď.Vem si do ruky tužku a čistý papír.Nalevo nakresli jednoduchou smyčku,pokračuj kreslením odbočné stanice a napravo dokresli druhou smyčku.Samozřejmě nezapomeň na koncovou staničku lokálky.Nalámej se sirky nebo dřívka cokoliv,které ti budou představovat pomyslné vlakové soupravy a začni zkoušet na kresleném obrázku celého kolejiště,provoz a zjistíš,zda ti budou stačit jen jednoduché smyčky.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Adam TT » pon 27 úno, 2012 6:37 pm

milan ferdián píše:Jednoduchá odpověď.Vem si do ruky tužku a čistý papír.Nalevo nakresli jednoduchou smyčku,pokračuj kreslením odbočné stanice a napravo dokresli druhou smyčku.Samozřejmě nezapomeň na koncovou staničku lokálky.Nalámej se sirky nebo dřívka cokoliv,které ti budou představovat pomyslné vlakové soupravy a začni zkoušet na kresleném obrázku celého kolejiště,provoz a zjistíš,zda ti budou stačit jen jednoduché smyčky.

Děkuji za odpověď, to dělám celé dny. A abych pravdu řekl, přijde mi to nic moc. Na druhou stranu, pokud nemám peníze na kolejivo, tak na 6 lokomotiv s vozy sotva našetřím. A ještě k tomu, já když o něčem přemýšlím, tak se musím zeptat jiných, páč mě hodně věcí ( a zajímavých ) nenapadne.
Adam TT

Příspěvekod radula63 » pon 27 úno, 2012 6:48 pm

přemýšlím nad něčím podobným k tomuto plánku - ušetřit a tím degradovat? Moje myšlenky jdou do skryťáku a tvaru hlavní trati do oválu, tj. soupravy by jezdily jen jedním směrem...
Raďula63
MPK - moduly plzeňského kraje
KŽM Praha 3
Psi štěkají, karavana jede dál
radula63

Příspěvekod milan ferdián » pon 27 úno, 2012 6:54 pm

Adam TT píše:
milan ferdián píše:Jednoduchá odpověď.Vem si do ruky tužku a čistý papír.Nalevo nakresli jednoduchou smyčku,pokračuj kreslením odbočné stanice a napravo dokresli druhou smyčku.Samozřejmě nezapomeň na koncovou staničku lokálky.Nalámej se sirky nebo dřívka cokoliv,které ti budou představovat pomyslné vlakové soupravy a začni zkoušet na kresleném obrázku celého kolejiště,provoz a zjistíš,zda ti budou stačit jen jednoduché smyčky.

Děkuji za odpověď, to dělám celé dny. A abych pravdu řekl, přijde mi to nic moc. Na druhou stranu, pokud nemám peníze na kolejivo, tak na 6 lokomotiv s vozy sotva našetřím. A ještě k tomu, já když o něčem přemýšlím, tak se musím zeptat jiných, páč mě hodně věcí ( a zajímavých ) nenapadne.

No jo v tom ti já neporadím jak si sehnat peníze na své kolejiště.Já abych mohl vůbec realizovat svůj projekt modul stanice Lipová,tak jsem musel si v práci odmakat spoustu přesčasů a to mám jen základy na moduly bez lokomotiv.Potom ti nic jiného nezbude než jen čmárat tužkou po papíře nebo zapřemýšlet jak si vydělat peníze na svůj koníček.V dnešní době není nic zadarmo a jestli jsi ještě k tomu student,tak ze strany rodičů s tím vůbec nepočítej,protože to tvé studium musí stát dost peněz.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Pietro » pon 27 úno, 2012 7:04 pm

Málem mi vypadli voči z důlku, když jsem koukal na ty screeny :shock: Velmi podařené. :wink: Btw: ta budova na fotce http://cernos10.rajce.idnes.cz/Vozovy_park/#IMGP0354.jpg je samodomo nebo nějaká upravená stavebnice?
TT (prozatím trosky analogu) - under construction
Epocha (zatím bez rozlišení) asi přelom 3 a 4.
Pietro

Příspěvekod czhunter » pon 27 úno, 2012 7:18 pm

Můžeš se podívat na mnou plánované kolejiště (tedy v Nku, ale princip je obecný):
Obrázek
Můj vynález to není, půjčil jsem si princip od VladikaC.

V podstatě jsou to dvě smyčky, do každé se vejdou 2 oboustranné soupravy (na kusé koleje) a 2 klasické soupravy - tzn. až 9 (jeden ve stanici) vlaků na tak malé kolejiště - to je víc, než budu kdy potřebovat.
Nevýhoda - pochopitelně soupravy můžou ze smyčky vyjet jen v tom pořadí v jakém přijely tzv. "first in, first out".

Jde to změnit jak navrhoval radekkrupka
Obrázek
ale ty délky kusých kolejí nevyjdou tak pozitivně, jak to na skice vypadá.
Naposledy upravil czhunter dne pon 27 úno, 2012 7:24 pm, celkově upraveno 2
czhunter

Příspěvekod pekl024 » pon 27 úno, 2012 7:19 pm

Adam TT píše:Děkuji za odpověď, to dělám celé dny. A abych pravdu řekl, přijde mi to nic moc. Na druhou stranu, pokud nemám peníze na kolejivo, tak na 6 lokomotiv s vozy sotva našetřím. A ještě k tomu, já když o něčem přemýšlím, tak se musím zeptat jiných, páč mě hodně věcí ( a zajímavých ) nenapadne.

Stavba kolejiště není záležitost na 1 nebo 2 roky. Nešetři, kolejivo je nejlacinější položka z kolejiště, ale Míra L. by asi mohl vyprávět jak se bourá hotové SN. Jestli budeš jezdit 2 nebo 6 loko je v tuto chvíli jedno.
Teď jsi chudý student , pak budeš honit holky, pak přijde rodina a nakonec důchod :mrgreen: .
Samá dobrá vyhlídka na modelaření :D
pekl024

Příspěvekod Adam TT » pon 27 úno, 2012 7:20 pm

milan ferdián píše:
No jo v tom ti já neporadím jak si sehnat peníze na své kolejiště.Já abych mohl vůbec realizovat svůj projekt modul stanice Lipová,tak jsem musel si v práci odmakat spoustu přesčasů a to mám jen základy na moduly bez lokomotiv.Potom ti nic jiného nezbude než jen čmárat tužkou po papíře nebo zapřemýšlet jak si vydělat peníze na svůj koníček.V dnešní době není nic zadarmo a jestli jsi ještě k tomu student,tak ze strany rodičů s tím vůbec nepočítej,protože to tvé studium musí stát dost peněz.

To vím, na JM je téměř nemožné sehnat brigádu. Jakmile v září nastoupím na průmyslovku, tak s největší pravděpodobností budu dostávat od ČD stipendium 2000 kč měsíčně, když mi zbyde 1800, z toho už se stavět dá, ale na skryté ranžíry a 6 brejlovců k tomu to není. I tak mi bude často chybět.
Přemýšlení o tom, jak si vydělat na koníček(čky), jsem strávil nespočet hodin, avšak nápad žádný. Párkrát do roka, mě počastuje pětistovkou štědrá babička, jenže to teď zřejmě skončilo, dále pak jedna brigáda na podzim, kde si vydělám 1000 - 3000 kč. A tyto peníze jsem nucen dát do ,, praktických ´´ věcí.
Adam TT

Příspěvekod Adam TT » pon 27 úno, 2012 7:26 pm

pekl024 píše:
Adam TT píše:Děkuji za odpověď, to dělám celé dny. A abych pravdu řekl, přijde mi to nic moc. Na druhou stranu, pokud nemám peníze na kolejivo, tak na 6 lokomotiv s vozy sotva našetřím. A ještě k tomu, já když o něčem přemýšlím, tak se musím zeptat jiných, páč mě hodně věcí ( a zajímavých ) nenapadne.

Stavba kolejiště není záležitost na 1 nebo 2 roky. Nešetři, kolejivo je nejlacinější položka z kolejiště, ale Míra L. by asi mohl vyprávět jak se bourá hotové SN. Jestli budeš jezdit 2 nebo 6 loko je v tuto chvíli jedno.
Teď jsi chudý student , pak budeš honit holky, pak přijde rodina a nakonec důchod :mrgreen: .
Samá dobrá vyhlídka na modelaření :D

Kolejivo je nejlacinější, stejně jako obsah mého prasete. Holky mě nesnáší. A hádej, kvůli čemu ? :) jsem pro ně pako, co se zajímá o nějaké rezavé vlaky. To bychom měli vyřešené... Rodina ? se prostě přizpůsobí, svých rezavých vlaků se nevzdám. A důchod beztak ani nebude, takže bych s tím měl něco dělat teď :D
Adam TT

Příspěvekod Adam TT » pon 27 úno, 2012 7:29 pm

czhunter píše:Můžeš se podívat na mnou plánované kolejiště (tedy v Nku, ale princip je obecný):
Obrázek
Můj vynález to není, půjčil jsem si princip od VladikaC.

V podstatě jsou to dvě smyčky, do každé se vejdou 2 oboustranné soupravy (na kusé koleje) a 2 klasické soupravy - tzn. až 9 (jeden ve stanici) vlaků na tak malé kolejiště - to je víc, než budu kdy potřebovat.
Nevýhoda - pochopitelně soupravy můžou ze smyčky vyjet jen v tom pořadí v jakém přijely tzv. "first in, first out".

Jde to změnit jak navrhoval radekkrupka
Obrázek
ale ty délky kusých kolejí nevyjdou tak pozitivně, jak to na skice vypadá.

dík za návrh, drahé by to nebylo, ale je to o posunu a objíždění souprav v úvraťové, a já jsem čistokrevný jezdec :) tj, že radši jezdím, než posunuju
Adam TT

Příspěvekod czhunter » pon 27 úno, 2012 7:38 pm

Tak pochopitelně mezi smyčkama nemusíš mít úvraťovou stanici, stačí když jednu přiděláš z opačné strany :)
czhunter

Příspěvekod milan ferdián » pon 27 úno, 2012 7:43 pm

Adam TT píše: Holky mě nesnáší. A hádej, kvůli čemu ? :) jsem pro ně pako, co se zajímá o nějaké rezavé vlaky.:D

A to jsi na to přišel jak :?: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: A to fakt nemyslíš vážně :mrgreen:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod pekl024 » pon 27 úno, 2012 7:53 pm

Pokud lezeš po zrezlejch vlacích, musíš se umýt :mrgreen:, pořád lepší než chlastat po putikach :wink:
pekl024

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště