belgarat píše:Uz letos sejete ?
Vyčkávám, na 1. máje, půda úrodná je... Minulý rok jsem zkusil jen zalít truhlík, jestli nezůstal nějaký samovýsev a aniprt.
Také chci hlínu prohřát, abych zabil běžné plevele v ní přítomné. K tomuto použití kuchyňské trouby rozhodně nepotřebuju manželčinu přítomnost.
---
edit:
Kdyby někdo chtěl rovněž desinfikovat hlínu teplem, tak nenastavujte teplotu na troubě na 200 ˚C (limit je asi míň). Upekl jsem několik várek po 1.5 hodině (aby se vše prohřálo) na 160 ˚C a vše bylo super. Potom jsem omylem ve spěchu kvůli práci nastavil 200 a po 20 min telekonference cítil nějaký smrad. V hlíně bylo pár kousků kůry, nebo rašeliny, nebo čehosi, co začalo doutnat a samozřejmě pekelně kouřit a smrdět. Jdu umýt troubu, větrám.
Žena ještě není doma, kdybych se už neukázal, víte, kdo za to může :D