MP1

Schémata, zapojení, návody, dotazy a postupy k využití v železničním modelářství.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf, 123.marek

Re: MP1

Příspěvekod Trixt » čtv 03 led, 2019 11:13 pm

No vypadá to, že je problém s koncovým vypínačem na jedné straně. Nevypne a motorek se pořád točí a tím výhybka jezdí sem a tam. Rozebíral jsi ho?
TT, panel 2520x1010 mm, epocha V, centrála DR5000, sběrnice LocoNet, sw RocRail
Trixt
 
Příspěvky: 713
Registrován: stř 13 čer, 2018 9:44 pm

Re: MP1

Příspěvekod sidlo » pát 04 led, 2019 5:32 am

fulda píše:Asi používáš špatné dekodéry, které neodpovídají tvojim potřebám a schopnostem.
Uživatelský avatar
sidlo
 
Příspěvky: 2159
Registrován: ned 27 dub, 2014 7:32 am

Re: MP1

Příspěvekod Sandy » pát 04 led, 2019 6:54 am

Trixt píše:No vypadá to, že je problém s koncovým vypínačem na jedné straně. Nevypne a motorek se pořád točí a tím výhybka jezdí sem a tam. Rozebíral jsi ho?

No, myslel jsem si to. Jeden z koncových vypínačů je "šejdrem" a vačka asi úplně přesně nedoléhá na vypínač. Srovnat to nejde. Budu reklamovat.

EDIT:
to sidlo:
To je v mém případě každý dekoder. Nicméně jsem teď sáhl po tom nejlepším, co je na trhu a výsledek je tristní..... :roll:
Sandy
 
Příspěvky: 1027
Registrován: čtv 26 říj, 2006 4:42 pm
Bydliště: Černošice

Re: MP1

Příspěvekod Pavel-HP » pát 04 led, 2019 7:19 am

Asi to to nejlepší nebylo a směrem ke znalostem a schopnostem už vůbec ne. Di-cz a k tomu Želva, mi přijde jednodušší.
TT, epocha III. - V., U profil
www.vlakytt.cz
Uživatelský avatar
Pavel-HP
 
Příspěvky: 766
Registrován: čtv 11 pro, 2008 2:47 pm
Bydliště: Praha

Re: MP1

Příspěvekod fulda » pát 04 led, 2019 7:45 am

Sandy píše:Moje zkušenosti s MP1 jsou, bohužel, negativní.
Před lety jsem si jeden přestavník pořídil. Byl v akci (tuším, že za 200.-). Ležel v šuplíku a asi jsem ho ani nevyzkoušel. Teď jsem ho vyndal, ale ani si neškrtne.
Koupil jsem si druhý a k němu dekoder od DIGI-CZ. V analogu funguje (i když v pohybu na jednu stranu si dává na čas). Po připojení na dekoder na jednu stranu funguje korektně, při pokusu o přestavení na druhou stranu jezdí sem a tam. Dělám něco špatně?

Oboje popisuješ jako nové, tak nemá cenu to moc řešit a rovnou to pošli na reklamaci. Toto chování není správné a znamená buď chybu na dekodéru, nebo na přestavníku, nebo oboje.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4538
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: MP1

Příspěvekod vvitty » pát 04 led, 2019 8:27 am

Sandy píše:Moje zkušenosti s MP1 jsou, bohužel, negativní.
Před lety jsem si jeden přestavník pořídil. Byl v akci (tuším, že za 200.-). Ležel v šuplíku a asi jsem ho ani nevyzkoušel. Teď jsem ho vyndal, ale ani si neškrtne.
Koupil jsem si druhý a k němu dekoder od DIGI-CZ. V analogu funguje (i když v pohybu na jednu stranu si dává na čas). Po připojení na dekoder na jednu stranu funguje korektně, při pokusu o přestavení na druhou stranu jezdí sem a tam. Dělám něco špatně?


Přines mi to všechno na burzu, podívám se na to.
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, osvětlení modelů, DCC - http://www.pojezdy.eu/eshop
Uživatelský avatar
vvitty
 
Příspěvky: 2099
Registrován: pát 28 pro, 2007 7:11 pm
Bydliště: Praha

Re: MP1

Příspěvekod Sandy » pát 04 led, 2019 8:27 am

fulda píše:
Sandy píše:Moje zkušenosti s MP1 jsou, bohužel, negativní.
Před lety jsem si jeden přestavník pořídil. Byl v akci (tuším, že za 200.-). Ležel v šuplíku a asi jsem ho ani nevyzkoušel. Teď jsem ho vyndal, ale ani si neškrtne.
Koupil jsem si druhý a k němu dekoder od DIGI-CZ. V analogu funguje (i když v pohybu na jednu stranu si dává na čas). Po připojení na dekoder na jednu stranu funguje korektně, při pokusu o přestavení na druhou stranu jezdí sem a tam. Dělám něco špatně?

Oboje popisuješ jako nové, tak nemá cenu to moc řešit a rovnou to pošli na reklamaci. Toto chování není správné a znamená buď chybu na dekodéru, nebo na přestavníku, nebo oboje.

Někdy mám pocit, že by mi vyrostl i trpaslík.
Marodím a tak jsem si myslel, že budu experimentovat. Místo toho budu reklamovat.... :roll:
Začnu přestavníkem. Doufám, že mě doma pustí na otočku do Řep. Tam bych mohl vyzkoušet i dekoder. Pokud nebude fungovat, tak poputuje za Viktorem...
Sandy
 
Příspěvky: 1027
Registrován: čtv 26 říj, 2006 4:42 pm
Bydliště: Černošice

Re: MP1

Příspěvekod vvitty » pát 04 led, 2019 9:23 am

>.. jestli v dnesnim pocasi nebude rychlejsi ten prepinac srovnat :?: i kdyz to je na výrobce nevýchovné :lol:
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, osvětlení modelů, DCC - http://www.pojezdy.eu/eshop
Uživatelský avatar
vvitty
 
Příspěvky: 2099
Registrován: pát 28 pro, 2007 7:11 pm
Bydliště: Praha

Re: MP1

Příspěvekod Sandy » pát 04 led, 2019 9:52 am

vvitty píše:>.. jestli v dnesnim pocasi nebude rychlejsi ten prepinac srovnat :?: i kdyz to je na výrobce nevýchovné :lol:

Viktore, to jsem opatrně zkoušel. Mechanicky to nejde, protože je tam vypínač "na fest" a vadí kapka cínu mezi vypínačem a DPS.
Musel bych to kompletně demontovat a přepájet. A to se mi, fakt, nechce.
Sandy
 
Příspěvky: 1027
Registrován: čtv 26 říj, 2006 4:42 pm
Bydliště: Černošice

Re: MP1

Příspěvekod Trixt » pát 04 led, 2019 11:13 am

Sandy, osobně si myslím, že máš opravdu hroznou smůlu. Koupil jsem celkově 32 přestavníků MP1 a u žádného jsem zatím nezaznamenal žádný problém.
TT, panel 2520x1010 mm, epocha V, centrála DR5000, sběrnice LocoNet, sw RocRail
Trixt
 
Příspěvky: 713
Registrován: stř 13 čer, 2018 9:44 pm

Re: MP1

Příspěvekod Sandy » pát 04 led, 2019 4:11 pm

Trixt píše:Sandy, osobně si myslím, že máš opravdu hroznou smůlu. Koupil jsem celkově 32 přestavníků MP1 a u žádného jsem zatím nezaznamenal žádný problém.

Jo, to mi v Řepích řekli taky. A navíc mě podezírají, že jsem si to způsobil schválně. A navíc jsem přišel o záruku, protože jsem odšrouboval spodní desku....
Uvidím v pondělí. Dneska to odmítli přede mnou vyzkoušet.
Sandy
 
Příspěvky: 1027
Registrován: čtv 26 říj, 2006 4:42 pm
Bydliště: Černošice

Re: MP1

Příspěvekod fulda » pát 04 led, 2019 9:11 pm

Sandy píše:
Trixt píše:Sandy, osobně si myslím, že máš opravdu hroznou smůlu. Koupil jsem celkově 32 přestavníků MP1 a u žádného jsem zatím nezaznamenal žádný problém.

Jo, to mi v Řepích řekli taky. A navíc mě podezírají, že jsem si to způsobil schválně. A navíc jsem přišel o záruku, protože jsem odšrouboval spodní desku....
Uvidím v pondělí. Dneska to odmítli přede mnou vyzkoušet.

Co že jsi to odšrouboval a tím přišel o záruku?
Koukám do návodu na položku "Změna zdvihu", nebo jsi toho snad rozebral ještě víc než ti radí návod?
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4538
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: MP1

Příspěvekod Trixt » sob 05 led, 2019 12:05 am

Sandy, s tou zárukou je to divné, neb když měníš zdvih, tak musíš ty dva šroubky odšroubovat a spodní desku oddálit od těla přestavníku, jinak se zdvih změnit nedá. Já měnil zdvih u všech. ;)
TT, panel 2520x1010 mm, epocha V, centrála DR5000, sběrnice LocoNet, sw RocRail
Trixt
 
Příspěvky: 713
Registrován: stř 13 čer, 2018 9:44 pm

Re: MP1

Příspěvekod Sandy » sob 05 led, 2019 7:05 am

To: fulda, trixt:
Hoši, díky za podporu. Podle úrovně diskuze na prodejně si myslím, že to bude pro pana šéfa první pohled do útrob přestavníku v životě. Uvidím v pondělí.
Kdyby ten přestavník byla verze 1, tak bych si to přeletoval sám. Tam vypadla DPS po odšroubování tří šroubků a mikrospínače byly lehce dostupné. U verze 2 je asi potřeba DPS z krabičky vypáčit a mikrospínače mi přišly dostupné hůře.
Sandy
 
Příspěvky: 1027
Registrován: čtv 26 říj, 2006 4:42 pm
Bydliště: Černošice

Re: MP1

Příspěvekod fulda » sob 05 led, 2019 7:50 am

Kontrolní otázka - s kým jsi v Řepích mluvil? Na prodejně často bývá "ten druhý" a ten má dost svérázné názory. S Michalem je normální domluva.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4538
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

PředchozíDalší

Zpět na Elektrika a elektronika

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník