Ahoj, jen doplním pár poznatků:
- při montáži na Roco brejlovce jsem volil kompromis a než bych zasahoval do modelu v okolí pluhu, raději jsme přistoupil na to, že mi spřáhlo více "vyčuhuje" a asi o 1,5mm zvětší mezeru mezi nárazníky lokomotivy a vagonu
- zatím jsem nezaznamenal samovolné rozpojení v obloucích nebo na výhybkách (EW1)
- pokud chcete někdo provozoval spřažené lokomotivy, tak je potřeba nechat na jedné straně lokomotivy klasické spřáhlo, pomocí elektromagnetického od SD-modell lokomotivy spřáhnout nejdou
- souhlasím, že i přes cenu 20€ je to hodně fajnová věc, a to i díky funkci ZIMO dekodéru, kdy rozpojení vypadá hodně dobře, a to včetně zvuku - tady si dovolím malou
ukázku se zvukem- a ještě drobnost na závěr. Když jsem narazil na problém, že ZIMO dekodér v Roco brejlovci nemá osazené koncové součástky pro FO1 a FO2 a tedy nelze tyto funkční výstupy použít, kontaktoval jsem podporu ZIMO, jestli je možné, že by na jejich dekodéru nebyly výstupy funkční. Reakce byla okamžitá - přiznali, že Roco chtělo dekodér, kdy nebudou výstupy aktivní, resp. nebudou osazené koncovými stupni. A navrhli mi, ať jim dekodér z brejlovce zašlu a oni mi obratem pošlou zpět nový, ale plnohodnotný, včetně nastavených CV dle zaslaného dekodéru. Nebo že to lze vyřešit posilovačem pomocí tranzistoru a rezistoru. Mě stačilo jen to zapojení posilovače, vše mi v emailu perfektně popsali, včetně nastavení patřičných CV. Pak vše fungovalo na první zapojení. Takže tady má u mě ZIMO podpora jedno velké významné plus.