Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf, 123.marek
fulda píše:Je to otázka vhodná do Babicova vaření:
"Koupil jsem si auto, ale abych ušetřil, tak jsem si nekoupil kola, mohu s ním jezdit?"
"Ano, v zimě ho můžete roztlačit z kopce a nechat doklouzat dolů"
D píše:romino:
> ja som ale pisal o zastaveni bez brzdnej krivky.
Brzdný generátor pošle vlaku signál stůj, který dekodér provede podle standardní doby brzdění v CV-4. Tu samozřejmě můžeš nastavit na nulu. Pak ale bude platit všude na kolejišti a vždy, když otočíš knoflíkem rychlosti na nulu, bude brzdit nemodelově na místě.
rexel píše:...Při délce koleje např. 20 cm napájené z brzd. gen. lokomotiva by zastavilo v tomto úseku automaticky a infrabrána by pak sloužila pouze pro indikaci obsazené koleje
pavel47 píše:Ještě bych se vrátil k debatě o vypnutí proudu tlačítkem STOP. Dotaz směřuji na fuldu. Pokud se stiskne tlačítko STOP, tak dekodéry dostanou zprávu, že bude proud odstaven. To jsem pochopil, ale pokud vznikne na kolejišti zkrat, tak se proud taky odpojí a i v tomto případě dostanou dekodéry zprávu že bude proud odpojen? Jak? Když v kolejích není proud.
Odo píše:Spájel jsem si detektor obsazení úseku dle fuldy (http://www.fucik.name/masinky/zv/#DETECT) ve variantě s LED (použil jsem červenou), odporem 15R a můstkem B250C1500. Vadí mi jenom, že po zastavení lokomotivy LED svítí velmi málo, takže bych to mohl při normálním světle přehlédnout. Dá se to nějak upravit, třeba použít jinou LED, jiný odpor nebo můstek? Je mi jasné, že při zastavení prochází diodou malý proud narozdíl od jízdy, ale potřebuji, aby i při zastaveném vlaku "zřetelně" svítila. Předem díky za rady.
Zpět na Elektrika a elektronika
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků