Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf, 123.marek
fulda píše:Asi to neni otazka na mne, ale v normalnim svete se booster pripojuje na loconet
fulda píše:Existuji na to opcode typu OPC_GPON OPC_GPOFF
Zlámalík píše:Zeptám se asi blbě: kolik takových styků na modulišti je? Nešlo by to řešit přepínacím modulem, pdoobně jako smyčka s optozávorou?
Zlámalík píše:Zeptám se asi blbě: kolik takových styků na modulišti je? Nešlo by to řešit přepínacím modulem, pdoobně jako smyčka s optozávorou?
sidlo píše:Zlámalík píše:Zeptám se asi blbě: kolik takových styků na modulišti je? Nešlo by to řešit přepínacím modulem, pdoobně jako smyčka s optozávorou?
Není blbých otázek, jsou jen blbé odpovědi.
Tento víkend jezdíme v Chotěboři http://diskuze.modely.biz/viewtopic.php?f=21&t=10167&start=75#p340287. Do menšího prostoru jsme dali pouze čtyři stanice. Jak píše zdeno, tak je dobré mít u každé stanice vlastní zesilovač. Styků zesilovačů jsou v tomto případě tři.
Když dojde na přejezd styku dvou zesilovačů - který ze dvou sousedních zesilovačů by se přepínal? A pokud by byl na opačném styku přepínaného zesilovače také vlak - co by se stalo?
fulda píše:Ale je pravda, že vůbec nezní dobře, když půl roku pracuješ na zařízení, vyprávíš jaké je to úžasné a pak přijde nějakej usmrkanec a řekne ti, že prostým pohledem do dokumentace zjistíš, že to takhle dělat nelze.
Zdenek Valter píše:sidlo píše:Zlámalík píše:Zeptám se asi blbě: kolik takových styků na modulišti je? Nešlo by to řešit přepínacím modulem, pdoobně jako smyčka s optozávorou?
Není blbých otázek, jsou jen blbé odpovědi.
Tento víkend jezdíme v Chotěboři http://diskuze.modely.biz/viewtopic.php?f=21&t=10167&start=75#p340287. Do menšího prostoru jsme dali pouze čtyři stanice. Jak píše zdeno, tak je dobré mít u každé stanice vlastní zesilovač. Styků zesilovačů jsou v tomto případě tři.
Když dojde na přejezd styku dvou zesilovačů - který ze dvou sousedních zesilovačů by se přepínal? A pokud by byl na opačném styku přepínaného zesilovače také vlak - co by se stalo?
No právě já bych rád, kdyby nám Zlámalík napsal jak to myslel.
Jen podotýkám, že je vždy nutné Boostery sfázovat - tak aby na styku nedocházelo k nechtěnému opalování koleček ;-) popřípadě zkratům přes vnitřní rozvody lokomotivy.
B1 tady prepiname B2
======||===============||========
prcek píše:Zlámalík píše:Zeptám se asi blbě: kolik takových styků na modulišti je? Nešlo by to řešit přepínacím modulem, pdoobně jako smyčka s optozávorou?
............
Když dojde na přejezd styku dvou zesilovačů - který ze dvou sousedních zesilovačů by se přepínal? A pokud by byl na opačném styku přepínaného zesilovače také vlak - co by se stalo?Zdenek Valter píše:No právě já bych rád, kdyby nám Zlámalík napsal jak to myslel.
Jen podotýkám, že je vždy nutné Boostery sfázovat - tak aby na styku nedocházelo k nechtěnému opalování kolečekpopřípadě zkratům přes vnitřní rozvody lokomotivy.
Já to pochopil tak, že předpokládá přepínaný úsek mezi boostery delší než nejdelší vlak, který se bude přepínat tak, any vlak nikdy ty boostery navzájem nepropojil.
- Kód: Vybrat vše
B1 tady prepiname B2
======||===============||========
prcek píše:Já to pochopil tak, že předpokládá přepínaný úsek mezi boostery delší než nejdelší vlak, který se bude přepínat tak, any vlak nikdy ty boostery navzájem nepropojil.
Zpět na Elektrika a elektronika
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník