No vida, díky za podněty. Asi se do toho fakt pustím, jak čas dovolí. Mezitím si v tom udělám trochu jasno. Stáhnul jsem si schéma zapojení Kocoura - trochu neúplné, není vidět např. kam jsou připojené katody LED kabiny a reflektorů?
Zapojení ala Radula63 tedy, pokud tomu rozumím, znamená zapojit spřáhla na vývody 12 (front) a 3 (rear). Společné + na spojené katody diod mezi kolejemi. Vše ostatní nechat zapojené, jak bylo.
Zapojení ala Jirka Zlámal využívá jeden výstup, tady asi AUX1 (červená světla zadní), zapojení obou červených LEDek odpárat a zapojit přes tranzistory na 17 (F0 front) a 8 (F0 rear) za účelem zachování logiky svícení.
Ještě jsem nestudoval zapojení a programování dekodéru ZIMO, ale napadlo mně řešení ala Jirka Zlámal (paralelně ovládat obě spřáhla), pro spřáhla použít vývod pro osvětlení kabiny 4 (AUX3)? Osvětlení kabiny buďto zahodit (moje preferovaná volba), nebo přes diody sloučit s předním / zadním světlem? Schemátko není úplné, ale zdá se, že AUX3 spíná podle zapojení LEDky v plusu a katoda jde přes odpor asi na GND (5, 14). Jak říkám, nemám ještě nastudované ZIMO. Pokud by byl problém jen s polaritou a případně proudovým zatížením, spravil by to jeden tranzistor...
Edit: tak jsem se dočetl, že AUX3 je logický výstup -> takže tranzistor je nutný.
TT, DR5000, Z21, iTrain...