Náhodné rozsvecovanie LED v budovách

Schémata, zapojení, návody, dotazy a postupy k využití v železničním modelářství.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf, 123.marek

Re: Náhodné rozsvecovanie LED v budovách

Příspěvekod Pavel206 » sob 02 led, 2021 7:55 am

Pater píše:Uvedený modul nemám a nezkoušel jsem.
Podle součástek, které jsou použity to vypadá na již zde uvedené zapojení, které v kolejišti mám.
Jen je toto zapojení doplněno o trimr pro nastavení časování, indikační diody a svorky.

Malo by to byť pre analógové ovládanie preto je tam ten trimer, ktorým sa manuálne nastavuje čas. Je tam aj verzia s 12 výstupmi ale tam ten trimer nevidím. Tie identifikačné diódy by tam podľa mňa nemuseli byť a zbytočne zaťažujú výstup. Funguje Vám to tak, že po zapojení modulu prebiehajú opakucujúce sa sekvencie náhodného zapínania a vypínania až do vypnutia modulu alebo prebehne len určitý počet sekvencií ako tam uvádzajú - 32 a potom sa vypne modul?
Pavel206

Pavel206

Příspěvekod Pater » sob 02 led, 2021 8:18 am

Překlad stránek byl již uveden v tomto příspěvku. Trimr tam bude pro manuální nastavení časování sekvencí.
Pavel206 píše:Funguje Vám to tak, že po zapojení modulu prebiehajú opakucujúce sa sekvencie náhodného zapínania a vypínania až do vypnutia modulu

Přesně tak mi to funguje.
Ten druhý modul s 12 výstupy neznám, asi by jsi se měl zeptat přímo výrobce.
N, DCC, NanoX, Rocrail, Paterweb
Pater

Příspěvekod M&T » čtv 09 led, 2025 7:01 pm

Trochu oživím túo tému. Rád by som si pár týchto modulov postavil tak sa chcem opýtať, či je niekde možné zakúpiť hotový plošák. Nemám chuť to drôtovať na univerzálnom alebo si to celé nakresliť (z PDF mi to nikto neurobí) ...
M&T

Příspěvekod radula63 » pát 10 led, 2025 5:35 am

M&T píše:Trochu oživím túo tému. Rád by som si pár týchto modulov postavil tak sa chcem opýtať, či je niekde možné zakúpiť hotový plošák. Nemám chuť to drôtovať na univerzálnom alebo si to celé nakresliť (z PDF mi to nikto neurobí) ...

https://videopeli.szm.com/subory/zelezn ... ica012.htm
Pe-Li dekodéry. Mám s ním osobní zkušenost. Na nastavení potřebuje naprogramovat před DCC. Provoz pak buď přes DCC (navolenou DCC adresou - lze navolit zda lokomotivní adresování a nebo adresování příslušenství) a nebo provozovat (jako já) v analogu, tedy na kontakty DCC přivedu 12V napájení a dál si osvětlení žije svým životem.
Raďula63
MPK - moduly plzeňského kraje
KŽM Praha 3
Psi štěkají, karavana jede dál
radula63

Příspěvekod fulda » pát 10 led, 2025 8:56 am

M&T píše:Trochu oživím túo tému. Rád by som si pár týchto modulov postavil tak sa chcem opýtať, či je niekde možné zakúpiť hotový plošák. Nemám chuť to drôtovať na univerzálnom alebo si to celé nakresliť (z PDF mi to nikto neurobí) ...

Odvážná otázka po pěti letech. Zejména když se tu vystřídal popis několika způsobů řešení a to jsem to ani nekomentoval, protože nejlepší na osvětlení domečků je přece TENTO modul. Jenže se nikde nedá koupit a navíc je digitální.

Plošňáky podle PDF běžně dělají malovýrobci. Pro mne je nejbližší Kohout.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
fulda

Příspěvekod M&T » čtv 06 úno, 2025 4:00 pm

Tak som to nakoniec celé nakreslil a dal vyrobiť 30 kusov ... ak to bude OK, tak Vám dám info a kto bude mať záujem, vieme sa dohodnúť ...
M&T

Předchozí

Zpět na Elektrika a elektronika