Ovladač Daisy II ze setu od Tilliga

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Re: Ovladač Daisy II ze setu od Tilliga

Příspěvekod MiG » pon 05 zář, 2016 7:24 pm

A nebo motor sice nemá malý odběr, ale má větší indukčnost, než se kterou (délka pulsu) počítali "soudruzi z NDR" A proud po dobu sepnutí nedostoupí rozhodné úrovně pro ACK detektor.
MiG
 
Příspěvky: 693
Registrován: sob 14 úno, 2015 11:55 pm

Re: Ovladač Daisy II ze setu od Tilliga

Příspěvekod HonzaM » pon 05 zář, 2016 9:06 pm

TTmili píše:No nevím jestli to bude zrovna o odběru motoru, pochybuji že měl kolega se zmíněným Kuehnem N025 problém sice stejný jako já (nejde ho číst) ale ve stejné mašině asi těžko, a zvlášť když je to ve dvou případech. Osobně mám tenhle dekodér v 555.0259 a při čtení se to chovalo jak kdyby nic nebylo na programovací koleji. Spíš to vypadá na problém dekodéru, ale je fakt že jsem nezkoušel dekodér prohazovat za jiný, a druhou mašinu s tímhle dekodérem a jiným motorem zrovna nemám v provozu, takže vyzkoušet taky nemůžu.

S jakou to bylo centrálou?
N, epocha 5,6, DR5000, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 1649
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: Ovladač Daisy II ze setu od Tilliga

Příspěvekod blekk1 » pon 05 zář, 2016 9:40 pm

TTmili - mne to robia len 2 N025 dekodery a k tomu nove. Ostatne dekodery typu n045, zimo mx623, silver, na programovacej kolaji nacitam. Jeden z dekoderov bol programovany na modulovke v Ziline na intelliboxe. Priznam sa, ze v elektrike som total zaciatocnik a skusim zohnat vagon s osvetlenim a skusim ci sa na programovacej kolaji chyti.
blekk1
 
Příspěvky: 116
Registrován: pon 07 led, 2008 12:07 pm
Bydliště: Púchov

Re: Ovladač Daisy II ze setu od Tilliga

Příspěvekod HonzaM » úte 06 zář, 2016 5:26 am

Podle mých zkušenosti to neni záležitost ovladače ale záležitost centrály. U některých funkčních dekoderu se mi stalo ze nesly načíst, ale když jsem přesto do nich normálním způsobem poslal adresu, zapsala se (což jsem zjistil postavením na koleje a volbou zde popsaným zpusobem naprogramované adresy.
N, epocha 5,6, DR5000, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 1649
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: Ovladač Daisy II ze setu od Tilliga

Příspěvekod TTmili » úte 06 zář, 2016 10:50 am

Centrála je Daisy II, ovladač taktéž, s jinými dekodéry (dokonce i ve stroji s obdobným, ne-li úlně stejným dekodérem) problém vůbec není, stejně tak není problém ty Kuehn N025 na téhle sestavě provozovat, ale určitě jsem je nemohl přečíst, a tuším že ani zapisovat do nich nešlo (CV1 určitě ne, a celkově to tuším nešlo na programovací koleji, v provozu při adresovaném zápisu si to tuším dekodér nějak přebral). Viděl bych to opravdu spíš na vlastnost daných dekodérů, stejně tak měla jedna várka N045 od Kuehna cosi špatně, a při spojení s třípólovými motorky (zvlášť Tilligova "kostka") se začaly okamžitě přehřívat a postupně páchaly hara-kiri :lol: .
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
Uživatelský avatar
TTmili
 
Příspěvky: 1543
Registrován: čtv 17 črc, 2008 9:48 am
Bydliště: Jihlava

Re: Ovladač Daisy II ze setu od Tilliga

Příspěvekod TiTi » stř 05 říj, 2016 11:03 pm

Stal som sa majiteļom tejto ústredne.Lenže som objavil problém.Nedáju sa mi vôbec programovať ani načitavať adresy ani CV.Dokážem len ovládať vopred naprogramované lokomotívy.Vyskúšal som všetky možnosti,viacero druhov dekodérov (Zimo 621,630,645,Uhlenbrock,Lenz,Esu 3,5 , 4,0) a nič.Robil som to na programovacej koľaji.Vie mi niekto poradiť?
TiTi
 
Příspěvky: 92
Registrován: úte 12 kvě, 2015 9:46 pm

Re: Ovladač Daisy II ze setu od Tilliga

Příspěvekod Mafo » pon 10 říj, 2016 8:26 pm

TiTi píše:Stal som sa majiteļom tejto ústredne.Lenže som objavil problém.Nedáju sa mi vôbec programovať ani načitavať adresy ani CV.Dokážem len ovládať vopred naprogramované lokomotívy.Vyskúšal som všetky možnosti,viacero druhov dekodérov (Zimo 621,630,645,Uhlenbrock,Lenz,Esu 3,5 , 4,0) a nič.Robil som to na programovacej koľaji.Vie mi niekto poradiť?


Tiez ju mam, ale mam iny problem: nevie korektne precitat dlhu adresu z loko (zobrazi o 128 vyssiu, alebo o 128 nizsiu adresu). Vyzera to na problem SW, mozno aj u teba.....
Mafo
 
Příspěvky: 13
Registrován: ned 28 lis, 2010 6:19 pm

Re: Ovladač Daisy II ze setu od Tilliga

Příspěvekod HonzaM » pon 10 říj, 2016 8:50 pm

Vyzkoušeli jste ten ovladač s jinou centrálou (například Uhlenbrock Intellibox, Digikeijs DR5000, Digitrax DCS100)? Je potřeba zjistit zda je problém v centrále nebo v ovladači. Já ovladač Daisy II používám k plné spokojenosti s centrálami Digitrax DCS200 a Digikeijs DR5000.
N, epocha 5,6, DR5000, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 1649
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: Ovladač Daisy II ze setu od Tilliga

Příspěvekod brejsak » ned 23 říj, 2016 3:22 pm

Nemáte někdo do češtiny přeložený návod na Daisy II, nemyslím popis, ale opravdu návod.
Nedaří se mi mazat ze seznamu zadané lokomotivy a tak potřebuji poradit.
Jinak jak psal Honza, i se mnou nekomunikoval dekoder 025, ale adresa se do něj nahrála. Přesto jsem udělal pokus a než jsem ho vyměnil, zkusil jsem ho naprogramovat v jiné centrále (Lenz) a tam načíst také nešel a adresu zadanou i v tomto systému si však uložil.
Po výměně za Lenz silver mini už jsem ho načetl jak v Daisy II tak v Lenzu.
Karel
brejsak
 
Příspěvky: 68
Registrován: pon 10 kvě, 2010 8:35 pm
Bydliště: Roudnice n/L

Re: Ovladač Daisy II ze setu od Tilliga

Příspěvekod marfal1905 » sob 29 říj, 2016 8:02 pm

brejsak píše:Nemáte někdo do češtiny přeložený návod na Daisy II, nemyslím popis, ale opravdu návod.

http://www.masinky.cz/clanek/24567-Navody-k-vyrobkum-Tilllig-Uhlenbrock/index.htm
marfal1905
 
Příspěvky: 16
Registrován: stř 11 lis, 2015 8:04 pm

Re: Ovladač Daisy II ze setu od Tilliga

Příspěvekod brejsak » pon 07 lis, 2016 8:47 pm

Také já se hlásím do diskuse se zajímavým zjištěním. Po roce intenzivního používání centrály Daisy II s ovladačem došlo ke konečnému zničení. Jelikož jsem oboje chtěl vyzkoušet nejenom na ježdění, ale také na programování i zvukových dekoderů, tak se mi objevily postupně tyto závady:
Po zakoupení a 30 dnech provozu odešlo něco v centrále, obojí vráceno prodejci na reklamaci. Po 2 měsících vráceno, funkčnost 20 dní, po tomto čase odešlo na ovladači stlačování ovládacího kolečka, zůstalo dole a nevracelo se. Další reklamace. po měsíci a půl vráceno, po 40 dnech opět odešlo něco v centrále. Po opravě cca 40 dní zase pracovala asi měsíc, potom se z centrály zakouřilo a nyní už nejde nic. Poprosil jsem Fuldu, aby se na to zařízení kouknul a zjistil ,že v centrále odešlo snad vše, na co se podíval. A to vše normálně za testovacího provozu po asi půl hodině pod napájením a bez lokomtivy nebo zkratu!
A nyní je ovladač v takovém stavu, že už při připojení ovladače k DR 5000 také nefunguje, tak se porouchal opět i ovladač od Daisy II.
KB
brejsak
 
Příspěvky: 68
Registrován: pon 10 kvě, 2010 8:35 pm
Bydliště: Roudnice n/L

Re: Ovladač Daisy II ze setu od Tilliga

Příspěvekod brejsak » úte 08 lis, 2016 8:30 pm

Asi by moje zkušenost s DR 5000 měla patřit do jiné sekce, ale několik postřehů přidám. Po programování vyšších CV na zvukových dekoderech ( ZIMO a ESU) jsem nadmíru spokojen s programováním přes PC, to jde opravdu jako po másle a po dobu, co tuto centrálu mám, se mi při používání nevyskytl jediný problém a tak jsem dneska na druhý výstup připojil klasický Multimaus a zkusil programovat i s ním a centrála i na výstupu Roco spolupracuje k mé naprosté spokojenosti.
Během posledních dvou měsíců jsem potřeboval naprogramovat asi 12 zvukových dekoderů a tato centrála proti Daisy II pracuje na obou výstupech bez jediné chyby a k mé naprosté spokojenosti.
Toliko ke zkušenostem s Daisy II a nové DR 5000, pokud bych si měl nyní vybrat mezi těmito dvěma, tak set TT s Daisy bych už nekoupil, kdežto DR 5000 okamžitě a po zkušenostech s ní ji mohu vřele doporučit všem, kdo chce nejenom jezdit lokomotivami po kolejišti, ale chce trochu proniknout i do tajů programování zvukových dekoderů.
Karel
brejsak
 
Příspěvky: 68
Registrován: pon 10 kvě, 2010 8:35 pm
Bydliště: Roudnice n/L

Re: Ovladač Daisy II ze setu od Tilliga

Příspěvekod Mafo » ned 04 pro, 2016 7:10 pm

Mafo píše:
TiTi píše:Stal som sa majiteļom tejto ústredne.Lenže som objavil problém.Nedáju sa mi vôbec programovať ani načitavať adresy ani CV.Dokážem len ovládať vopred naprogramované lokomotívy.Vyskúšal som všetky možnosti,viacero druhov dekodérov (Zimo 621,630,645,Uhlenbrock,Lenz,Esu 3,5 , 4,0) a nič.Robil som to na programovacej koľaji.Vie mi niekto poradiť?


Tiez ju mam, ale mam iny problem: nevie korektne precitat dlhu adresu z loko (zobrazi o 128 vyssiu, alebo o 128 nizsiu adresu). Vyzera to na problem SW, mozno aj u teba.....


Tak som zdvihol FW z verzie 1.6 na 2.4 (cez IBX2, cez IBX1 to neslo) a problem s citanim adries sa vyriesil...

http://www.uhlenbrock.de/de_DE/service/ ... 3.I0011937
Mafo
 
Příspěvky: 13
Registrován: ned 28 lis, 2010 6:19 pm

Re: Ovladač Daisy II ze setu od Tilliga

Příspěvekod brejsak » ned 04 pro, 2016 8:04 pm

Já se jen připojuji s další zkušeností.
Lokomotiva na programovací koleji, Daisy zapnutá asi půl hodiny a programování asi třetí lokomotivy. Při zadání na ovladači ani nevím čeho se z centrály zakouřilo a přestala fungovat, s ní i ovladač!
Takže celé zařízení "kaput" a nevím, jestli to nemám rovnou vyhodit a vykašlat se na to s tím něco dělat.
Držím tímto palce všem, kteří Daisy II mají a doufám, že jim vydrží déle než mě.
brejsak
brejsak
 
Příspěvky: 68
Registrován: pon 10 kvě, 2010 8:35 pm
Bydliště: Roudnice n/L

Re: Ovladač Daisy II ze setu od Tilliga

Příspěvekod twiido » úte 06 pro, 2016 3:40 pm

brejsak píše:Já se jen připojuji s další zkušeností.
Lokomotiva na programovací koleji, Daisy zapnutá asi půl hodiny a programování asi třetí lokomotivy. Při zadání na ovladači ani nevím čeho se z centrály zakouřilo a přestala fungovat, s ní i ovladač!
Takže celé zařízení "kaput" a nevím, jestli to nemám rovnou vyhodit a vykašlat se na to s tím něco dělat.
Držím tímto palce všem, kteří Daisy II mají a doufám, že jim vydrží déle než mě.
brejsak

uff a odisla ti ta DR5000?
ja som si planoval kupit daisy ale teraz si ma vylakal...400€ do kosa, nic moc...
daj vediet ci si to reklamoval alebo co...
TT, 6.epocha, SŽDC/ŽSR
twiido
 
Příspěvky: 69
Registrován: pon 02 led, 2012 8:47 am
Bydliště: Kúsok od Bratislavy

PředchozíDalší

Zpět na DCC v praxi

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků