MULTIMAUSE

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Re: MULTIMAUSE

Příspěvekod D » sob 26 kvě, 2018 9:22 am

Miloš_P:
Začal bych kontrolou krouceného kabelu, zda má na obou koncích stejné pořadí jednotlivých žil konektorech.
S jiným kabelem ve stejné zásuvce myš funguje?
Uživatelský avatar
D
 
Příspěvky: 927
Registrován: sob 27 úno, 2010 1:52 pm
Bydliště: Brno

Re: MULTIMAUSE

Příspěvekod Miloš_P » sob 26 kvě, 2018 9:25 am

Zkoušel jsem klasickou kupovanou telefonní sluchátkovou kroucenku, mám jich několik a s žádnou to nechodí.

Edit: S tím orig 6drátem to samozřejmě chodí.
Miloš_P
 
Příspěvky: 292
Registrován: stř 20 pro, 2006 9:40 pm
Bydliště: Praha

Re: MULTIMAUSE

Příspěvekod D » sob 26 kvě, 2018 9:32 am

Miloš_P:
Telefonní kabely se prodávají, jak jim nacvaknutí vyšlo, třeba zrcadlově převrácené. Telefonům to nevadí. XpressNet vyžaduje stejné zapojení v obou konektorech.

Obrázek
Uživatelský avatar
D
 
Příspěvky: 927
Registrován: sob 27 úno, 2010 1:52 pm
Bydliště: Brno

Re: MULTIMAUSE

Příspěvekod Miloš_P » sob 26 kvě, 2018 9:34 am

D píše:Miloš_P:
Začal bych kontrolou krouceného kabelu, zda má na obou koncích stejné pořadí jednotlivých žil konektorech.
S jiným kabelem ve stejné zásuvce myš funguje?

No jo, máš pravdu, teď na to koukám, ty prodávaný kroucenky mají přehozené dráty... :cry:
Miloš_P
 
Příspěvky: 292
Registrován: stř 20 pro, 2006 9:40 pm
Bydliště: Praha

Re: MULTIMAUSE

Příspěvekod Miloš_P » sob 26 kvě, 2018 9:39 am

Takže buď v krámě vybírat nebo si to předělat..., vzhledem k tomu, že těch kroucenek mám po ruce asi 10 a všechny jsou špatně, tak samo domo je asi jediné řešení.
Dík za odpověď.
Miloš_P
 
Příspěvky: 292
Registrován: stř 20 pro, 2006 9:40 pm
Bydliště: Praha

Re: MULTIMAUSE

Příspěvekod D » sob 26 kvě, 2018 9:54 am

Miloš_P:
Ucvaknout jednu stranu a nasadit nový konektor obráceně je záležitost chvilky a dvou korun za konektor RJ11 (6-4). Nejdražší na celé věci jsou krimpovací kleště na konektory RJ (400 - 1500 Kč). Ale třeba ti je půjčí někdo od počítačů a sítí.
Uživatelský avatar
D
 
Příspěvky: 927
Registrován: sob 27 úno, 2010 1:52 pm
Bydliště: Brno

Re: MULTIMAUSE

Příspěvekod Miloš_P » sob 26 kvě, 2018 10:01 am

Díky. Kamarádi s kleštěma se najdou. Modely.biz prodávaj takový kabel za 488,- :shock: a bez kleští :D :D . Asi se začnu živit prodejem kabelů... :mrgreen:
Miloš_P
 
Příspěvky: 292
Registrován: stř 20 pro, 2006 9:40 pm
Bydliště: Praha

Re: MULTIMAUSE

Příspěvekod Jirka_US » sob 26 kvě, 2018 2:03 pm

to Milos_P:
Ten kabel pro MM je totozny ( a tedy zamenitelny) s kabelem pro LocoNet viz napr. zde:
http://www.railwaybob.com/Modules/Wirin ... 12s01.html
Jirka
Jirka_US
 
Příspěvky: 1115
Registrován: sob 08 kvě, 2010 5:56 am

Re: MULTIMAUSE

Příspěvekod HonzaM » sob 26 kvě, 2018 2:25 pm

Miloš_P píše:Díky. Kamarádi s kleštěma se najdou. Modely.biz prodávaj takový kabel za 488,- :shock: a bez kleští :D :D . Asi se začnu živit prodejem kabelů... :mrgreen:

To spadli z višně, konektory jsou korunován záležitost a metr kabelu totéz. Jsi z Prahy, tak můžeš kdykoli přijít, akorát tenhle týden jsem pryč. Stačí napsat SZ a domluvíme se. Nějyký kabel i kostičky vždycky doma mám.
N, epocha 5,6, DR5000, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 1440
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: MULTIMAUSE

Příspěvekod BohousP » sob 26 kvě, 2018 4:04 pm

Miloš_P píše:Zkoušel jsem klasickou kupovanou telefonní sluchátkovou kroucenku, mám jich několik a s žádnou to nechodí.

Edit: S tím orig 6drátem to samozřejmě chodí.

MM fakt stačí 4vodičový kabel. 6vodičový potřebuješ jen pro Roco kostku (MM je master) nebo přeprogramování firmware.
TT, DCC, NanoX-2017, TC8, ... http://masinky.info
Uživatelský avatar
BohousP
 
Příspěvky: 1874
Registrován: stř 12 kvě, 2010 9:17 am
Bydliště: Praha - Malešice

Re: MULTIMAUSE

Příspěvekod fulda » sob 26 kvě, 2018 6:43 pm

D píše: Nejdražší na celé věci jsou krimpovací kleště na konektory RJ (400 - 1500 Kč). Ale třeba ti je půjčí někdo od počítačů a sítí.
Trochu off topic, ale překvapilo mne, že OBI ve Štěrboholích prodává takovou sadu pro začátečního nacvakávače, jsou tam kleště a pár konektorů různé velikosti a celé to stojí jen něco málo víc než 200.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 3996
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: MULTIMAUSE

Příspěvekod Miloš_P » sob 26 kvě, 2018 7:32 pm

HonzaM píše:
Miloš_P píše:Díky. Kamarádi s kleštěma se najdou. Modely.biz prodávaj takový kabel za 488,- :shock: a bez kleští :D :D . Asi se začnu živit prodejem kabelů... :mrgreen:

To spadli z višně, konektory jsou korunován záležitost a metr kabelu totéz. Jsi z Prahy, tak můžeš kdykoli přijít, akorát tenhle týden jsem pryč. Stačí napsat SZ a domluvíme se. Nějyký kabel i kostičky vždycky doma mám.

Díky za nabidku.
Miloš_P
 
Příspěvky: 292
Registrován: stř 20 pro, 2006 9:40 pm
Bydliště: Praha

Re: MULTIMAUSE

Příspěvekod JOHNZ » ned 27 kvě, 2018 9:20 am

fulda píše:Trochu off topic, ale překvapilo mne, že OBI ve Štěrboholích prodává takovou sadu pro začátečního nacvakávače,

Dávnejšie som do nášho modulárskeho klubu kúpil lacné krimpovacie kliešte, na káble pre Loconet. Prácu urobia ale je to s nimi dosť boj. Tak opatrne.
JOHNZ
 
Příspěvky: 34
Registrován: sob 05 led, 2008 9:24 pm

Re: MULTIMAUSE

Příspěvekod fulda » stř 30 kvě, 2018 6:33 am

Ahoj,

včera jsem vypozoroval takovou zvláštnost v chování MM o které jsem předtím nevěděl. Asi to není chyba, jen mne to překvapilo.

Mám MM jako centrálu (s černou kostkou 10764). Pokud je ve stavu "STOP", tak nelze přehazovat výhybky, to je celkem logické, protože se příkaz nedostane k dekodéru.
Zajímavé je, že pokud se o to pokusím, tak se mi na display stejně přeblikne jako přehozená a po chvíli se vrátí.
Nevím, jestli to dělala i předchozí verze? myslím, že spíš ne. Mohl by to pro mne někdo čistě ze zvědavosti vyzkoušet?

Postup je jednoduchý:
1) přepnu MM do režimu výhybek
2) stisknu tlačítko Stop (na display bliká stop v kroužku)
3) přehodím výhybku
4) pozoruji display

Díky
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 3996
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: MULTIMAUSE

Příspěvekod Pavel-HP » stř 30 kvě, 2018 7:45 am

Dělá, MM bez aktualizace.
TT, epocha III. - V., U profil
www.vlakytt.cz
Uživatelský avatar
Pavel-HP
 
Příspěvky: 686
Registrován: čtv 11 pro, 2008 2:47 pm
Bydliště: Praha

Předchozí

Zpět na DCC v praxi

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků