Stránka 27 z 28

Re: DCC pro tutany

PříspěvekNapsal: úte 29 kvě, 2018 10:39 am
od BohousP
Kajinek11 píše:Verze 1.02 a figl pres CV 7 - 110 mi stejne nefunguje. Loko porad rve jak tur, a to jsem zadaval zvuk CV 166 - 10 . Tak nevím..

Nevíte kdo by mi updatenul MM na 1.6? Mám ho koupený z druhé ruky. Jen doplním, že časem si chci pořídit lepší centrálu, ale pro začátek a stavbu kolejiště mi to stačí.

APAGE SATANAS !!! :mrgreen:
Pokud nemáš Z21/z21, nic neupdatuj. Zaděláš si jen na problémy. Verze 1.6 neexistuje, poslední (zmršená) je 1.05.

Re: DCC pro tutany

PříspěvekNapsal: úte 29 kvě, 2018 10:46 am
od Kajinek11
Tomas Lebeda píše:
Kajinek11 píše:Nevíte kdo by mi updatenul MM na 1.6? Mám ho koupený z druhé ruky. Jen doplním, že časem si chci pořídit lepší centrálu, ale pro začátek a stavbu kolejiště mi to stačí.


Pokud nemáš z21 tak si před updatem MM na 1.6 raději přečti to vlákno na které tě upozornil Jipol57
http://diskuze.modely.biz/viewtopic.php?f=6&t=11401



Dobře :) , updatovat se raději nebude. Teď teda jak s MM 1,02 nastavit vyšší CV jak 255. Trik se CV 7 - 110 mi nefunguje. Kde může být chyba? Jedná se o MM s Roco kostkou.

Re: DCC pro tutany

PříspěvekNapsal: úte 29 kvě, 2018 11:14 am
od sidlo
Pokud je z21 a pokud je odemčená - tak se dá připojit k síti.
A když se dá připojit k síti tak se dá připojit k počítači.
A když se dá připojit k počítači tak s JMRI http://jmri.org/.
A když je DecoderPro tak dekodéry programovat z počítače. Má to oproti MM hodně výhod.

Re: DCC pro tutany

PříspěvekNapsal: úte 29 kvě, 2018 11:37 am
od Pater
Kajinek11 píše:Nevím co mám přesně za dekodéry. Zkoušel jsem to u třech mašin TT.

ROCO Sergej
ROCO Brejlovec
MTB Zamračená

Hlasitost reproduktoru CV 266 mi přijde, že nereaguje na nastavenou hodnotu CV. Je to pořád stejné.
Zvuk brzdy CV 287 totéž - bez reakce na mou hodnotu.
Jediné co jsem zkoušel editovat a z úspěchem byla hodnota CV1 a CV27, kde jsou aktivoval ABC.

Je to u všech mašin (dekodérů) stejné, takže chyba materiálu je vyloučena. Tak co dělám blbě?


Pokud nevíš, co máš za dekodéry, jak potom víš, na co je které CV a co do nich můžeš zapsat?
Nejdříve si zjisti, co máš za dekodéry. Identifikace výrobce dekodéru je v CV8.

Re: DCC pro tutany

PříspěvekNapsal: úte 29 kvě, 2018 12:07 pm
od jipol57
Omlouvám se poslední verve není 1.6 ale 1.05. Nějak jsem si to popletl.
Zkus teda CV 7,210. Mně to vždycky fungovalo i s kostkou. Jen se nedala číst poslední hodnota. A na konec bezpodmínečně CV 7,0. Návrat už není po odpojení napájení. Třeba máš přechodový odpor na sběračích a kolečkách, dekodér se odpojil a přepl zpět samovolně.

Ale stejně doporučuji si koupit tu z21start a tu v1.05 tam dát. Když používáš jen centrálu roco. http://inzerce.modelbazar.cz/zeleznicni ... =MULTIMAUS
Já jsem si ji koupil a nelituju. Přemapoval jsem si s ní např funkční tlačítka na zvuky, aby byly jednotné na všech loko. Original Rokácké, Jackovy, Artolovy. Každé byly jinak. Sjednotil jsem si to.

Re: DCC pro tutany

PříspěvekNapsal: úte 29 kvě, 2018 12:35 pm
od Kajinek11
Asi asi časem koupím DR5000, ale to až budu mít hotovou 1. fázi kolejiště. Třeba do té doby bude něco lepšího, proto váhám s koupí lepší centrály. Teď chci jen testovat provoz a nechci u toho huntovat repráčky, proto jsem si chtěl stáhnout zvuk. Úplně vypnout ho však nelze , protože se mi loko s ABC moduly chovají různě se zvukem a bez. Když nezabere CV 7, 210, tak se na to vyprdnu a nechám dekodéry na jindy a budu se věnovat kolejišti :lol:

Re: DCC pro tutany

PříspěvekNapsal: úte 29 kvě, 2018 1:26 pm
od HonzaM
Jak píše Petr Šídlo, pro programování dekodérů je ideálni JMRI DecoderPro, je to bezvadný bezplatný programovací software.

Re: DCC pro tutany

PříspěvekNapsal: stř 30 kvě, 2018 6:04 am
od Kajinek11
jipol57 píše:Omlouvám se poslední verve není 1.6 ale 1.05. Nějak jsem si to popletl.
Zkus teda CV 7,210. Mně to vždycky fungovalo i s kostkou. Jen se nedala číst poslední hodnota. A na konec bezpodmínečně CV 7,0. Návrat už není po odpojení napájení. Třeba máš přechodový odpor na sběračích a kolečkách, dekodér se odpojil a přepl zpět samovolně.

Ale stejně doporučuji si koupit tu z21start a tu v1.05 tam dát. Když používáš jen centrálu roco. http://inzerce.modelbazar.cz/zeleznicni ... =MULTIMAUS
Já jsem si ji koupil a nelituju. Přemapoval jsem si s ní např funkční tlačítka na zvuky, aby byly jednotné na všech loko. Original Rokácké, Jackovy, Artolovy. Každé byly jinak. Sjednotil jsem si to.


Děkuji moc za pomoc! CV 7,210 pomohlo. Pro teď mi to takto stačí. Až bude kolejiště plně v provozu, uvidíme co bude za centrálu na trhu a pak se uvidí.

Re: DCC pro tutany

PříspěvekNapsal: úte 28 srp, 2018 8:04 am
od workous
Pro DCC - "Arduinonáře" zajímavý odkaz http://arduinorailwaycontrol.com/arduin ... ple-layout

Re: DCC pro tutany

PříspěvekNapsal: čtv 30 srp, 2018 9:00 am
od Tomas Lebeda
V sousedním vláknu píše fulda, že maximální proud na programovací kolej je dle normy 250mA
fulda píše:Norma říká, že maximální proud na programovací koleji je 250mA. To pro jízdu málokdy stačí.

Já mám programovací kolej součástí kolejiště na kusé koleji.
A to tak, že spínačem odpojím od zbytku kolejiště, abych si neovlivňoval omylem ostaní loko.
Centrálu mám z21 (bílou), která nemá samostaný výstup na programovací kolej.
Mohl bych si, na tuto větev k programovací koleji, omezit maximální proud odporem, např. cca 82 ohm?
Nebo je moje úvaha chybná?

Re: DCC pro tutany

PříspěvekNapsal: čtv 30 srp, 2018 9:25 am
od sidlo
To asi ne. Základní potvrzovací signál je definován jako nárůst proudu o 60 mA ....
Pokud tam bude přídavný odpor, tak ten potvrzovací proud může klesnout pod tuto hranici a centrála přestane u některých dekodérů vyčítat CV.

Re: DCC pro tutany

PříspěvekNapsal: čtv 30 srp, 2018 9:38 am
od Tomas Lebeda
sidlo píše:To asi ne. Základní potvrzovací signál je definován jako nárůst proudu o 60 mA ....
Pokud tam bude přídavný odpor, tak ten potvrzovací proud může klesnout pod tuto hranici a centrála přestane u některých dekodérů vyčítat CV.

Díky říkal jsem si, že v tom bude asi nějaký háček.

Re: DCC pro tutany

PříspěvekNapsal: ned 03 úno, 2019 9:48 pm
od TheJaro
Prosím Vás kolegovia o pomoc. Snažím sa digitalizovať okuliarnika Kuehn a zimo MX618N18. Ide vôbec nastaviť reflektor zap/vyp alebo len biele pozičné alebo niečo také? Pozrel som všetky manuály,poskúšal snáď všetky CV a stále nič. Podarilo sa mi nastaviť červené plus reflektor alebo všetky červené a atď,resetoval som ho asi desať krát a skúšam ďalej ale nie som múdrejší. Máte niekto nejaké CV od ktorých sa môžem odraziť ? :oops: Za každú odpoveď budem vďačný :?:

Re: DCC pro tutany

PříspěvekNapsal: pon 04 úno, 2019 9:19 pm
od Jacek
TheJaro:
Nejde. Při továrním nastavení u Zimo MX658/9 svítí při F0 všechno, F1 vypne jedno čelo, F2 druhé. Reflektor je zapojený spolu s pozičními světly. U nezvukového dekodéru by to mělo fungovat stejně.

Re: DCC pro tutany

PříspěvekNapsal: úte 05 úno, 2019 9:47 am
od TheJaro
Jacek veľká vďaka za odpoveď. A tie F0, F1, F2 sú presne tak ako píšeš. Takže nemusím nič skúšať, skrátka to nejde