DCC pro tutany

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Re: DCC pro tutany

Příspěvekod BohousP » úte 29 kvě, 2018 10:39 am

Kajinek11 píše:Verze 1.02 a figl pres CV 7 - 110 mi stejne nefunguje. Loko porad rve jak tur, a to jsem zadaval zvuk CV 166 - 10 . Tak nevím..

Nevíte kdo by mi updatenul MM na 1.6? Mám ho koupený z druhé ruky. Jen doplním, že časem si chci pořídit lepší centrálu, ale pro začátek a stavbu kolejiště mi to stačí.

APAGE SATANAS !!! :mrgreen:
Pokud nemáš Z21/z21, nic neupdatuj. Zaděláš si jen na problémy. Verze 1.6 neexistuje, poslední (zmršená) je 1.05.
TT, DCC, NanoX-2017, TC8, ... http://masinky.info
Uživatelský avatar
BohousP
 
Příspěvky: 1863
Registrován: stř 12 kvě, 2010 9:17 am
Bydliště: Praha - Malešice

Re: DCC pro tutany

Příspěvekod Kajinek11 » úte 29 kvě, 2018 10:46 am

Tomas Lebeda píše:
Kajinek11 píše:Nevíte kdo by mi updatenul MM na 1.6? Mám ho koupený z druhé ruky. Jen doplním, že časem si chci pořídit lepší centrálu, ale pro začátek a stavbu kolejiště mi to stačí.


Pokud nemáš z21 tak si před updatem MM na 1.6 raději přečti to vlákno na které tě upozornil Jipol57
http://diskuze.modely.biz/viewtopic.php?f=6&t=11401



Dobře :) , updatovat se raději nebude. Teď teda jak s MM 1,02 nastavit vyšší CV jak 255. Trik se CV 7 - 110 mi nefunguje. Kde může být chyba? Jedná se o MM s Roco kostkou.
Kajinek11
 
Příspěvky: 293
Registrován: stř 07 pro, 2011 11:12 pm

Re: DCC pro tutany

Příspěvekod sidlo » úte 29 kvě, 2018 11:14 am

Pokud je z21 a pokud je odemčená - tak se dá připojit k síti.
A když se dá připojit k síti tak se dá připojit k počítači.
A když se dá připojit k počítači tak s JMRI http://jmri.org/.
A když je DecoderPro tak dekodéry programovat z počítače. Má to oproti MM hodně výhod.
Uživatelský avatar
sidlo
 
Příspěvky: 1493
Registrován: ned 27 dub, 2014 7:32 am

Re: DCC pro tutany

Příspěvekod Pater » úte 29 kvě, 2018 11:37 am

Kajinek11 píše:Nevím co mám přesně za dekodéry. Zkoušel jsem to u třech mašin TT.

ROCO Sergej
ROCO Brejlovec
MTB Zamračená

Hlasitost reproduktoru CV 266 mi přijde, že nereaguje na nastavenou hodnotu CV. Je to pořád stejné.
Zvuk brzdy CV 287 totéž - bez reakce na mou hodnotu.
Jediné co jsem zkoušel editovat a z úspěchem byla hodnota CV1 a CV27, kde jsou aktivoval ABC.

Je to u všech mašin (dekodérů) stejné, takže chyba materiálu je vyloučena. Tak co dělám blbě?


Pokud nevíš, co máš za dekodéry, jak potom víš, na co je které CV a co do nich můžeš zapsat?
Nejdříve si zjisti, co máš za dekodéry. Identifikace výrobce dekodéru je v CV8.
Uživatelský avatar
Pater
 
Příspěvky: 28
Registrován: stř 20 črc, 2011 4:52 pm
Bydliště: Karviná

Re: DCC pro tutany

Příspěvekod jipol57 » úte 29 kvě, 2018 12:07 pm

Omlouvám se poslední verve není 1.6 ale 1.05. Nějak jsem si to popletl.
Zkus teda CV 7,210. Mně to vždycky fungovalo i s kostkou. Jen se nedala číst poslední hodnota. A na konec bezpodmínečně CV 7,0. Návrat už není po odpojení napájení. Třeba máš přechodový odpor na sběračích a kolečkách, dekodér se odpojil a přepl zpět samovolně.

Ale stejně doporučuji si koupit tu z21start a tu v1.05 tam dát. Když používáš jen centrálu roco. http://inzerce.modelbazar.cz/zeleznicni ... =MULTIMAUS
Já jsem si ji koupil a nelituju. Přemapoval jsem si s ní např funkční tlačítka na zvuky, aby byly jednotné na všech loko. Original Rokácké, Jackovy, Artolovy. Každé byly jinak. Sjednotil jsem si to.
jipol57
 
Příspěvky: 61
Registrován: pát 06 dub, 2018 5:18 pm

Re: DCC pro tutany

Příspěvekod Kajinek11 » úte 29 kvě, 2018 12:35 pm

Asi asi časem koupím DR5000, ale to až budu mít hotovou 1. fázi kolejiště. Třeba do té doby bude něco lepšího, proto váhám s koupí lepší centrály. Teď chci jen testovat provoz a nechci u toho huntovat repráčky, proto jsem si chtěl stáhnout zvuk. Úplně vypnout ho však nelze , protože se mi loko s ABC moduly chovají různě se zvukem a bez. Když nezabere CV 7, 210, tak se na to vyprdnu a nechám dekodéry na jindy a budu se věnovat kolejišti :lol:
Kajinek11
 
Příspěvky: 293
Registrován: stř 07 pro, 2011 11:12 pm

Re: DCC pro tutany

Příspěvekod HonzaM » úte 29 kvě, 2018 1:26 pm

Jak píše Petr Šídlo, pro programování dekodérů je ideálni JMRI DecoderPro, je to bezvadný bezplatný programovací software.
N, epocha 5,6, DR5000, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 1435
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: DCC pro tutany

Příspěvekod Kajinek11 » stř 30 kvě, 2018 6:04 am

jipol57 píše:Omlouvám se poslední verve není 1.6 ale 1.05. Nějak jsem si to popletl.
Zkus teda CV 7,210. Mně to vždycky fungovalo i s kostkou. Jen se nedala číst poslední hodnota. A na konec bezpodmínečně CV 7,0. Návrat už není po odpojení napájení. Třeba máš přechodový odpor na sběračích a kolečkách, dekodér se odpojil a přepl zpět samovolně.

Ale stejně doporučuji si koupit tu z21start a tu v1.05 tam dát. Když používáš jen centrálu roco. http://inzerce.modelbazar.cz/zeleznicni ... =MULTIMAUS
Já jsem si ji koupil a nelituju. Přemapoval jsem si s ní např funkční tlačítka na zvuky, aby byly jednotné na všech loko. Original Rokácké, Jackovy, Artolovy. Každé byly jinak. Sjednotil jsem si to.


Děkuji moc za pomoc! CV 7,210 pomohlo. Pro teď mi to takto stačí. Až bude kolejiště plně v provozu, uvidíme co bude za centrálu na trhu a pak se uvidí.
Kajinek11
 
Příspěvky: 293
Registrován: stř 07 pro, 2011 11:12 pm

Předchozí

Zpět na DCC v praxi

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků