DCC centrála Z21

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Re: DCC centrála Z21

Příspěvekod new digitalista » ned 09 říj, 2016 3:52 pm

Dobrá, dokoupím Roco 10814, najedu na rigistrační web (http://www.roco.cc/cz/product/235897-0- ... ducts.html).
Položky pro registraci (http://www.roco.cc/en/service/downloads ... index.html):
10814-Serial nummer: a Z21-Serial number*: jsou jasné. Ale co je C1, C2, C3 ??? Tiší někdo prosím?
new digitalista
 
Příspěvky: 2
Registrován: pát 07 říj, 2016 10:47 am

Re: DCC centrála Z21

Příspěvekod MkTT » ned 09 říj, 2016 4:07 pm

new digitalista píše:Dobrá, dokoupím Roco 10814, najedu na rigistrační web (http://www.roco.cc/cz/product/235897-0- ... ducts.html).
Položky pro registraci (http://www.roco.cc/en/service/downloads ... index.html):
10814-Serial nummer: a Z21-Serial number*: jsou jasné. Ale co je C1, C2, C3 ??? Tiší někdo prosím?

Předpokládám že kód, který odemyká ovládání přes WiFi a je součástí Roco 10814.
MkTT
 
Příspěvky: 523
Registrován: stř 08 úno, 2012 3:46 pm
Bydliště: Praha 10

Re: DCC centrála Z21

Příspěvekod fulda » ned 09 říj, 2016 4:34 pm

new digitalista píše:Ale co je C1, C2, C3 ??? Tiší někdo prosím?

Odhaduji, že ta stránka používá stále stejný formulář, takže pokud jí použiješ pro hldání, tak ti do těch políček vyplní ty unlock kódy (Code 1, Code 2, Code 3)
V jakém tvaru se zadávají do softu pro odemknutí?
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4539
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: DCC centrála Z21

Příspěvekod Rudolf » ned 09 říj, 2016 4:47 pm

MkTT píše:
new digitalista píše:Dobrá, dokoupím Roco 10814, najedu na rigistrační web (http://www.roco.cc/cz/product/235897-0- ... ducts.html).
Položky pro registraci (http://www.roco.cc/en/service/downloads ... index.html):
10814-Serial nummer: a Z21-Serial number*: jsou jasné. Ale co je C1, C2, C3 ??? Tiší někdo prosím?

Předpokládám že kód, který odemyká ovládání přes WiFi a je součástí Roco 10814.


Ano je to tak, C1, C2, C3 + sériové číslo + sériové číslo centrály se vloží a ze stránky vypadne unlock kód který se vloží do centrály pomocí sw. Viz. třeba zde:

https://www.youtube.com/watch?v=7ciavRPvczg
Uživatelský avatar
Rudolf
 
Příspěvky: 737
Registrován: ned 08 říj, 2006 11:10 am
Bydliště: Strakonice

Re: DCC centrála Z21

Příspěvekod matejkocis » ned 09 říj, 2016 5:20 pm

ako je to v prípade čiernej Z21 - je možné použiť aj iný Rooter? Alebo je nutné používať ten dodávaný? Samozrejme zaujíma ma hlavne ovládanie pomocou tabletu prípadne telefónu
matejkocis
 
Příspěvky: 106
Registrován: sob 17 led, 2015 7:30 pm

Re: DCC centrála Z21

Příspěvekod JendaTT » ned 09 říj, 2016 5:23 pm

Wifi router si použij jaký chceš, klidně i stávající domácí. Jen musíš v konfiguraci Z21 nastavit IP adresu na stejný segment, jako používáš na stávajícím routeru. Pak stačí propojit Z21 LAN kabelem se stávajícím routerem.

Mám to nastavené stejně a funguje to naprosto v pohodě.
JendaTT
 
Příspěvky: 375
Registrován: pát 06 bře, 2015 2:56 pm

Re: DCC centrála Z21

Příspěvekod BohousP » pon 10 říj, 2016 5:40 am

Přesně tak, wifi router může být k Z21 připojen jakýkoliv. Ten originální jsem ani nevybalil z krabice.
TT, DCC, NanoX-2017, TC8, ... http://masinky.info
Uživatelský avatar
BohousP
 
Příspěvky: 2253
Registrován: stř 12 kvě, 2010 9:17 am
Bydliště: Praha - Malešice

Re: DCC centrála Z21

Příspěvekod Rudolf » pát 21 říj, 2016 4:29 pm

Video s aktivací z21 start přímo od Roco zde:

https://www.youtube.com/watch?v=-xMkjUR7Iyc
Uživatelský avatar
Rudolf
 
Příspěvky: 737
Registrován: ned 08 říj, 2006 11:10 am
Bydliště: Strakonice

Re: DCC centrála Z21

Příspěvekod trainzjohny » čtv 22 pro, 2016 8:13 pm

Mám z21 už nějaký ten rok a v poslední době mi při zkratu nejde nahodit, ani aplikací ani HW tlačítkem, jediná možnost je jí vypnout z napájení a zase zapnout. Nevíte co to může dělat ? Mimo vlaků mám připojenou i kuehnovu WD10, ale déle, než dělá tuhle rotyku.

Napadá mě, zda jí nevadí vyšší odběr při startu, kdy stojí 8 svítících vagónů, ale při zapnutí jí to nevadí, jen po té co se vypne už se nechce zapnout a podle těch vagónů (ani nebliknou) to ani moc nezkouší.

Díky za nápady
Jsem začátečník,mám TT ovládané z21 a mobilem.Flotila čítá 6 lokomotiv-377.0,749,750,753,754 a BR18.
trainzjohny
 
Příspěvky: 76
Registrován: pát 17 dub, 2015 10:19 am

Re: DCC centrála Z21

Příspěvekod Davca » pon 26 čer, 2017 9:50 pm

Zdravím,
dorazila mi níže citovaná část e-mailu, ale protože nejsem majitelem jakékoli ústředny x21, mohl by poradit někdo zdejší ? :oops:

Děkuji za případné tipy.

"Mám kolejiště HO. Používám koleje značky PIKO. Celé ho mám připravené na digitál, kde používám známou ústřednu Z21.
Kolejiště bylo funkční a mašinky jezdily. Najednou jsem si všiml, že se mi jedna mašina začala zpomalovat až přestala jet úplně. Poslal jsem ji na reklamaci, ale kdž se vrátila byl stav stejný. Potom mi přišly další 3 digitální mašiny a
Defakto stav je stejný. Mašinka začne po naprogramování houkat svítit, kouřit atd. Ale když dám pohyb vpřed okamžitě se zastaví jako by neměla výkon.
Samozřejmě mě napadlo hledat rozpojené koleje, ale nic jsem nenašel a nevím jak případě změřit kde je nějaká ztráta.
Taky jsem koleje čistil a nepomohlo. Na ústřednu mám jenom mašinky ostatná zařízení světla mám samostatně na trafu.
Někdo mi říkal že může být problém v ústředně, ale to jsem ještě netestoval. ... "


David
Davca
 
Příspěvky: 105
Registrován: sob 22 bře, 2014 8:28 pm
Bydliště: Bohumín

Re: DCC centrála Z21

Příspěvekod A2C » stř 28 čer, 2017 9:06 pm

TonikM píše:...Co se týká předělání z21 na Z21 , tak teoreticky to jde, ale je třeba vyčíst obsah EEPROM (vyžaduje to mít funkční Z21 na stole, vybavení by bylo) , doplnit součástky, což by nebyl problém, protože většina věcí je vidět už z fotek, ale je třeba zjistit hodnoty kondíků a pak typ regulátoru pod chladičem, ta zničená co Z21 co jsem měl ho mela spálenej a nejde to přečíst. (Jinak bych ji už opravil :-) )


Tak s pravdepodobnou kúpou z21 start uvažujem nad prerobením minimálne na obyčajnú z21 teda odomknutie Wifi čo mi pripadá ako pekné svinstvo od Roco/Fleischmann
Prípadne ako vlastník funkčnej Z21 premýšlam nad prerobením z21 start na Z21 ak sa to vôbec dá a preto chcem obnoviť túto diskusiu, a hlavne informácie od TonikM
ďakujem vopred
ČSD ep.IIa,IIb, a III + čo sa mi páči hlavne ŽSR do 1999. H0, H0e
Z21, Profi-Boss, Multimouse
Uživatelský avatar
A2C
 
Příspěvky: 1287
Registrován: čtv 21 led, 2010 10:32 am
Bydliště: Bratislava, Dúbravka

Re: DCC centrála Z21

Příspěvekod TonikM » pát 30 čer, 2017 4:44 am

Ahoj, já to vyřešil tak, že jsem celou slavnou centrálu prodal. Vrátil se zpět k H-Centrále co jsem si původně sestavil a k té si podle návodu od Borga udělal wifi emulátor z21 a naprostá spokojenost.
http://www.dccmm.cz/index.php/dcc-model ... ci-arduina
TonikM
 
Příspěvky: 97
Registrován: čtv 22 led, 2015 5:50 pm

Re: DCC centrála Z21

Příspěvekod A2C » pon 03 črc, 2017 6:56 am

ďakujem :) Ale rád by som využil tú z21 start alebo ju predám,
Aj keď viac ma láka ju využiť, keďže nie som zdatný v mikro elektronike na takej úrovni aby som to mohol dokázať, tak som chcel aspoň prispieť tou malo z21 pri navrhovaní návodu ako aj ostatným umožniť obísť túto nezmyseľnosť, aspoň vo forme zamknutej z21 start a kupovaní drahého unlock kódu.
ČSD ep.IIa,IIb, a III + čo sa mi páči hlavne ŽSR do 1999. H0, H0e
Z21, Profi-Boss, Multimouse
Uživatelský avatar
A2C
 
Příspěvky: 1287
Registrován: čtv 21 led, 2010 10:32 am
Bydliště: Bratislava, Dúbravka

Re: DCC centrála Z21

Příspěvekod A2C » sob 30 zář, 2017 4:15 pm

Otvoril som a nafotil PCB čiernej Z21 http://a2c.rajce.idnes.cz/Z21_PCB/
Nemáte prosím niekto takto nafotenú z21 a z21 start?
Ďakujem Vám :)
ČSD ep.IIa,IIb, a III + čo sa mi páči hlavne ŽSR do 1999. H0, H0e
Z21, Profi-Boss, Multimouse
Uživatelský avatar
A2C
 
Příspěvky: 1287
Registrován: čtv 21 led, 2010 10:32 am
Bydliště: Bratislava, Dúbravka

Re: DCC centrála Z21

Příspěvekod adix » pát 09 srp, 2019 5:08 am

TonikM píše:Konkurenční řešení zde http://www.digikeijs.com/dr4088rb-cs-16 ... odule.html obsahuje rovnou 16 bloků obsazení. Možnost připojení jak S88, tak S88N i R-BUS.
Ať máte co porovnávat.

Hledal jsem jak u z21 mající jen sběrnici R-BUS řešit detekci obsazení. Tohle řešenínje zajímavé tím, že kromě vlastních vstupů umožňuje napojení modulů S88, u nichž vychází cena na jeden vstup nejlevněji.
adix
 
Příspěvky: 21
Registrován: pon 01 dub, 2019 11:30 am

PředchozíDalší

Zpět na DCC v praxi

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků