Rozjezd bez plynuleho zrychlovani

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Rozjezd bez plynuleho zrychlovani

Příspěvekod belgarat » čtv 15 lis, 2018 12:29 pm

ve specificke situaci bych potreboval, aby se mi lokomotiva rozjela "jak za starych casu" najednou, neplynule a s poradnym drcnutim do soupravy. Vetsinou ma dekoder ale nastavenou nejakou krivku podle ktere se rozjizdi - coz mi vyhovuje VETSINOU ale ne nekterych konkretnich stavech. Neexistuje na DCC nejaky packet, kterym by se ten plynuly rozjezd dal potlacit ?

Edit: pokud mozno takovy packet, abych mohl k jeho odeslani na DCC donutit centralu NanoX a/nebo DR5000.

Dik
TT epocha IVa-b; analog + NanoX, DR5000.
Nemodelar, greenhorn, pseudoprogramator, pindac nesmyslu
belgarat
 
Příspěvky: 1328
Registrován: čtv 27 pro, 2012 9:36 pm
Bydliště: Hřebeč u Kladna

Re: Rozjezd bez plynuleho zrychlovani

Příspěvekod MiG » čtv 15 lis, 2018 2:02 pm

Některé dekodéry (Zimo) mají samostatně vypnutí brzdy/rozjezdu F4. Některé to mají dohromady spolu se snížením maximální rychlosti (posunový režim) na F3.
To přiřazení k tlačítku funkce je default, dá se nastavit i jinam.

K vyslání F3 nebo F4 donutíte jakoukoliv centrálu, alespoň co já znám.
MiG
 
Příspěvky: 931
Registrován: sob 14 úno, 2015 11:55 pm

Re: Rozjezd bez plynuleho zrychlovani

Příspěvekod Tomas Lebeda » čtv 15 lis, 2018 2:57 pm

Tato funkce mi fungovala i na Lenz standart+V2
Tomas Lebeda
 
Příspěvky: 204
Registrován: úte 24 led, 2017 12:41 pm
Bydliště: Praha 6

Re: Rozjezd bez plynuleho zrychlovani

Příspěvekod Miloš Pavlát » čtv 15 lis, 2018 6:48 pm

Dovolím si použít toto vlákno pro příbuzný dotaz. Lze naprogramovat prokluz parní lokomotivy během rozjezdu ?
Miloš Pavlát
H0 ROCO LINE s podložím+geoLINE,
0 začátečník
Roco 10764+GenLi MAXI+Rocrail
Uživatelský avatar
Miloš Pavlát
 
Příspěvky: 230
Registrován: stř 05 lis, 2014 7:27 am
Bydliště: Praha 3 - Vinohrady

Re: Rozjezd bez plynuleho zrychlovani

Příspěvekod belgarat » pát 16 lis, 2018 8:42 am

@MiG, @Tomas Lebeda: Diky, panove. Odzkouseno i s dekoderem Kuehn a s tim-co-mi-Roco-dalo-do-BR241. Zda se ze jedine co tu funkci nema je dekoder PeLi pro Rosnicku.
TT epocha IVa-b; analog + NanoX, DR5000.
Nemodelar, greenhorn, pseudoprogramator, pindac nesmyslu
belgarat
 
Příspěvky: 1328
Registrován: čtv 27 pro, 2012 9:36 pm
Bydliště: Hřebeč u Kladna

Re: Rozjezd bez plynuleho zrychlovani

Příspěvekod MiG » pát 16 lis, 2018 10:08 am

Miloš Pavlát píše:Dovolím si použít toto vlákno pro příbuzný dotaz. Lze naprogramovat prokluz parní lokomotivy během rozjezdu ?

Moje Ušatá je schopna s více vagony a vypnutými křivkami pomocí F4 proklouznout, ale není to ono, protože by musel být na takovou eventualitu připraven i zvukový projekt a hlavně bych si musel víc hrát a vracet zpátky rychlost na nějaké minimum, ze kterého bych se pak už rozjížděl se zapnutými křivkami.
Kdyby to mělo být, jako skutečný rozjezd s prokluzem.

Pro jistotu. U mašin, poháněných tendrem by to muselo být řešeno doplněním motorku a převodu pro pohon "od parního stroje" a ještě víc si hrát se dvěma dekodéry.
MiG
 
Příspěvky: 931
Registrován: sob 14 úno, 2015 11:55 pm


Zpět na DCC v praxi

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků