Nový firmware Z21 a Multimaus

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Re: Nový firmware Z21 a Multimaus

Příspěvekod dccdoma » čtv 24 kvě, 2018 8:25 pm

dudlifuk píše:
jipol57 píše:Ale mám teď jiný problém. Verze 1.05 se zdařila a moc se mi líbí CV1 - 1024 a taky F0 - F28.
Doposud jsem používal centrálu NanoX http://dccdoma.eshop-zdarma.cz/g22.Cent ... %E8ce.html, a myslel jsem, že ji budu používat i nadále. A z21 jen na nové firmware.
Bohužel nové vymoženosti s NanoX nefungují a co je nejhorší, samovolně se u každé lok. zapínají F14,F15,F18 a F19. Takže po každé změně se shiftem se aktivují ony funkce a ROCO mašiny mívají na F14 vypnutí zvuku, tak se taky vypnou zvuky. Když to všechno povypínám, přepnu na jinou lok. a znovu se k ní vrátím zase jsou zapnuté. NanoX a verze 1.05 si nerozumí. Takže NanoX asi půjde k ledu a na kolejiště musím dát z21. Zase potíže s programovací kolejí. NanoX to měla oddělené.
Asi těžko někdo přizpůsobí soft v NanoX.

Asi je nutne sa zamysliet nad serioznostou predajcu a nebrat takeho, ktory iba distribuuje kopirovany soft


Ta poznámka snad nebyla nutná, pokud míří na soft Paco Canada.

Problém je v tom, že Roco si definovalo odpověď na dotaz na funkce v jednom packetu, zatímco Lenz má odpověď pro F0-F12 v jednom a F13-F28 v druhém.
MM nesprávně interpretuje kontrolní součet z paketu pro F0-F12 jako bajt stavu funkcí F13-F20. Cituji pana Fučíka a souhlasím, že chyba je v úpravě ROCO a ne v NanoX, který příkaz provede v lokdekodéru, ale MM signalizuje, z důvodů špatné odezvy, že není proveden.
dccdoma
 
Příspěvky: 10
Registrován: pát 26 led, 2018 2:20 pm

Re: Nový firmware Z21 a Multimaus

Příspěvekod fulda » pát 25 kvě, 2018 6:37 am

dccdoma píše:Ano, také jsme na to dnes přišli, ale doplnil bych, že vyšší funkce se vykonají správně s na NanoX a Digikeijs, čili lokodekodér vykoná požadovanou funkci i na vysokých funkcích, ale na MM číslo bliká, z důvodu špatné odezvy, takže se zdá, že se nevykonala. Toto můžou napravit opravdu jen konstruktéři v ROCO, pokud mají zájem, aby ovladač MM zůstal nejlepším a univerzálním ovladačem všech dob.

Tady pochopitelně platí, že čím více lidí tu chybu zareportuje, tím více/dříve přijde oprava.
Já jim poslal podrobný a technický popis chyby, vím ve kterém paketu a proč špatně vyhodnocují, ale pořád platí, že jsem považován za konkurenci.

Takže stačí, když bude hodně lidí psát, že jim špatně funguje MM s Lenz/digikejs/NanoX/Bachmann centrálou.

Mimochodem - F14 je spojená například s F2. Takový malý experiment - vem MM, podívej se, jak jí blikají F13-F20. Pak přepni F2 a změň lokomotivu na jinou a zase spátky, nebo vytáhni a zapoj MM. Pak se podívej, jak blikají F13-F20.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 3996
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: Nový firmware Z21 a Multimaus

Příspěvekod jipol57 » pát 25 kvě, 2018 8:38 am

Nejde jen o to, že MM má kolizi se zobrazením F13-F28 a blikají. Tyto funkce sice ovládat jdou, ale při přechodu na jinou lokomotivu a zpět, se zase přepnou do prvotních pozicí a jakmile na těch vyšších F něco změním, tak se taky všechny provedou.
Takže nejenom špatné zobrazování, ale taky samovolné přepínání. U mně na NanoX s nastavením R28.
jipol57
 
Příspěvky: 61
Registrován: pát 06 dub, 2018 5:18 pm

Re: Nový firmware Z21 a Multimaus

Příspěvekod jipol57 » pát 25 kvě, 2018 9:05 am

fulda píše:Po netu se potloukají různé verze, tak hledej šmudlo.

Tak šmudla hledal a jinou než v2 od Canady nenašel. :cry: :cry:
jipol57
 
Příspěvky: 61
Registrován: pát 06 dub, 2018 5:18 pm

Re: Nový firmware Z21 a Multimaus

Příspěvekod fulda » pát 25 kvě, 2018 10:20 am

jipol57 píše:
fulda píše:Po netu se potloukají různé verze, tak hledej šmudlo.

Tak šmudla hledal a jinou než v2 od Canady nenašel. :cry: :cry:

a-ha, jsem chttěl říct, že právě tam se dá najít i ta novější verze, ale koukám, že už tam není.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 3996
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: Nový firmware Z21 a Multimaus

Příspěvekod jipol57 » pát 25 kvě, 2018 11:24 am

Tak kde ji najdu.
jipol57
 
Příspěvky: 61
Registrován: pát 06 dub, 2018 5:18 pm

Re: Nový firmware Z21 a Multimaus

Příspěvekod fulda » pát 25 kvě, 2018 1:12 pm

jipol57 píše:Tak kde ji najdu.

Tak to už nevím, já neřeším co Pako vystavuje a co ne.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 3996
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: Nový firmware Z21 a Multimaus

Příspěvekod dccdoma » pát 25 kvě, 2018 1:18 pm

jipol57 píše:Nejde jen o to, že MM má kolizi se zobrazením F13-F28 a blikají. Tyto funkce sice ovládat jdou, ale při přechodu na jinou lokomotivu a zpět, se zase přepnou do prvotních pozicí a jakmile na těch vyšších F něco změním, tak se taky všechny provedou.
Takže nejenom špatné zobrazování, ale taky samovolné přepínání. U mně na NanoX s nastavením R28.


Máš připojený jen jeden MM nebo víc kusů?
dccdoma
 
Příspěvky: 10
Registrován: pát 26 led, 2018 2:20 pm

Re: Nový firmware Z21 a Multimaus

Příspěvekod fulda » pát 25 kvě, 2018 2:00 pm

jipol57 píše:Nejde jen o to, že MM má kolizi se zobrazením F13-F28 a blikají. Tyto funkce sice ovládat jdou, ale při přechodu na jinou lokomotivu a zpět, se zase přepnou do prvotních pozicí a jakmile na těch vyšších F něco změním, tak se taky všechny provedou.
Takže nejenom špatné zobrazování, ale taky samovolné přepínání. U mně na NanoX s nastavením R28.

To jsem psal TADY, je to prostě seriózní chyba v softu, je potřeba napsat na servisní kontakt na Roco, aby se tím někdo začal zabývat, je potřeba informovat prodejce a tak dále.
... a je potřeba čekat na verzi 1.06
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 3996
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: Nový firmware Z21 a Multimaus

Příspěvekod majo » pát 25 kvě, 2018 2:50 pm

Myslím si že roco to spravilo naschvál aby to nebol ovládač pre každú centrálu ale len pre roco.
Ja som robil update cez multizentrale PRO. Najskôr som aktualizoval centrálu na V1.0B a potom MMpro na verziu V1.06.
A zistil som že sice pribudli funkčné tlačítka ale MMpro nedokáže čítať a ani zmeniť CV1.
Potom som aktualizoval späť multicentrálu na V1.0A a už čítala aj zapisovala myška jedna radosť.
No F21 a F22 sa nedá aktivovať lebo v tlačítkach nad 20 je posun o dve miesta. Takže pri blikajúcom schifte sa tlačítkom 1 aktivuje F23, tl.2- F24....tl.6 F28.
Skúšal som nahrať do MMpro späť V1.05 a šlo to bez problémov a toto verzia mala už češtinu čo celkom potešilo.
majo
 
Příspěvky: 2
Registrován: ned 25 říj, 2009 3:52 pm

Re: Nový firmware Z21 a Multimaus

Příspěvekod jipol57 » pát 25 kvě, 2018 3:46 pm

dccdoma píše:Máš připojený jen jeden MM nebo víc kusů?

Měl jsem jen jeden. Ale myslím že to bude chovat stejně i v vícery ovladači.
jipol57
 
Příspěvky: 61
Registrován: pát 06 dub, 2018 5:18 pm

Re: Nový firmware Z21 a Multimaus

Příspěvekod fulda » pát 25 kvě, 2018 5:07 pm

dccdoma píše:Máš připojený jen jeden MM nebo víc kusů?
??? Jsem myslel, že jsi udělal rozbor, aby jsi věděl v čem je problém a že počet ovladačů na to nemá vliv.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 3996
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: Nový firmware Z21 a Multimaus

Příspěvekod fulda » pát 25 kvě, 2018 5:11 pm

majo píše:Myslím si že roco to spravilo naschvál aby to nebol ovládač pre každú centrálu ale len pre roco.

Na tento přístup máme u nás jednu bajku.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 3996
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: Nový firmware Z21 a Multimaus

Příspěvekod majo » pát 25 kvě, 2018 7:44 pm

fulda:
Ďakujem! Super poučná BAJKA.
majo
 
Příspěvky: 2
Registrován: ned 25 říj, 2009 3:52 pm

Re: Nový firmware Z21 a Multimaus

Příspěvekod vrbav » pát 25 kvě, 2018 7:57 pm

majo píše:fulda:
Ďakujem! Super poučná BAJKA.

je to len mláícení prázdne slamy,
keby naozaj bola vôla, tak by ROCO urobilo update, a potom je cesta update NANOX a DR 5000.....
vrbav
 
Příspěvky: 106
Registrován: ned 18 zář, 2011 8:52 pm
Bydliště: Považská Bystrica

PředchozíDalší

Zpět na DCC v praxi

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník