piko Digi1 pomoc

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

piko Digi1 pomoc

Příspěvekod djjosh » pát 27 dub, 2018 3:09 pm

Zdravim vas. Zabespecil som si na zaciatok od pika digi1 a mam problém to rozbehať. Testujem loko od pika ,mbt, roco. Dekoderi originak kupene ku loko. Vsetko robím podla navodu ale nie a nie sa loko rozbehnúť. Neviem kde by mohla byt chyba. Prosím o radu. Ďakujem.
djjosh
 
Příspěvky: 18
Registrován: sob 18 bře, 2017 5:21 pm

Re: piko Digi1 pomoc

Příspěvekod vrbav » sob 28 dub, 2018 5:09 am

Zadaj do piko Digi adresu dekodéra v konkretnej lokomotíve...
...alebo si riadne naštuduj manuál k Piko Digi....
....a ak ti to ani po dlhodobom študovaní a hádaní/bádaní nepojde tak to vyhod a kup si niečo normalne...
vrbav
 
Příspěvky: 106
Registrován: ned 18 zář, 2011 8:52 pm
Bydliště: Považská Bystrica

Re: piko Digi1 pomoc

Příspěvekod djjosh » sob 28 dub, 2018 6:18 am

Vrbav.... Ďakujem za tvoj príspevok. Mam rad takéto odpovede. Myslis si ze by som sem pisal ked by som všetko čo pises neurobil? Ak by nesla jedna loko poviem OK zlý dekoder. Ale niekoľko 10tok loko a dekoderou ani jedna sa nerozbehne?. Ja neviem ale ked nechceš normálne poradiť a opierať sa o manual alebo niečo vyhodit tak radšej ani nepis.
djjosh
 
Příspěvky: 18
Registrován: sob 18 bře, 2017 5:21 pm

Re: piko Digi1 pomoc

Příspěvekod BohousP » sob 28 dub, 2018 12:31 pm

Chtělo by to víc údajů. Takto to připomíná dotaz "Koupil jsem si auto, ale nejede." Podívej se sem: http://lokopin.wz.cz/ruzne/faq.htm#DOTAZY, samozřejmě, ne všechny položky jsou nutné ...
TT, DCC, NanoX-2017, TC8, ... http://masinky.info
Uživatelský avatar
BohousP
 
Příspěvky: 1839
Registrován: stř 12 kvě, 2010 9:17 am
Bydliště: Praha - Malešice

Re: piko Digi1 pomoc

Příspěvekod djjosh » sob 28 dub, 2018 4:50 pm

Takže popis toho čo mám :
1. H0
2. Koľajisko cca 6m (2m x 1m)
3. lokomotívy : ROCO + dekoder Standard+ V2 (konektor NEM652) - 6x
loko MBT + dekodér Zimo plux22 - 1x
loko Piko + dekodér Piko56120 - 2x
3.Trafo : Piko T3 - 55005 + Digi1 - 55021, ovládanie 2x Piko 55019 diaľkové digitálne ovládanie.

Loko osadené dekodérom sa postaví na koľaj rozsvietia sa predné a zadné svetlá. Zadáva sa číslo podľa manuálu : pri Roco npr. B + LOKO + 6 , a tak sa postupuje aj pri ostatných loko , samozrejme že tak ako sa káže v MANUÁLI od každého výrobcu.

žiadna z loko sa nerozbehne.
Ak ešte treba niečo uviesť kľudne pekne napíšte a ja to sem doplním. Rad by som vyriešil problém.

Ešte poznámka: Chcem po jednom rozbehať lokomotívy nie všetky naraz.
djjosh
 
Příspěvky: 18
Registrován: sob 18 bře, 2017 5:21 pm

Re: piko Digi1 pomoc

Příspěvekod sidlo » sob 28 dub, 2018 7:23 pm

Jezdily ty lokomotivy v minulosti s jinou centrálou?
Uživatelský avatar
sidlo
 
Příspěvky: 1460
Registrován: ned 27 dub, 2014 7:32 am

Re: piko Digi1 pomoc

Příspěvekod djjosh » ned 29 dub, 2018 7:17 am

Ano všetky.

Dokonca dekodéri piko a digi1 sú z jedného setu. Len teraz boli v inich loko.
djjosh
 
Příspěvky: 18
Registrován: sob 18 bře, 2017 5:21 pm

Re: piko Digi1 pomoc

Příspěvekod BohousP » ned 29 dub, 2018 7:42 am

Jsou správně nastaveny adresy lokomotiv?
TT, DCC, NanoX-2017, TC8, ... http://masinky.info
Uživatelský avatar
BohousP
 
Příspěvky: 1839
Registrován: stř 12 kvě, 2010 9:17 am
Bydliště: Praha - Malešice

Re: piko Digi1 pomoc

Příspěvekod djjosh » ned 29 dub, 2018 7:52 am

Zadanie adresi som skúšal na všetky možné spôsoby. Skúšal som adresy aj náhodne. Ale napripkad na Roco loko je adresa na loko zospodu tak by nemalo dôjsť k omylu. Napadla ma len jedna vec že pri preprave sa ten piko digi porušil.
djjosh
 
Příspěvky: 18
Registrován: sob 18 bře, 2017 5:21 pm

Re: piko Digi1 pomoc

Příspěvekod vrbav » ned 29 dub, 2018 12:12 pm

djjosh píše:Vrbav.... Ďakujem za tvoj príspevok. Mam rad takéto odpovede. Myslis si ze by som sem pisal ked by som všetko čo pises neurobil? Ak by nesla jedna loko poviem OK zlý dekoder. Ale niekoľko 10tok loko a dekoderou ani jedna sa nerozbehne?. Ja neviem ale ked nechceš normálne poradiť a opierať sa o manual alebo niečo vyhodit tak radšej ani nepis.


Prepáč, ale už sa mi to stalo, že mi volal človek s MM a mal práve takýto problém, nezadal správnu adresu do ovládaca
a ešte, baterky v tom dialkovom ovládači máš dobré ? komunikuje ten ovládaš s Piko kockou ?
a nabudúce ked chces poradiť tak napíš viac o probléme, a nie sa hned urázas....
vrbav
 
Příspěvky: 106
Registrován: ned 18 zář, 2011 8:52 pm
Bydliště: Považská Bystrica

Re: piko Digi1 pomoc

Příspěvekod djjosh » ned 29 dub, 2018 12:29 pm

Vrbav. Ja som sa neurazil. Len som písal že postupujem podľa manuálu a ty napíšeš prečítaj si manual. A riešenie nieje hneď to vyhodiť. Všetko má riešenie. Mi to skôr prišlo ta tvoja reakcia ako že . Aha zase nejaký amatér nič si neprečíta a vypisuje o banálnom probléme.

Ale všetko dobre zažil som uz veľa veci na forach :-D.

Baterie sú uplne nové. Piko digi kocka reaguje na každý ovládač a na každý symbol na ňom. Svieti červená dióda a ta druhá sa rozbliká ako niečo stlačím na ovládači.

Zadaním adresy asi problém nebude.
djjosh
 
Příspěvky: 18
Registrován: sob 18 bře, 2017 5:21 pm

Re: piko Digi1 pomoc

Příspěvekod Ronoath » ned 29 dub, 2018 2:19 pm

Zkusit adresu 3? Stalo se mi, že stanice při přeprogramování adresy sice hlásila, že vše je v pořádku, ale mašina zůstala na původní - tovární - adrese.
H0, se zamračenými někde mezi roky 2001 - 2005 na Šumavě. V digitálu.
Uživatelský avatar
Ronoath
 
Příspěvky: 84
Registrován: úte 22 led, 2013 9:05 am
Bydliště: Prajzsko

Re: piko Digi1 pomoc

Příspěvekod djjosh » ned 29 dub, 2018 2:46 pm

Na všetkých dekodéroch som skúšal adresy od 1 do 10. A 3 som skúšal najčastejšie lebo v manuáloch je 3 ako výrobné nastavenie.
djjosh
 
Příspěvky: 18
Registrován: sob 18 bře, 2017 5:21 pm

Re: piko Digi1 pomoc

Příspěvekod djjosh » čtv 03 kvě, 2018 6:39 pm

Posielam foto a uz sa budem pýtať ako amatér aby som si upresnil ci už vazne zadavam dobrú adresu. Prosím vas co by ste s tohoto stitku na loko zadali vy. Dakujem
Přílohy
WP_20180503_004.jpg
djjosh
 
Příspěvky: 18
Registrován: sob 18 bře, 2017 5:21 pm

Re: piko Digi1 pomoc

Příspěvekod Rudolf » čtv 03 kvě, 2018 7:49 pm

Štítek nemá s adresou lokomotivy nic společného.

Ruda
Uživatelský avatar
Rudolf
 
Příspěvky: 722
Registrován: ned 08 říj, 2006 11:10 am
Bydliště: Strakonice

Další

Zpět na DCC v praxi

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: belgarat, hummus, JenikPluto, zdeno a 2 návštevníků