Nový FREDi přímo z FREMO

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Re: Nový FREDi přímo z FREMO

Příspěvekod D » pon 22 led, 2018 4:08 pm

Mám otázku. Co udělá Fredi s 16 funkcemi připojený do Digitraxu místo Uhlenbrocku?
Nebudou fungovat vyšší funkce? Nebude fungovat celý Fredi? Nebude správně fungovat centrála?
Uživatelský avatar
D
 
Příspěvky: 1106
Registrován: sob 27 úno, 2010 1:52 pm
Bydliště: Brno

Re: Nový FREDi přímo z FREMO

Příspěvekod HonzaM » pon 22 led, 2018 4:26 pm

D píše:Mám otázku. Co udělá Fredi s 16 funkcemi připojený do Digitraxu místo Uhlenbrocku?
Nebudou fungovat vyšší funkce? Nebude fungovat celý Fredi? Nebude správně fungovat centrála?

Zkusím se zeptat u FREMO, zajímá mne to také, protože mám dvě centrály Digitrax. S DR5000 je to jednodušší, ta si poradí s komponentami LocoNet od Digitraxu i Uhlenbrocku.
N, epocha 5,6, Digitrax, DR5000, MGP, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 2018
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: Nový FREDi přímo z FREMO

Příspěvekod HonzaM » pon 22 led, 2018 4:43 pm

radeksindy píše:Pár roků praxe ukázalo, že obzvláště na modulovce jsou vyšší funkce k ničemu. Stejně to nikdo nepoužívá. Reálně potřebuješ pár tlačítek na světla, celkové vypnutí zvuku a možná houkačku. Do osmi funkcí se vejdeš. Proto to nikoho trápit nebude, majitelé Digitraxu mají stejně doma nějakou verzi DT4xx.

Jednak je celkem běžné, že jsou mnohé zvukové funkce až na vyšších F než F8 a není vždy jednoduché nebo dokonce možné funkce v dekodéru přemapovat, jednak je dost nepraktické muset u FREDi se čtyřmi funkčními tlačítky funkce F5 - F8 volit přes shift. Kromě toho i ranžírovací funkce bývá na vyšším F než F4 a volit její zapnutí a vypnutí přes shift není zrovna můj ideál. Sice mám dvě DT402, ale raději jezdím i doma s FREDy. O ovládání mobilem ani nemluvě. Ale záleží na každém co mu vyhovuje, řada uživatelů dodnes vystačí s FREDy jen se třemi funkčními tlačítky.
N, epocha 5,6, Digitrax, DR5000, MGP, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 2018
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: Nový FREDi přímo z FREMO

Příspěvekod radeksindy » pon 22 led, 2018 5:20 pm

michal_n: Verze podporující funkce F9 až F12 na IBX má číslo 1.9. a aktuálně je neveřejná a testovaná.

Mám otázku. Co udělá Fredi s 16 funkcemi připojený do Digitraxu místo Uhlenbrocku?
Nebudou fungovat vyšší funkce? Nebude fungovat celý Fredi? Nebude správně fungovat centrála?


Nic, maximálně nebudou vyšší funkce chodit vůbec.
radeksindy
 
Příspěvky: 1814
Registrován: stř 25 dub, 2007 12:50 pm

Re: Nový FREDi přímo z FREMO

Příspěvekod HonzaM » pon 22 led, 2018 5:48 pm

MiG píše:Že je to nabídka určená pro členy FREMO.
Nenabízejí se Fredi, ale stavebnice Fredů (Fredibausätz).
Jsou upřednostňovány hromadné objednávky.

To "upřednostňování" neznamená že by záleželo na počtu kusů, jde jen o to, že preferují když si to někdo vezme na starost, najednou objedná, sebere peníze a jim to zaplatí najednou za všechny, aby nemuseli evidovat desítky objednávek po jednom nebo pár kusech a vše museli extra evidovat, účtovat, balit a rozesílat.
N, epocha 5,6, Digitrax, DR5000, MGP, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 2018
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: Nový FREDi přímo z FREMO

Příspěvekod HonzaM » pon 22 led, 2018 5:56 pm

Jak jsem myslím psal již v některém předchozím příspěvku, cena bude stanovena až podle velikosti série, očekávají o něco vyšší než loňská, protože předpokládají že bude série menší. Myslím že většinou máme pojem z toho jaké ceny FREDů dosud bývaly. Pokud někdo znáte loňskou cenu, napište ji sem pro informaci, já jsem loni žádné FREDi nekupoval.
N, epocha 5,6, Digitrax, DR5000, MGP, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 2018
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: Nový FREDi přímo z FREMO

Příspěvekod zdeno » pon 22 led, 2018 7:45 pm

Ono je to vubec trosku problematicke, napriklad muj ovladac Oto se musi prepinat pomoci jumperu na Uhlenbrock nebo Digitrax.
Neda se to rozlisit programovo.
---
Navic je tam jeste dost velka chyba v norme Uhlenbrock, kde funkceF12, F20 a F28 pouzivaji stejny prefix na rozliseni a pokud se dana funkce vypina, tak je to dost blbe vymyslene.
Tohle je udelane vyslovene spatne. Proto jsou asi na Fredovi funkce jen do F16, aby to nemuseli resit.
Celkem dobre je to tu popisane:
http://wiki.rocrail.net/doku.php?id=loc ... parms-en&s[]=imm
kde jsou jednotlive pouzite pakety vedle sebe a je videt ten problem.
Uživatelský avatar
zdeno
 
Příspěvky: 1727
Registrován: pon 11 črc, 2011 8:54 am

Re: Nový FREDi přímo z FREMO

Příspěvekod radeksindy » pon 22 led, 2018 10:10 pm

Proto jsou asi na Fredovi funkce jen do F16, aby to nemuseli resit

Aby nedošlo k omylu. Na FREDIm, který je v nabídce vidím jen funkce do F8. Hlavní vlastností je možnost ovládat je bez nutnosti mačkat shift, protože je to FREDI určený primárně pro zvukové dekodéry amerických lokomotiv. Nevidím, že by uměl až F16. Pokud ano, prosím o odkaz. K tomu se testuje jiný FREDI, který ma F9-F12 pro IBX II a IBX s patřičným upgrade.
radeksindy
 
Příspěvky: 1814
Registrován: stř 25 dub, 2007 12:50 pm

Nový FREDi z FREMO

Příspěvekod HonzaM » pon 22 led, 2018 10:58 pm

radeksindy píše:K tomu se testuje jiný FREDI, který ma F9-F12 pro IBX II a IBX s patřičným upgrade.

To je zajímavé, napiš vše co o tom víš. Určitě to bude zajímat hodně modelářů. Pokud jde o ten nyní nabízený, máš pravdu že se o vyšších funkcích v informacích které jsem si přečetl nic nepíše, je ovšem otázkou, k čemu slouží tlačítko Shift.
Pokud jde o mne, 8 funkcí mi stačí, ovšem za předpokladu že mohu i F4 až F8 volit přímo, bez nutnosti použití Shiftu, což u dosavadní FREDů vyžaduje použití obou rukou.
N, epocha 5,6, Digitrax, DR5000, MGP, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 2018
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: Nový FREDi přímo z FREMO

Příspěvekod radeksindy » úte 23 led, 2018 7:59 am

Tlačítko SHIFT tam je, aby se v případě potřeby dalo využít s novým firmware. Existují FREDI připravené na všech 28 funkcí, ale FW do toho není.

Funkce F9 až F12 se testují a až budou k dispozici, vše se obecenstvo dozví.
radeksindy
 
Příspěvky: 1814
Registrován: stř 25 dub, 2007 12:50 pm

Re: Nový FREDi přímo z FREMO

Příspěvekod HonzaM » úte 23 led, 2018 8:07 am

radeksindy píše:Tlačítko SHIFT tam je, aby se v případě potřeby dalo využít s novým firmware. Existují FREDI připravené na všech 28 funkcí, ale FW do toho není.

Funkce F9 až F12 se testují a až budou k dispozici, vše se obecenstvo dozví.

Počítá se tedy zřejmě s možností pozdějšího upgrade fw do tohoto nyní nabízeného provedení (jinak by nemělo smysl tam tlačítko shift dávat, musel-li by se měnit i hw).
N, epocha 5,6, Digitrax, DR5000, MGP, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 2018
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: Nový FREDi přímo z FREMO

Příspěvekod zdeno » úte 23 led, 2018 8:14 am

radeksindy píše:Funkce F9 až F12 se testují a až budou k dispozici, vše se obecenstvo dozví.

Co se na tom testuje ?
vsak je to uplne trivialni paket <A3 slot funkce EE>, tento paket nepouziva refresh, takze je to uplne bezproblemove !!
Uživatelský avatar
zdeno
 
Příspěvky: 1727
Registrován: pon 11 črc, 2011 8:54 am

Re: Nový FREDi přímo z FREMO

Příspěvekod fulda » úte 23 led, 2018 10:21 am

HonzaM píše:Počítá se tedy zřejmě s možností pozdějšího upgrade fw do tohoto nyní nabízeného provedení (jinak by nemělo smysl tam tlačítko shift dávat, musel-li by se měnit i hw).

Tady si myslím, že mám trochu jiné informace, ale LocoNet moc nesleduji, takže mohou být nepřesné.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4538
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: Nový FREDi přímo z FREMO

Příspěvekod HonzaM » úte 23 led, 2018 12:25 pm

fulda píše:Tady si myslím, že mám trochu jiné informace, ale LocoNet moc nesleduji, takže mohou být nepřesné.

Jindro promiň, ale hodnota tohoto příspěvku je nulová. Snad jen aby bylo vidět že sleduješ diskuzi, ale nenašel jsi téma k němuž máš co říci.
Naposledy upravil HonzaM dne úte 23 led, 2018 10:54 pm, celkově upraveno 1
N, epocha 5,6, Digitrax, DR5000, MGP, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 2018
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: Nový FREDi přímo z FREMO

Příspěvekod fulda » úte 23 led, 2018 1:36 pm

HonzaM píše:
fulda píše:Tady si myslím, že mám trochu jiné informace, ale LocoNet moc nesleduji, takže mohou být nepřesné.

Jindro promiň, ale hodnota tohoto příspěvku je nulová. Snad jen aby bylo vidět že sleduješ diskuzi, ale nenašel jsi téma k němuž máš co říci. Že o LocoNetu moc nevíš a nepovedlo se Ti postavit LocoNetovou centrálu není nic nového.

Tak příspěvků s nulovou hodnotou je tady plno.
Já jsem spíš narážel na to, co proběhlo v jiné konferenci, kde autor vysvětluje proč verze 1,9 nebo kolik to je bude poslední zveřejněná. A celkem jsem si myslel, že Radek bude vědět přesněji, protože on tu konferku myslím také sleduje. Já si hlavně nepamatuji ty verze konkrétních komponent, takže se mi nechce psát 1.9, když je to možná 1.0.9 nebo nevím kolik.
Prostě to sleduji jen povrchně, zjistil jsem, že LocoNet není nic pro mne a nevěnuji se mu dostatečně intenzivně. Naopak se mi zdálo, že by bylo dobré utišit plané naděje, ve které doufáš.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4538
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

PředchozíDalší

Zpět na DCC v praxi

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník