Digitalizace

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Re: Digitalizace

Příspěvekod HonzaM » pon 25 pro, 2017 10:02 am

fulda píše:Honzo, jsou Vánoce a já se opravdu nemám potřebu s tebou hádat.

Jak je ale vidět z Tvých vlastních následujících řádků tu potřebu máš, jinak by ses věnoval vánoční pohodě a sem nic nepsal
fulda píše: Původně jsem si myslel, že se bavím s někým, kdo potřeboval poradit, bohužel jsem až pozdě zjistil, že tomu tak není.

No jo, ten lump místo aby Tě sponzoroval (jak jsi sám napsal) a děkoval Ti, hledal informace i jinde.
fulda píše:Je velmi trapné, jak neváháš dělat podlé kroky, upravovat vlastní příspěvky po té, co na ně někdo reaguje, aby to vyznělo ve tvůj prospěch.

Nevidím nic podlého na tom když v příspěvku něco upřesním, nejde o to aby to vyznělo v můj prospěch, ale aby informace byla jasná a srozumitelná
fulda píše:Neváháš reagovat na půl roku staré příspěvky, vytrhnout je z kontextu jen proto, aby jsi sem mohl napsat, že tvoje hračka je nejlepší a že si jí mají všichni koupit. Ačkoli původně autor napsal, že mu pro jeho potřebu tvoje hračka vůbec nevyhovuje.

Nevím který příspěvěk máš na mysli, v tom o který Ti asi jde autor napsal proč mu vyhovuje to co nakoupil. Jediné co centrále DR5000 vyčetl je cena. A tu navíc uvedl nesprávně. Ani slovem jsem nenapsal že je báječná nebo že si ji mají všichni koupit.
fulda píše:Když se pak stane, že někomu něco nejde, tak jen meleš hlouposti a odesíláš čísla stránek v návodu. Pořádnou odpověď jsem od tebe ještě neviděl
Asi špatně vidíš nebo neumíš číst. Třeba Tě to učitelka češtiny nenaučila. Čísla stránek neuvádím, nedávno tady ale odkaz na stránky týkající se centrály dal někdo jiný,
fulda píše:Zato jsem se setkal s lidma, kterým jsi dal nějakou chytrou radu, že si mají koupit tohle, pak ještě támhleto a pak ještě tohle. Chudáci pořád něco nakupují a kolejiště jim nejezdí.

Co kdybys byl konkrétní, koho máš na mysli a v čem byl problém? Zatím jsem se nesetkal s nikým kdo by třeba Tebou nenáviděnou a zatracovnaou centrálu ("hračku") zahodil a koupil místo ní třeba Tvou NanoX.
N, epocha 5,6, Digitrax, DR5000, MGP, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 2025
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: Digitalizace

Příspěvekod Myšpulín » pon 25 pro, 2017 10:36 am

hasacek píše:Mam dotaz když tedy už na to došlo . Jaký systém a jaký software pro plnou automatizaci mam použít . Já jsem člověk učící se a jsem experimentátor a rád zkoumám tudíž se nechám zlákat do čehokoliv a navíc nemám pevné kolejiště pouze geoline co si dost často měním . Tak bych rád slyšel a věděl doporučení i od GURU abych mohl testovat a učit se . Děkuji

Jen vypíchnu dvě podmínky plné automatizace. První je ta, že software ví, jak vypadá kolejiště. Tedy sestavíš-li geoline kolejivo do jiného schématu (nepíšu tvaru, protože délky kolejí nemusí být podstatné), musíš k tomu v software sestavit layount a na něm teprve začít programovat vazby, závislosti, plány a vše, co který software podporuje. Tedy vlastně začít od úplného počátku.
A druhou podmínkou je, že software ví, co se děje na kolejišti. To zjišťuje nejčastěji hlídáním obsazenosti úseků pomocí snímačů. To ovšem znamená buď zlikvidovat některé vodivé propojky mezi "kolejničkami" nebo na některých "kolejničkách" na vhodných místech jednu kolejnici přeříznout. Každopádně se pak musí každý takovýto úsek samostatně napájet přes příslušný snímač. A pak se dostáváš k tomu, že budeš mít na koberci klubo kablíků a mezi tím pár kolejí. O spolehlivosti se asi nemá cenu bavit. (Sice se tu Fulda myslím pokoušel navrhnout systém, který by tyto nedostatky eliminoval a veškerá kabeláž by byla součástí "kolejniček", ale nevybavuji si, jestli dospěl k nějakému rozumnému a cenově přijatelnému řešení).

Co jsem tím chtěl říci? Že programovat kobercové kolejiště je "nesmysl". Ovšem schválně to píši do uvozovek. Čest některým soudruhům.
H0, III až IV, ČSD, nemodelář
Myšpulín
 
Příspěvky: 1248
Registrován: stř 24 led, 2007 7:43 pm
Bydliště: Hostinné

Re: Digitalizace

Příspěvekod BohousP » pon 25 pro, 2017 11:30 am

HonzaM píše: Zatím jsem se nesetkal s nikým kdo by třeba Tebou nenáviděnou a zatracovnaou centrálu ("hračku") zahodil a koupil místo ní třeba Tvou NanoX.

Pánové, nechte hádek, nikam to nevede. Věnujte se raději dětem nebo vnoučatům. Honzo, Fulda to sice někdy napíše dost neomaleně, ale má pravdu v tom, že méně je někdy více.
Pokud jde o NanoX, není Fuldova, ale Pacova. Fulda do ní upravoval software, já zase něco v hardware. Je to jednoduchá a SPOLEHLIVÁ centrála. Kopírují ji po celém světě. Pokud DR5000 bude po 15 letech pořád na trhu, pak smeknu. Zatím konstatuji, že je to dobrá centrála, ale pár dětských nemocí ještě lze najít.
TT, DCC, NanoX-2017, TC8, ... http://masinky.info
Uživatelský avatar
BohousP
 
Příspěvky: 2283
Registrován: stř 12 kvě, 2010 9:17 am
Bydliště: Praha - Malešice

Re: Digitalizace

Příspěvekod hasacek » pon 25 pro, 2017 11:51 am

Myšpulín píše:
hasacek píše:Mam dotaz když tedy už na to došlo . Jaký systém a jaký software pro plnou automatizaci mam použít . Já jsem člověk učící se a jsem experimentátor a rád zkoumám tudíž se nechám zlákat do čehokoliv a navíc nemám pevné kolejiště pouze geoline co si dost často měním . Tak bych rád slyšel a věděl doporučení i od GURU abych mohl testovat a učit se . Děkuji

Jen vypíchnu dvě podmínky plné automatizace. První je ta, že software ví, jak vypadá kolejiště. Tedy sestavíš-li geoline kolejivo do jiného schématu (nepíšu tvaru, protože délky kolejí nemusí být podstatné), musíš k tomu v software sestavit layount a na něm teprve začít programovat vazby, závislosti, plány a vše, co který software podporuje. Tedy vlastně začít od úplného počátku.
A druhou podmínkou je, že software ví, co se děje na kolejišti. To zjišťuje nejčastěji hlídáním obsazenosti úseků pomocí snímačů. To ovšem znamená buď zlikvidovat některé vodivé propojky mezi "kolejničkami" nebo na některých "kolejničkách" na vhodných místech jednu kolejnici přeříznout. Každopádně se pak musí každý takovýto úsek samostatně napájet přes příslušný snímač. A pak se dostáváš k tomu, že budeš mít na koberci klubo kablíků a mezi tím pár kolejí. O spolehlivosti se asi nemá cenu bavit. (Sice se tu Fulda myslím pokoušel navrhnout systém, který by tyto nedostatky eliminoval a veškerá kabeláž by byla součástí "kolejniček", ale nevybavuji si, jestli dospěl k nějakému rozumnému a cenově přijatelnému řešení).

Co jsem tím chtěl říci? Že programovat kobercové kolejiště je "nesmysl". Ovšem schválně to píši do uvozovek. Čest některým soudruhům.


No já se zatím snažím se to naučit a samozřejmně budu dělat pevné kolejiště ale to je otazka času .
hasacek
 
Příspěvky: 28
Registrován: sob 16 pro, 2017 11:46 am

Re: Digitalizace

Příspěvekod hasacek » pon 25 pro, 2017 11:55 am

BohousP píše:
HonzaM píše: Zatím jsem se nesetkal s nikým kdo by třeba Tebou nenáviděnou a zatracovnaou centrálu ("hračku") zahodil a koupil místo ní třeba Tvou NanoX.

Pánové, nechte hádek, nikam to nevede. Věnujte se raději dětem nebo vnoučatům. Honzo, Fulda to sice někdy napíše dost neomaleně, ale má pravdu v tom, že méně je někdy více.
Pokud jde o NanoX, není Fuldova, ale Pacova. Fulda do ní upravoval software, já zase něco v hardware. Je to jednoduchá a SPOLEHLIVÁ centrála. Kopírují ji po celém světě. Pokud DR5000 bude po 15 letech pořád na trhu, pak smeknu. Zatím konstatuji, že je to dobrá centrála, ale pár dětských nemocí ještě lze najít.

Tak abych nebyl zastáncem jednoho a nebo druhého tak rád zkusím i jiný systém ale tuto centrálu jsem nikde nenašel k zakoupení a nic o ni neslyšel . Tudíž jsem šel cestou kterou jsem konzultoval s ne jedním modelářem . Pokud je centrála někde na prodej rád si ji pořídím a zkusím ji .
hasacek
 
Příspěvky: 28
Registrován: sob 16 pro, 2017 11:46 am

Re: Digitalizace

Příspěvekod Jirka_US » pon 25 pro, 2017 2:47 pm

Mozna, ze nez zacnes investovat do nekolika DCC systemu, tak by mozna stalo si vyzkouzet DCC ustrednu DCC++ postavenou na Arduinu. Potrebujes k tomu 2 desky z eBay, 2 propojky a 2 vodice ke kolejisti a nahrat FW do Arduina a to vse za ca. ekvivalent $10 (slovy deset dolaru). Myslim, ze DCC system ovladany bezdratove telefonem/tabletem ve spojeni s JMRI za ty prachy urcite stoji za pozornost.
http://jmri.sourceforge.net/help/en/htm ... ndex.shtml
https://sites.google.com/site/dccppsite/home
No a az si to vse vyzkousis, "ohmatas" zjistis co potrebujes atd. a zacnes hledat, ktery system je "nej" tak ti mohu to hledani trochu usnadnit a prozradit, ze jiz nekolik let je to NCE Power Cab ("vse v jednom") a to z duvodu ceny, funkcnosti a hlavne ergonomie a spolehlivosti.
https://www.amazon.com/NCE-Corporation- ... tarter+set
Jirka
Jirka_US
 
Příspěvky: 1163
Registrován: sob 08 kvě, 2010 5:56 am

Re: Digitalizace

Příspěvekod hasacek » pon 25 pro, 2017 4:30 pm

Jirka_US píše:Mozna, ze nez zacnes investovat do nekolika DCC systemu, tak by mozna stalo si vyzkouzet DCC ustrednu DCC++ postavenou na Arduinu. Potrebujes k tomu 2 desky z eBay, 2 propojky a 2 vodice ke kolejisti a nahrat FW do Arduina a to vse za ca. ekvivalent $10 (slovy deset dolaru). Myslim, ze DCC system ovladany bezdratove telefonem/tabletem ve spojeni s JMRI za ty prachy urcite stoji za pozornost.
http://jmri.sourceforge.net/help/en/htm ... ndex.shtml
https://sites.google.com/site/dccppsite/home
No a az si to vse vyzkousis, "ohmatas" zjistis co potrebujes atd. a zacnes hledat, ktery system je "nej" tak ti mohu to hledani trochu usnadnit a prozradit, ze jiz nekolik let je to NCE Power Cab ("vse v jednom") a to z duvodu ceny, funkcnosti a hlavne ergonomie a spolehlivosti.
https://www.amazon.com/NCE-Corporation- ... tarter+set

Ja jsem neměl problém a ani nemám s ovládáním přes telefon. CHci si to celé dostat do digitálu a to chápu není jednoduché ale většina návodů nikam nevedou a jsou nesmyslné a nebo nefunkční a další věc je že viz dříve probrané ROCO a Z21 jsem nebyl dle návodu schopen spojit a rozchodit . Další věc je že nechci deset centrál a k ničemu chci jednu s kterou budu fungovat a budu spokojen .
hasacek
 
Příspěvky: 28
Registrován: sob 16 pro, 2017 11:46 am

Re: Digitalizace

Příspěvekod Brejla » pon 25 pro, 2017 5:00 pm

hasacek píše:
Jirka_US píše:Mozna, ze nez zacnes investovat do nekolika DCC systemu, tak by mozna stalo si vyzkouzet DCC ustrednu DCC++ postavenou na Arduinu. Potrebujes k tomu 2 desky z eBay, 2 propojky a 2 vodice ke kolejisti a nahrat FW do Arduina a to vse za ca. ekvivalent $10 (slovy deset dolaru). Myslim, ze DCC system ovladany bezdratove telefonem/tabletem ve spojeni s JMRI za ty prachy urcite stoji za pozornost.
http://jmri.sourceforge.net/help/en/htm ... ndex.shtml
https://sites.google.com/site/dccppsite/home
No a az si to vse vyzkousis, "ohmatas" zjistis co potrebujes atd. a zacnes hledat, ktery system je "nej" tak ti mohu to hledani trochu usnadnit a prozradit, ze jiz nekolik let je to NCE Power Cab ("vse v jednom") a to z duvodu ceny, funkcnosti a hlavne ergonomie a spolehlivosti.
https://www.amazon.com/NCE-Corporation- ... tarter+set

Ja jsem neměl problém a ani nemám s ovládáním přes telefon. CHci si to celé dostat do digitálu a to chápu není jednoduché ale většina návodů nikam nevedou a jsou nesmyslné a nebo nefunkční a další věc je že viz dříve probrané ROCO a Z21 jsem nebyl dle návodu schopen spojit a rozchodit . Další věc je že nechci deset centrál a k ničemu chci jednu s kterou budu fungovat a budu spokojen .


Toto forum má obrovskou "výhodu" v tom, že se stačí podívat na autora příspěvku a hned víš, produkt které firmy je ten nejlepší :mrgreen:
Brejla
 
Příspěvky: 1133
Registrován: sob 18 črc, 2015 8:25 am

Re: Digitalizace

Příspěvekod Jirka_US » pon 25 pro, 2017 6:36 pm

Pane kolego, mne je celkem jedno jakou DCC centralu si kolega poridi, ale vzhledem k tomu, ze kolega celkem "tapa" co si poridit, tak si myslim, ze neni od veci se seznamit s tim co je na trhu, krome zde dokola opakovaneho trojlistku firem. Jisty kolega na svych strankach psal neco o tom, jak si nekteri modelari porizuji systemy, rekneme vyssi cenove kategorie, tedy maji potrebu prezentovat se (jak pise ve svem blogu), nikoliv hledat kvalitu za dobrou cenu. Domnival jsem se, ze toto neni ten pripad, proto jsem zde uvedl link na vyrobek, ktery je leta hodnocen (statisticky na celkem slusnem vzorku) na spici toho pomyslneho zebricku. Pokud mate neco zajimaveho a srovnatelneho na mysli, myslim, ze nejen ja oceni Vas navrh.
Jen strucne shrnuti:
krome vsech zakladnich funkci DCC, jedna se o DCC centralu a ovladac v jednom, jsou to napr.
- adresace v plnem rozsahu, tak jak to umoznuje specifikace NMRA, tj. 1-127 pro "kratke" adresy a 0-10239 pro "dlouhe" adresy. Myslim, ze neni prilis mnoho central, ktere to umoznuji. Jen podotykam na pripadny komentar "k cemu je to dobre" je na trochu delsi diskuzi.
- moznost pripreze nekolika loko na urovni DCC stanice bez zmeny CV, napr. Lenz umoznuje timto zpusobem pouze sprazeni 2 loko.
- sada programovatelnych rozjezdovych a brzdnych krivek ovladanych jednim tlacitkem.
- moznost bez obav o poskozeni za pochodu pripojovat/odpojovat ovladac k "socketu" na modulu. Podobne jako u LocoNetu.
- makra na staveni vlakovych cest
- podivejte se na cenu a srovnejte s ostanimi vyrobky (podobnych uzitnych vlastnosti) na trhu.
- podivejte se na ergonomii, idealne si to vyzkousejte a pak sem napiste svou zkusenost. Ovladani celkem bez problemu zvladaji deti skolou povinne

Jiste leta zde byla MM v ruznych startsetech a nic proti nim. Jen kazdemu doporucuji, aby si kvalifikovane nechal zmerit DCC napeti na kolejich, pred koupi pozorne precetl specifikaci DCC dekoderu a hlavne, aby si dobre precetl zarucni podminky v manualu pro loko Tillig TT.
Pokud je takova sada (TT brejlovec s dekoderem + 3 vozy + MM) prodavan za ca.160 euro, tak je zrejme, ze se celkem obtizne konkuruje proti necemu co je obrazne receno "zadarmo". Jen samotny brejlovec bez dekoderu z te sady stoji priblizne stejne (doporucena cena vyrobce), takze dal neni ani treba pocitat.

Pokud se tyka stanice DCC++ tak jsem zatim nekde na cene okolo $25 (slovy dvacet pet dolaru) za cely system (bez transformatoru) vcetne pocitace, tj. DCC++ k tomu RPi zero w +JMRI. Mate nejake realizovatelne doporuceni jak tu cenu jeste vice snizit ?
Jirka
Jirka_US
 
Příspěvky: 1163
Registrován: sob 08 kvě, 2010 5:56 am

Re: Digitalizace

Příspěvekod Bedlisch » pon 25 pro, 2017 7:16 pm

Měl bych takový dotaz, jaký ovladac, kromě Handmade, telefonu či PC, jde k tomu téměr superDCC++systému připojit?
Bedlisch
 
Příspěvky: 234
Registrován: úte 09 lis, 2010 8:43 pm
Bydliště: Liberec

Re: Digitalizace

Příspěvekod fulda » pon 25 pro, 2017 8:20 pm

Bedlisch píše:Měl bych takový dotaz, jaký ovladac, kromě Handmade, telefonu či PC, jde k tomu téměr superDCC++systému připojit?

"Universal" Wi-Fi Throttle :mrgreen:
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4538
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: Digitalizace

Příspěvekod hasacek » pon 25 pro, 2017 9:10 pm

Jirka_US píše:Pane kolego, mne je celkem jedno jakou DCC centralu si kolega poridi, ale vzhledem k tomu, ze kolega celkem "tapa" co si poridit, tak si myslim, ze neni od veci se seznamit s tim co je na trhu, krome zde dokola opakovaneho trojlistku firem. Jisty kolega na svych strankach psal neco o tom, jak si nekteri modelari porizuji systemy, rekneme vyssi cenove kategorie, tedy maji potrebu prezentovat se (jak pise ve svem blogu), nikoliv hledat kvalitu za dobrou cenu. Domnival jsem se, ze toto neni ten pripad, proto jsem zde uvedl link na vyrobek, ktery je leta hodnocen (statisticky na celkem slusnem vzorku) na spici toho pomyslneho zebricku. Pokud mate neco zajimaveho a srovnatelneho na mysli, myslim, ze nejen ja oceni Vas navrh.
Jen strucne shrnuti:
krome vsech zakladnich funkci DCC, jedna se o DCC centralu a ovladac v jednom, jsou to napr.
- adresace v plnem rozsahu, tak jak to umoznuje specifikace NMRA, tj. 1-127 pro "kratke" adresy a 0-10239 pro "dlouhe" adresy. Myslim, ze neni prilis mnoho central, ktere to umoznuji. Jen podotykam na pripadny komentar "k cemu je to dobre" je na trochu delsi diskuzi.
- moznost pripreze nekolika loko na urovni DCC stanice bez zmeny CV, napr. Lenz umoznuje timto zpusobem pouze sprazeni 2 loko.
- sada programovatelnych rozjezdovych a brzdnych krivek ovladanych jednim tlacitkem.
- moznost bez obav o poskozeni za pochodu pripojovat/odpojovat ovladac k "socketu" na modulu. Podobne jako u LocoNetu.
- makra na staveni vlakovych cest
- podivejte se na cenu a srovnejte s ostanimi vyrobky (podobnych uzitnych vlastnosti) na trhu.
- podivejte se na ergonomii, idealne si to vyzkousejte a pak sem napiste svou zkusenost. Ovladani celkem bez problemu zvladaji deti skolou povinne


Jiste leta zde byla MM v ruznych startsetech a nic proti nim. Jen kazdemu doporucuji, aby si kvalifikovane nechal zmerit DCC napeti na kolejich, pred koupi pozorne precetl specifikaci DCC dekoderu a hlavne, aby si dobre precetl zarucni podminky v manualu pro loko Tillig TT.
Pokud je takova sada (TT brejlovec s dekoderem + 3 vozy + MM) prodavan za ca.160 euro, tak je zrejme, ze se celkem obtizne konkuruje proti necemu co je obrazne receno "zadarmo". Jen samotny brejlovec bez dekoderu z te sady stoji priblizne stejne (doporucena cena vyrobce), takze dal neni ani treba pocitat.

Pokud se tyka stanice DCC++ tak jsem zatim nekde na cene okolo $25 (slovy dvacet pet dolaru) za cely system (bez transformatoru) vcetne pocitace, tj. DCC++ k tomu RPi zero w +JMRI. Mate nejake realizovatelne doporuceni jak tu cenu jeste vice snizit ?


No já se tu rozhodně nechci pouštět do rozepře ,jen jse požádal o radu s koupí řídící jednotky . Asi jsem si myslel že to všechno půjde podstatně jednodušeji než to vidím a celkem si nejsem jistý zda v tomto budu pokračovat . Chápu že volba roco geoline není uplně ideální ale když nevím co chci stavět a jak tak jsem si to prostě chtěl na něčem naučit a to že budou všude dráty mě opravdu nevadilo počítal jsem s tím .Samozřejmně jsem počítal i s nějakou investicí do jednotky a dalších komponent a koupí Z21 jsem byl po prostudování internetu přesvědčen že je vyhráno . Ano Lenz by byl lepší ale byl o dost dražší a jiný nikde nikdo nedoporučoval takže tak pak jsem zakupoval další a další komponenty ROCO a ejhle ono to spolu nemluví a navíc se mi rozházelo spousta CV u vlaků a tak jsem četl dál a dál a nikde jsem se ničeho nedopátral . Bohužel jsem chtěl udělat plně automatický systém ale lehce mě brzdí angličtina a za další spousta pojmů kterým nerozumím a to je velký kámen úrazu což vím. Jenže jak se to člověk naučí než tím že si to zkusí.Ale chápu že jsem mladej a drzej hoch .
hasacek
 
Příspěvky: 28
Registrován: sob 16 pro, 2017 11:46 am

Re: Digitalizace

Příspěvekod Jirka_US » úte 26 pro, 2017 6:30 am

Bedlisch píše:Měl bych takový dotaz, jaký ovladac, kromě Handmade, telefonu či PC, jde k tomu téměr superDCC++systému připojit?

Pane kolego, ja jsem sice super nepouzil a superlativy pouzivam zcela vyjimecne (pokud to lze objektivne dolozit viz napr. NCE), ale budiz. Nyni k tem moznostem:
- osobne jiz nekolik let pouzivam bezdratovy Wii ovladac, da se koupit na eBay ca. za $10-15, takze docela dost levne.
http://jmri.org/jython/Jynstruments/Thr ... hrottle.py
- podobne muzete vyzkouset ovladac k herni konzole Xbox (starsi verze na drat).
http://jmri.org/jython/xboxThrottle.py
- Jinak obecne se da pouzit jakekoliv "smart" zarizeni, ktere ma webove rozhrani. Napr. pokud chcete poustet masinky v telocvicne, tak smart TV prislusne
uhlopricky bude take fungovat (vyzkouseno).
- Pokud se radite do kategorie "fajnsmekr" a rad si priplatite za premiovy produkt, tak Vam mohu doporucit Mobile Control od ESU.
http://www.esu.eu/en/products/digital-c ... ontrol-ii/
- No a pokud jste trochu "hracicka" a chcete mit pocit jako ve skutecne lokomotive, pak by vam nemel uniknout tento ovladac RailDriver:
https://www.amazon.com/RailDriver-Deskt ... RailDriver
http://jmri.sourceforge.net/help/en/htm ... ndex.shtml

Pokud vas nektery z tech ovladacu zaujal, tak se ozvete, napisi vam dalsi podrobnosti, v pripade Wii jsou zde jiz na DF podrobnosti.

to hasacek:
je treba byti trochu vice specificky, jako velikost kolejiste, pocet vyhybek atd, mozna strucne popsat co si predstavujete pod pojmem "automatizace".
Jirka
Jirka_US
 
Příspěvky: 1163
Registrován: sob 08 kvě, 2010 5:56 am

Re: Digitalizace

Příspěvekod hasacek » úte 26 pro, 2017 10:42 am

Jirka_US píše:to hasacek:
je treba byti trochu vice specificky, jako velikost kolejiste, pocet vyhybek atd, mozna strucne popsat co si predstavujete pod pojmem "automatizace".

CHtěl bych udělat kolejiště které bude plně automatické . Sice chápu že to co používám není uplně to pravé a nejsou to profi koleje ale chci to nejdříve postavit nanečisto a pokud to bude fungovat tak to realizovat na pevný podklad. Jelikož se to učím tak nechci stavět něco co nebude fungovat .
hasacek
 
Příspěvky: 28
Registrován: sob 16 pro, 2017 11:46 am

Re: Digitalizace

Příspěvekod Bedlisch » úte 26 pro, 2017 9:04 pm

Když napíšu, že tablet a ani telefon ne, tak smart zařízení tomu taky vcelku nevyhovuje, ale dobrá, zkusím to tedy lépe specifikovat:
Ovladač k DCC++ , tak by měl mít ideálně ovládací kolečko, tlačítka a displej, podporovat funkce F0-F28. K žádnému PC nebude centrála připojena neb na to není prostor.
Nechci honit žádná virtuální tlačítka po displeji, prostě něco jako Roco myš nebo LENZ, šáhnu poslepu a vím co mačkám :P
Wii ovladač opravdu ne.
Kdyby totiž nějaký takový ovladač byl, tak to rád otestuji. Ale zatím je to spíš taková slepá větev. Kdyby byla taková centrála na Xpresnet, tak by to mohlo být už daleko zajímavější.

Ad hasacek: Máte před sebou několik let testování a zkoušení, záleží na velikosti kolejiště. Dosáhnout plně fuknční automatiky je přeci jen běh na delší vzálenost. Já jen, abyste něčekal plnohotnotý výsledek za měsíc. Ale rozhodně to chce nějaké pevné kolejiště, prostě jen holá deska s kolejnicemi, takové testovací kolejiště. Sám to tak mám. A mohou tam být i geoline, to až tak moc nevadí.
Bedlisch
 
Příspěvky: 234
Registrován: úte 09 lis, 2010 8:43 pm
Bydliště: Liberec

PředchozíDalší

Zpět na DCC v praxi

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků