ovladač na Loconet s LED displejem

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

ovladač na Loconet s LED displejem

Příspěvekod zdeno » úte 29 srp, 2017 2:45 pm

na http://www.railnet.sk/view.php?cisloclanku=2017080002 jsem dal popis ovladače na Loconet s malým displejem 0.36inch, který jsem omylem objednal místo 0.8 inch.
Myslim, ze se mi to celkem podařilo a tak je na světě další ovladač na Loconet pro 28 funkcí a par drobnostmi navíc.
Uživatelský avatar
zdeno
 
Příspěvky: 1727
Registrován: pon 11 črc, 2011 8:54 am

Re: ovladač na Loconet s LED displejem

Příspěvekod sidlo » stř 30 srp, 2017 5:11 am

viz níže
Naposledy upravil sidlo dne stř 30 srp, 2017 5:37 am, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
sidlo
 
Příspěvky: 2150
Registrován: ned 27 dub, 2014 7:32 am

Re: ovladač na Loconet s LED displejem

Příspěvekod zdeno » stř 30 srp, 2017 5:22 am

soukroma otazka, ale myslim, ze to nikomu nebude vadit, kdyz odpovim tady.
sidlo píše:Ahoj Zdeno,
jsem amatér, tak prosím ber moje otázky se shovívavostí.
Ten nabízený ovladač je zřejmě určený pro modulové ježdění? To znamená, že adresa se mu zadává z Loconetu. Na to aby se mu adresa mohla zadat, tak se musí na Loconet poslat nějaká zvláštní sekvence příkazů. Když jsme jezdili na Loconet v Chotěboři, tak kluci ze Slivence na programování Fredů měli zvláštní přístroj. Je možné ten ovladač programovat i bez toho zvláštního přístroje?
A ještě poslední otázka. Kolik ten ovladač stojí?
Díky, Petr

Ahoj,
zakaz samostatneho nahrani adresy je zakladem moduloveho jezdeni, protoze deti a blbci jsou genialni, jak neco pokazit. Nektere masinky jsou kurnik drahe a proto se nedovoluje pouzivat neschvalene adresy, aby se neco nerozbilo.
To neni "zvlastni" pristroj, ale centrala Loconet (Minibox, Centrbox, IBX, DR5000), ktera umozni pouzivat funkci Dispatch, ktera umi nahrat adresu do ovladace.
Mela by to umet kazda centrala, ale existuji ovladace, ktere to umi, ale taky k tomu potrebuji centralu.
Bez centraly se nedaji nahrat adresy, je to z dobrych duvodu zakazane. Princip jeden ovladac, jedna loko je celkem dobry a neni treba ho menit.
Cena Oto je 26 Eur nebo 750Kc, Kč musim prevadet na Euro, proto je to drazsi o 5%, ktere chteji bankstri za konverzi. Dalsi polozka je postovne, ktere je od 5 do 10 Eur podle vahy balicku.
Uživatelský avatar
zdeno
 
Příspěvky: 1727
Registrován: pon 11 črc, 2011 8:54 am

Re: ovladač na Loconet s LED displejem

Příspěvekod sidlo » stř 30 srp, 2017 5:40 am

Jestli tomu dobře rozumím, tak k zadání adresy do ovladače potřebuji jiný ovladač, který umí poslat příkaz Dispatch? Je mi jasné že musím mít také centrálu.

To poštovné 5 € platí pro Slovensko? 10 € není moc, ale s ohledem na cenu přístroje 26 € je to nevyvážené.
Uživatelský avatar
sidlo
 
Příspěvky: 2150
Registrován: ned 27 dub, 2014 7:32 am

Re: ovladač na Loconet s LED displejem

Příspěvekod zdeno » stř 30 srp, 2017 6:02 am

sidlo píše:Jestli tomu dobře rozumím, tak k zadání adresy do ovladače potřebuji jiný ovladač, který umí poslat příkaz Dispatch? Je mi jasné že musím mít také centrálu.
To poštovné 5 € platí pro Slovensko? 10 € není moc, ale s ohledem na cenu přístroje 26 € je to nevyvážené.

Ahoj,
zalezi na tom, ci ta centrala ma svoji klavesnici nebo ne. Pokud ji nema, tak se musi pouzit ovladac, ktery to preposle nebo program na PC, ktery to taky umi.
Napriklad Minibox, Centrbox, IBX maji svoji klavesnici a teda je mozne to zadavat naprimo, ale napriklad DR500 musi pouzivat PC a svoji aplikaci.
Nebo se muze pozit JMRI a program PanelPro a pres USB to navolit.
---
Posta je mimo mne a neumim to poslat lacineji. Pokud je to balicek nad 1kg, tak je to proste drahe.
Jinak ovladac je laciny, protoze nejsem nenazrany a delam to pro zabavu. V tom je asi zakopany ten nepomer ceny ovladace a postovneho.
On je to nekdy problem v tom, ze pokud se neco pokazi, tak mne postovne srazi do cervenych cisel. Mel bych zvysit cenu, ale to se mi nejak nechce.
Uživatelský avatar
zdeno
 
Příspěvky: 1727
Registrován: pon 11 črc, 2011 8:54 am

Re: ovladač na Loconet s LED displejem

Příspěvekod sidlo » stř 30 srp, 2017 6:26 am

Ta odpověď PanelPro mi stačí, díky.
Na cenu poštovného se ptám proto, že bych si to případně nechal poslat na Slovensko.
Uživatelský avatar
sidlo
 
Příspěvky: 2150
Registrován: ned 27 dub, 2014 7:32 am

Re: ovladač na Loconet s LED displejem

Příspěvekod zdeno » stř 30 srp, 2017 6:39 am

sidlo píše:Ta odpověď PanelPro mi stačí, díky.
Na cenu poštovného se ptám proto, že bych si to případně nechal poslat na Slovensko.

jenze samotne PanelPro je ti na dve veci, musis mit centralu Loconet, protoze potrebujes slot na usazeni adresy. Ono je toho vic, ale toto je asi nejdulezitejsi.
Pokud se posila do 4 kusu ovladace, tak je to do 5 Eur, vaha balicku je dulezita. Nad 1 kg je to hnusne drahe.
Proto neposilam postou spinane zdroje, protoze postovne by delalo az 50% ceny toho zdroje.
Proto se vzdycky dohodnem s kupujicim, ze si zdroj sezene sam a Vedzes nebo Centrbox posilam samostane.
Uživatelský avatar
zdeno
 
Příspěvky: 1727
Registrován: pon 11 črc, 2011 8:54 am


Zpět na DCC v praxi

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník