Stránka 9 z 10

Re: z21start, z21 a Z21

PříspěvekNapsal: pon 26 bře, 2018 7:00 am
od sidlo
Nebo si změníte síťovou masku na 255.255.254.0 (binárně 11111111.11111111.11111110.00000000) a obě podsítě tím spojíte do jedné (ze všech zařízení budete mít přístupné obě podsítě 192.168.0.nnn a 192.168.1.nnn) :lol:

Re: z21start, z21 a Z21

PříspěvekNapsal: úte 27 bře, 2018 7:45 am
od BohousP
sidlo píše:Nebo si změníte síťovou masku na 255.255.254.0 (binárně 11111111.11111111.11111110.00000000) a obě podsítě tím spojíte do jedné (ze všech zařízení budete mít přístupné obě podsítě 192.168.0.nnn a 192.168.1.nnn) :lol:

Tu masku musíte pochopitelně změnit na všech zařízeních v obou sítích. (Samozřejmě, dá se s tím i různě laborovat, ale to už je spíš pro odborníky na sítě.)

Re: z21start, z21 a Z21

PříspěvekNapsal: stř 05 pro, 2018 8:24 am
od HonzaL
Nechci zakládat nové téma a tak píšu dotaz sem.Lze s centrálou z21start a MM ztlumit zvuky Hektora? Zvuky mám od Jacka.

Re: z21start, z21 a Z21

PříspěvekNapsal: stř 05 pro, 2018 9:20 am
od jipol57
HonzaL píše:Nechci zakládat nové téma a tak píšu dotaz sem.Lze s centrálou z21start a MM ztlumit zvuky Hektora? Zvuky mám od Jacka.

S touto sestavou by to mělo bez problémů jít. Zadáš CV266 vyčteš původní hodnotu a zapíšeš nižší.

Re: z21start, z21 a Z21

PříspěvekNapsal: stř 05 pro, 2018 10:52 am
od HonzaL
Děkuji za radu, nevěděl jsem, na kterém CV se zvuky nastavují. Stále se s digitálem učím.

Re: z21start, z21 a Z21

PříspěvekNapsal: stř 05 pro, 2018 10:58 am
od hummus
To, kterým CV se měni všeobecná hlasitost zvuků zálezí na dekodéru který použiješ.
Pokud máš zvuky od Jacka, tak se dá předpokládat, že jde o Zimo a tam se mění hlasitost zvuku na CV 266.

Re: z21start, z21 a Z21

PříspěvekNapsal: stř 05 pro, 2018 4:28 pm
od HonzaM
A2C píše:Som si aj myslel ale potom nechápem poznámku od HonzaM

Kterou máš na mysli?

Re: z21start, z21 a Z21

PříspěvekNapsal: stř 05 pro, 2018 6:48 pm
od dudlifuk
HonzaM píše:
A2C píše:Som si aj myslel ale potom nechápem poznámku od HonzaM

Kterou máš na mysli?

Honzo , A2C tu poznamku pisal 15.unora, myslis ze ta debata je stale aktualna ?? reagujes na desat mesiacov staru rozpravu

Re: z21start, z21 a Z21

PříspěvekNapsal: stř 26 pro, 2018 3:02 pm
od Sandy
Nevím, jestli to patří sem.
Mám upgradovanou z21 start. Používám jí s aplikací z21 nebo MM. Dělal jsem si údržbu digitalizovaných loko a všechno šlapalo jak mělo. S jedinou výjimkou. Do loko 555.01 ROCO jsem instaloval dekoder LENZ Standard V2 (ten používám i v jiných mašinách). Aplikace z21 mi není schopna přečíst ani nastavit žádné CV a přitom MM s tím nemá žádný problém. U ostatních lokomotiv je jedno, jestli používám aplikaci z21 nebo MM. (dekodery používám různé LENZ Silver +, ZIMO MX62X, MX63x, MX64X i ten LENZ Standard V2.)
Kde dělám chybu?

Re: z21start, z21 a Z21

PříspěvekNapsal: úte 01 led, 2019 3:49 pm
od tomas-biza
Ahoj, prosím o radu. Po delší době jsem připojil z21 start k PC a nedaří se mi připojit k centrále. Po stisku talčítka Connect v Z21_Maintenance mi vyskočí chyba. viz obrázek. Máte někdo prosím tip co stím? Naposledy vše fungovalo jak má, vše zůstalo beze změn, PC, kabely, všechen sw. Díky moc za pomoc.

Re: z21start, z21 a Z21

PříspěvekNapsal: úte 01 led, 2019 6:02 pm
od fulda
Nejčastější příčiny jsou:
  • Špatně nastavený firewall
  • Špatný antivirus, který si hraje na firewall
  • Špatně nastavené IP

Kterou z těchto chyb můžeš vyloučit?

Re: z21start, z21 a Z21

PříspěvekNapsal: úte 01 led, 2019 6:22 pm
od tomas-biza
fulda píše:Nejčastější příčiny jsou:
  • Špatně nastavený firewall
  • Špatný antivirus, který si hraje na firewall
  • Špatně nastavené IP

Kterou z těchto chyb můžeš vyloučit?

Ahoj Fuldo, díky moc ta radu, opravdu je problém ve Firewallu... ještě jednou díky.
A vše nej do nového roku...

Re: z21start, z21 a Z21

PříspěvekNapsal: pon 21 led, 2019 8:03 am
od sidlo
Je tu někdo z okolí Chotěboře kdo by provozoval Z21 černou?

Re: z21start, z21 a Z21

PříspěvekNapsal: pon 21 led, 2019 9:25 pm
od daba12
Sice to není až tak úplně okolí, ale o víkendech jsem v Kutné Hoře. Mám Z21, začínám, takže to nemám moc vyzkoušené.

Re: z21start, z21 a Z21

PříspěvekNapsal: stř 20 bře, 2019 8:48 am
od Tomas Lebeda
Nevíte jakou hardwarovou verzi má Wifi router dodávaný v balíčku s kódem na odblokování - Roco 10814
Podle fotky by se mělo jednat o router TP-Link - TL-WR841N.
Chtěl bych ho zapojit v síti jako Access point a dle údajů výrobce by tento router měl funkci AP nabízet až od hardwarové verze V 12.
Takže řeším, zda pořídit tento v balíčku nebo koupit kód samostatně a router samostatně.
Hardwarová verze by se měla dát zjistit na štítku zadní strany routru, bohužel fotku zadní strany jsem na Roco nenašel.
https://www.tp-link.com/cz/support/faq/46/