Pára 335 Fleischmann

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Pára 335 Fleischmann

Příspěvekod hank61 » sob 01 dub, 2017 5:24 am

Kluci. Včera se mi nepodařilo rozchodit Parní lokomotivu 335 od Fleischmanna. V Analogu jezdí OK. jakmile vyndám propojku a dám dekodér NEM651 mašina sice přijme adresu, ale jakmile ji chci uvést do chodu, zahlásí zkrat. Dekodér je OK a v jiné mašině funguje. Jen mě napadá, zdali nemohou být příčinou ty kondenzátory kolem motoru.... Předem děkuji za rady. H.

20170401_071425.jpg
Hraju si, a aby mě to bavilo, nemusím to brát kdovíjak vážně. :-)
http://hankovystranky.cz/
Uživatelský avatar
hank61
 
Příspěvky: 1202
Registrován: sob 15 bře, 2014 5:42 pm
Bydliště: Hořovice a Louny

Re: Pára 335 Fleischmann

Příspěvekod JendaTT » sob 01 dub, 2017 6:43 am

Mohou, zkus je sundat.
JendaTT
 
Příspěvky: 350
Registrován: pát 06 bře, 2015 2:56 pm

Re: Pára 335 Fleischmann

Příspěvekod hank61 » sob 01 dub, 2017 10:57 am

JendaTT píše:Mohou, zkus je sundat.


Zkusil jsem a o5 nic. Tak ji raději dám nějakému odborníkovi :wink:
Hraju si, a aby mě to bavilo, nemusím to brát kdovíjak vážně. :-)
http://hankovystranky.cz/
Uživatelský avatar
hank61
 
Příspěvky: 1202
Registrován: sob 15 bře, 2014 5:42 pm
Bydliště: Hořovice a Louny

Re: Pára 335 Fleischmann

Příspěvekod JendaTT » sob 01 dub, 2017 11:33 am

Ok, co zatížení dekodéru motorem? Co je to za dekodér a kolik proudu je schopen dát na motor? Pokud má motor při rozběhu velkou proudovou špičku, může to dekodér vyhodnotit jako zkrat na motoru.

Když odpojíš drátky od motoru, také dekodér hlásí zkrat a nebo přijímá povely a jde naprogramovat?
JendaTT
 
Příspěvky: 350
Registrován: pát 06 bře, 2015 2:56 pm

Re: Pára 335 Fleischmann

Příspěvekod hank61 » sob 01 dub, 2017 3:26 pm

JendaTT píše:Ok, co zatížení dekodéru motorem? Co je to za dekodér a kolik proudu je schopen dát na motor? Pokud má motor při rozběhu velkou proudovou špičku, může to dekodér vyhodnotit jako zkrat na motoru.

Když odpojíš drátky od motoru, také dekodér hlásí zkrat a nebo přijímá povely a jde naprogramovat?


Tak tohle ještě vyzkouším. Díky. H
Hraju si, a aby mě to bavilo, nemusím to brát kdovíjak vážně. :-)
http://hankovystranky.cz/
Uživatelský avatar
hank61
 
Příspěvky: 1202
Registrován: sob 15 bře, 2014 5:42 pm
Bydliště: Hořovice a Louny

Re: Pára 335 Fleischmann

Příspěvekod horak » sob 01 dub, 2017 4:47 pm

A urobil si opravu po Fleischmann slendrianstve?

Tu: viewtopic.php?f=6&t=4519&p=80520&hilit=335#p80520

To by mal byt liek... :D
horak
 
Příspěvky: 230
Registrován: pát 17 srp, 2012 5:46 am
Bydliště: Bratislava

Re: Pára 335 Fleischmann

Příspěvekod hank61 » sob 01 dub, 2017 6:43 pm

horak píše:A urobil si opravu po Fleischmann slendrianstve?

Tu: viewtopic.php?f=6&t=4519&p=80520&hilit=335#p80520

To by mal byt liek... :D


No to je informace. Zítra vyzkouším. Díky. H
Hraju si, a aby mě to bavilo, nemusím to brát kdovíjak vážně. :-)
http://hankovystranky.cz/
Uživatelský avatar
hank61
 
Příspěvky: 1202
Registrován: sob 15 bře, 2014 5:42 pm
Bydliště: Hořovice a Louny

Re: Pára 335 Fleischmann

Příspěvekod michal_n_cz » úte 04 dub, 2017 6:53 am

Setkal jsem se s podobnou závadu u jiné flm loko - vedle konektoru byla navíc zatoulaná kapička cínu tak, že stále spojovala oranžový a červený nebo černý a šedý - takže v analogu to jezdilo OK, ale na PQ mi to dávalo s dekodérem error.
Uživatelský avatar
michal_n_cz
 
Příspěvky: 741
Registrován: stř 09 led, 2008 9:17 pm
Bydliště: Olomouc

Re: Pára 335 Fleischmann

Příspěvekod hank61 » úte 04 dub, 2017 12:00 pm

Včera jsem byl v mašinkárně na Kladně a ač jsem tam tuto lokomotivu nekupoval, Martin Valter mi sdělil, že na tomto modelu od FLM je kupodivu obráceně polarizovaná kostra, což se musí pro DCC předělat. Tak jsem mu ji tam nechal, že se na to podívá nějaký odborník. :wink:
Hraju si, a aby mě to bavilo, nemusím to brát kdovíjak vážně. :-)
http://hankovystranky.cz/
Uživatelský avatar
hank61
 
Příspěvky: 1202
Registrován: sob 15 bře, 2014 5:42 pm
Bydliště: Hořovice a Louny


Zpět na DCC v praxi

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: HonzaL, juroH0, PajaF a 2 návštevníků