Centrála DR5000

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod Brejla » úte 25 čer, 2019 7:05 am

sidlo píše:A ti nehodní modeláři nechtějí dobře míněné rady vyslyšet a pravidelně před Vánoci ze všech e-shopů po celém světě vykoupí všechny centrály DR5000.


To není nic neobvyklého. Teď taky před každým víkendem ze SuperHyper kšeftů nejdříve zmizí nejlevnější buřty a pivo. Ale to nic nehovoří o alespoň minimální kvalitě. Problém je, že kvalitní věci už skoro nikdo nechce vyrábět, protože slevovými akcemi odkojený dav kouká jen na cenu.
Brejla
 
Příspěvky: 1163
Registrován: sob 18 črc, 2015 8:25 am

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod tondakladno » úte 25 čer, 2019 7:24 am

Ještě že existuje analog !!!
tondakladno
 
Příspěvky: 123
Registrován: sob 12 kvě, 2018 12:40 pm
Bydliště: Kladno

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod hopeter » úte 25 čer, 2019 7:42 am

Nejhorší je když si člověk může vybírat... :mrgreen:
Omlouvám se za nevhodný vstup ale stejně už se tady cca pět stránek plácá všechno možné a ještě nikdo nezjistil proč ta jedna centrála chybuje a spousty dalších DR5000 slouží k plné spokojenosti. :wink:
TT a G , epocha III / IV , jen si tak hraju ...,V jednoduchosti je síla... HOnza PETERa
Uživatelský avatar
hopeter
 
Příspěvky: 2163
Registrován: pát 20 pro, 2013 3:03 pm
Bydliště: Červený Kostelec

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod fulda » úte 25 čer, 2019 8:26 am

HonzaM píše:Ten, kdo je jakkoli zainteresován, by se měl vyvarovat třeba i nepřímého haněni výrobků které mohou konkurovat tomu na čem se podílí.

Honzo, nic proti, ale pokud by zdejší rada poradců byla schopná tomu nešťastníkovi nějak poradit, namísto toho, aby tady vykřikovala kdo komu pošlapal hračky, nemusel jsem se vůbec zapojovat do diskuze.
Jediný kdo se pokusil mu pomoci jsem já, Trixt a Zdeno. Já mám velmi malé znalosti té centály, takže se pokouším odpovídat velice obecně, Zdeno navrhoval velmi technický přístup s použitím ShowDCC. Ostatní jen kritizují co všechno jsem udělal špatně (mnohdy za cenu lží, polopravd a osobních útoků), ačkoli jediné co jsem udělal bylo pouze upozornění na to, že existují určitá měřítka kvality, která považuji za vhodná následování.

Honzo, když už tu máme to prostředí, kde se zainteresovaní vyvarovávají hanění produktů, které mohou konkurovat - co je špatného na tom, že jsem někomu doporučil "The Cube"? Je to dobrý produkt, který pracuje podle očekávání a když se podíváme na reakce, tak nevím o tom, že by si někdo stěžoval na to, že nefunguje správně. Ty snad máš jiné zkušenosti? Zaznamenal jsi nějaký případ, kde nefunguje správně?
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4529
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod mkcompTT » úte 25 čer, 2019 1:12 pm

No, sám jsem překvapen, jakou diskuzi jsem tu rozpoutal. Skoro mě mrzí, že jsem se tu zeptal...

fulda píše:
HonzaM píše:Pochopil jsem to správně, že DR5000 tuto vlastnost nepodporuje a není možné používat více ovladačů současně? Na videu je jasně vidět, že na ovladači svítí že lokomotiva stojí a ona si přitom vesele jede.


Je možné používat více ovladačů současně a chová se to tak, jak má. Tedy loko ovládá poslední ovladač. V mém případě to tedy funguje kromě toho úvodního stavu po zapnutí.
Uživatelský avatar
mkcompTT
 
Příspěvky: 362
Registrován: stř 20 dub, 2011 1:13 pm
Bydliště: Kladno

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod fulda » úte 25 čer, 2019 1:28 pm

mkcompTT píše:Je možné používat více ovladačů současně a chová se to tak, jak má. Tedy loko ovládá poslední ovladač. V mém případě to tedy funguje kromě toho úvodního stavu po zapnutí.

Myslel jsem si to. Tedy myslel jsem si to pro případy, kdy jsou všechny ovladače na XpressNet.
Ona to nebyla faktická otázka, spíš to směřovalo k tomu, že Honza nemá vůbec přehled o tom, co se jak má a nemá chovat.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4529
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod Trixt » úte 25 čer, 2019 2:33 pm

mkcompTT: A na té samostatné koleji bez MM se to chovalo stejně špatně nebo to chování po zapnutí je problematické až po použití MM? Docela by mě to zajímalo. Udělal jsi už tento test?
TT, panel 2520x1010 mm, epocha V (1998-2006), centrála DR5000, sběrnice LocoNet, sw RocRail
Trixt
 
Příspěvky: 778
Registrován: stř 13 čer, 2018 9:44 pm

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod sidlo » úte 25 čer, 2019 4:08 pm

fulda píše:
mkcompTT píše:Je možné používat více ovladačů současně a chová se to tak, jak má. Tedy loko ovládá poslední ovladač. V mém případě to tedy funguje kromě toho úvodního stavu po zapnutí.

Myslel jsem si to. Tedy myslel jsem si to pro případy, kdy jsou všechny ovladače na XpressNet.

Odkud se bere to přesvědčení že jsou všechny ovladače připojeny přes XpressNet? Tady je spíše přání otcem myšlenky. Špatné rady situaci spíše komplikují, protože odvádí pozornost od podstaty problému.

fulda píše:Ona to nebyla faktická otázka, spíš to směřovalo k tomu, že Honza nemá vůbec přehled o tom, co se jak má a nemá chovat.

Je to skutečně Honza, kdo nemá přehled co se děje?
Uživatelský avatar
sidlo
 
Příspěvky: 2230
Registrován: ned 27 dub, 2014 7:32 am

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod zdeno » úte 25 čer, 2019 4:18 pm

OT
lidi, u nas je 38 stupnu v stinu, to se neda nic delat :oops:
Uživatelský avatar
zdeno
 
Příspěvky: 1745
Registrován: pon 11 črc, 2011 8:54 am

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod Brejla » úte 25 čer, 2019 5:30 pm

zdeno píše:OT
lidi, u nas je 38 stupnu v stinu, to se neda nic delat :oops:


U nás se používá klimatizace a v kanceláři mám 24°C :mrgreen:
Brejla
 
Příspěvky: 1163
Registrován: sob 18 črc, 2015 8:25 am

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod Bedlisch » stř 26 čer, 2019 7:17 am

fulda píše:Reálně se velmi často setkáš s tím, že ti uživatel řekne, že má na centrále nastaveno 14V a tak mu filtrační kondenzátor na 16V musí stačit, je totiž menší a levnější. Další v řadě jsou kondenzátory na 25V a to je také méně než 27V, takže správné je používat kondenzátory na 35V. A to je oproti 16V dost velký rozdíl v ceně i ve velikosti.
TADY je příklad, co udělají 16V kondenzátory po nějaké době provozu. Hezké na tom je, že to neudělají hned, ale až po celkem dlouhé době.


Minule jsem to nějak přehlédl, ale řekl, bych, že problém nebude v tantalech, ale v tom američanovi, když připojuje tantaly s max. napětí 4V na napětím 15.3V. Tak to mu fakt nevydrží.
Abych to tady více neplevelil, pokračování tady: viewtopic.php?f=27&t=11291&p=257017#p257017
Bedlisch
 
Příspěvky: 235
Registrován: úte 09 lis, 2010 8:43 pm
Bydliště: Liberec

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod komori » úte 16 črc, 2019 1:39 pm

Máme tu novou verzi - Update V.1.5.5.
https://support.digikeijs.com/hc/en-us/ ... -Downloads
TT, DCC, NanoX-Paco, DR5000, TC9 Gold a TP9
komori
 
Příspěvky: 92
Registrován: pát 03 srp, 2012 3:45 pm

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod jirkah » čtv 18 črc, 2019 7:18 pm

Ahoj, jak je to s multimaus (kabelová) po aktualizaci jdou funkce 21 až 29 nebo nee. Jde aktivovat a nastavit WIFI na centrále aby šla aplikace Z21 bez notebooku pomocí pc ? Nepřišel jsem na postup .Díky za každou radu.
Jirka

Edit: aktualizovaná multimaus ovládá funkce F21-28 bez problémů.
Naposledy upravil jirkah dne úte 30 črc, 2019 10:19 am, celkově upraveno 1
......................................
Jiří Hocmann TT,DR5000,MGP
http://jhvlaky.webnode.cz
Uživatelský avatar
jirkah
 
Příspěvky: 319
Registrován: sob 29 zář, 2012 8:32 am
Bydliště: Plzeň jih

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod Trixt » pát 19 črc, 2019 11:11 am

jirkah píše:Jde aktivovat a nastavit WIFI na centrále aby šla aplikace Z21 bez notebooku pomocí pc ?

Ohledně MM ti neporadím. Pokud ti jde ale o aplikaci Z21 provozovanou na mobilním telefonu, pak musíš nastavit v rámci nastavení sítě v obslužné aplikaci DR5000 na záložce "Základní" protokol "Z21/WLANmaus". Pokud si dobře pamatuji, abys toto mohl nastavovat, musí být k centrále připojen síťový kabel. Ve WiFi vlastnostech pak vidíš název sítě a můžeš zde nastavit i heslo pro Wifi. Také je důležité, abys měl nahrán fimware verze alespoň 1.4. Pokud máš vše OK, měl bys po povolení WiFi v telefonu vidět síť, kterou vytváří DR5000. V tuto chvíli se k ní můžeš telefonem připojit a zkonfigurovat aplikaci Z21. Pro to, aby aplikace Z21 fungovala pak již žádné PC nepotřebuješ, stačí zapnout centrálu a připojit se k její WiFI a spustit aplikaci Z21. Píši to z paměti, tak doufám, že jsem na nic nezapomněl a nic nepopletl. ;)
TT, panel 2520x1010 mm, epocha V (1998-2006), centrála DR5000, sběrnice LocoNet, sw RocRail
Trixt
 
Příspěvky: 778
Registrován: stř 13 čer, 2018 9:44 pm

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod jirkah » pát 19 črc, 2019 1:17 pm

Ahoj díky , že se centrála musí nastavit to vím.Když použiju postup nastavení přes notebook jak popisuje Peli na youtube , tak to jde změnit a přes aplikaci v telefonu se připojím. Ale narazil jsem na problém , že když to chci udělat přes PC připojené k centrále LAN kabelem , tak mě to nic nedělá a nejde nic přenastavit ,protože je to vše šedivé, tak nevím kde dělám chybu.Můžeš mě to prosím vysvětlit jak to propojit a nastavit aby jsem to mohl udělat pomocí počítače,když nebude notas po ruce? klidně i přes soukromou zprávu .
Díky Jirka
......................................
Jiří Hocmann TT,DR5000,MGP
http://jhvlaky.webnode.cz
Uživatelský avatar
jirkah
 
Příspěvky: 319
Registrován: sob 29 zář, 2012 8:32 am
Bydliště: Plzeň jih

PředchozíDalší

Zpět na DCC v praxi

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků