Centrála DR5000

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod HonzaM » stř 07 úno, 2018 10:17 pm

MiG píše:
HonzaM píše:Byla zveřejněna verze fw 1.4.7

Jak se musí nahrávat?
Minule jsem měl problém, že pokud jsem centrálu nevymáznul, tak po přehrání FW chodila dokolečka v restartech.

V manuálu k centrále je jasně uvedeno, že je před instalací nové verze potřeba smazat starou. Aktuální manuál je ke stažení na www.digikeijs.cz, je tam ke stažení i ta aktuální verze fw. Manuál je proti originálu rozšířen například o kapitoly připojení k Rocrail a JMRI.
N, epocha 5,6, DR5000, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 1558
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod MiG » stř 07 úno, 2018 11:26 pm

No jo, RTFM...
Ale když manuál se čte, až všechno selže. :-)

Jen nechápu, že když je obslužný program v balíku společně s FW, tak je v něm aktivní tlačítko, který přinese jen problém.
Asi jsou zapojeni do kampaně na zvýšení gramotnosti prostřednictvím pečlivého pročtení manuálu.
MiG
 
Příspěvky: 645
Registrován: sob 14 úno, 2015 11:55 pm

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod HonzaM » čtv 08 úno, 2018 7:53 am

MiG píše:No jo, RTFM...
Ale když manuál se čte, až všechno selže. :-)

Jen nechápu, že když je obslužný program v balíku společně s FW, tak je v něm aktivní tlačítko, který přinese jen problém.
Asi jsou zapojeni do kampaně na zvýšení gramotnosti prostřednictvím pečlivého pročtení manuálu.

Jaké “aktivní tlačítko” máš na mysli?
N, epocha 5,6, DR5000, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 1558
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod MiG » čtv 08 úno, 2018 8:46 pm

HonzaM píše:
MiG píše:No jo, RTFM...
Ale když manuál se čte, až všechno selže. :-)

Jen nechápu, že když je obslužný program v balíku společně s FW, tak je v něm aktivní tlačítko, který přinese jen problém.
Asi jsou zapojeni do kampaně na zvýšení gramotnosti prostřednictvím pečlivého pročtení manuálu.

Jaké “aktivní tlačítko” máš na mysli?


"FW aktualizovat"
MiG
 
Příspěvky: 645
Registrován: sob 14 úno, 2015 11:55 pm

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod HonzaM » čtv 08 úno, 2018 10:34 pm

MiG píše:No jo, RTFM...
Ale když manuál se čte, až všechno selže. :-)

Jen nechápu, že když je obslužný program v balíku společně s FW, tak je v něm aktivní tlačítko, který přinese jen problém.
Asi jsou zapojeni do kampaně na zvýšení gramotnosti prostřednictvím pečlivého pročtení manuálu.

jaký problém podle Tebe to tlačítko přinese?
N, epocha 5,6, DR5000, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 1558
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod arnost555 » sob 10 úno, 2018 5:34 am

Dobrý den
Dovolte abych se krátce představil Pracuji na H0,pracoval jsem jako mechanik motorových lokomotiv, takže profesionální deformace.Černá kostka přestala stačit tak jsem si pořídil DR5000,ale asi se předpokládá že má každý notebok s wifi.
Já ho nemám. Problém je vtom že záložky lan a wifi jsou šedé prázdné a nejde cokoliv měnit. Návod jsem četl a postupoval podle něj, žádná změna. Vybaven jsem stolním počítačem připojení lan kabelem, tablet s aplikací Z1.Omylem jsem centrálu
resetoval do továrního nastavení. Spojení USB funguje. Prosím o pomoc s provozněním centrály. Děkuji za případné rady.
arnost555
 
Příspěvky: 1
Registrován: ned 04 úno, 2018 1:36 pm

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod zdeno » sob 10 úno, 2018 10:52 am

treba vic informaci. Co nefunguje ?
Uživatelský avatar
zdeno
 
Příspěvky: 1386
Registrován: pon 11 črc, 2011 8:54 am

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod Edys » sob 10 úno, 2018 12:19 pm

arnost555 píše:Dobrý den
Dovolte abych se krátce představil Pracuji na H0,pracoval jsem jako mechanik motorových lokomotiv, takže profesionální deformace.Černá kostka přestala stačit tak jsem si pořídil DR5000,ale asi se předpokládá že má každý notebok s wifi.
Já ho nemám. Problém je vtom že záložky lan a wifi jsou šedé prázdné a nejde cokoliv měnit. Návod jsem četl a postupoval podle něj, žádná změna. Vybaven jsem stolním počítačem připojení lan kabelem, tablet s aplikací Z1.Omylem jsem centrálu
resetoval do továrního nastavení. Spojení USB funguje. Prosím o pomoc s provozněním centrály. Děkuji za případné rady.

Zkoušel jste kontaktovat prodejce? Určitě vám pomůže.

EDIT: Každý dobrý prodejce.
Stavím pro zábavu ne pro 100% věrohodnost. Zábava je to oč tu běží.
http://www.moje-vlacky.cz
Uživatelský avatar
Edys
 
Příspěvky: 497
Registrován: sob 05 lis, 2016 9:24 pm
Bydliště: Slaný, práce Praha

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod HonzaM » pon 12 úno, 2018 7:12 am

Na stránce www.digikeijs.cz je ode dneška k dispozici doplněný návod k obsluze centrály. Návod obsahuje kompletní překlad originálu návodu, podstatně je doplněna především kapitola o programování sběrnice S88 a kapitola o komunikaci s TrainControllerem, zejména pro možnost současného využítí dvou sběrnic zpětného hlášení. Návod bude průběžně doplňován o aktuální funkce a poznatky - návody výrobce jsou bohužel vydávány se zpožděním a neodpovídají aktuální verzi firmware (což nyní je 1.4.7). Návod pochopitelně obsahuje snímky zobrazovaných programovacích oken v češtině.
N, epocha 5,6, DR5000, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 1558
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod mpinta » pon 12 úno, 2018 7:17 am

HonzaM píše:Na stránce http://www.digikeijs.cz je ode dneška k dispozici doplněný návod k obsluze centrály. Návod obsahuje kompletní překlad originálu návodu, podstatně je doplněna především kapitola o programování sběrnice S88 a kapitola o komunikaci s TrainControllerem, zejména pro možnost současného využítí dvou sběrnic zpětného hlášení. Návod bude průběžně doplňován o aktuální funkce a poznatky - návody výrobce jsou bohužel vydávány se zpožděním a neodpovídají aktuální verzi firmware (což nyní je 1.4.7). Návod pochopitelně obsahuje snímky zobrazovaných programovacích oken v češtině.

U Návodu k centrále DR5000 vyskočí
Package is not available!
Martin (LokoPin)
Uživatelský avatar
mpinta
 
Příspěvky: 604
Registrován: úte 08 led, 2008 11:55 am
Bydliště: Písek

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod Fox » pon 12 úno, 2018 8:00 am

Jeden detail, nikoliv nedůležitý: DR5000 umožňuje v menu nastavit max. proud a dobu odpojení při zkratu. To považuji za velmi užitečné, zejména při prvním oživování kolejiště, při provozu více zvukových mašin apod. Nicméně nevím, zda to opravdu funguje správně (údaj na obrazovce "Track Status - Proud H můstku" je stále nula, ale ve stavovém okně se nějaké naměřené hodnoty periodicky objevují). Může některý ze ctěných kolegů, který má na to přístrojové vybavení (a ústřednu :D ) tyto funkce ověřit?
(Nechci dávat návody, ale v době mých výzkumnických let bych vzal vhodnou odporovou dekádu pro nastavení proudu DCC tak od 0,1 do těch max 3A a dále do série teplotně stabilní odpor 0,5 - 1ohm, na tom bych měřil úbytek napětí nejlépe bateriovým osciloskopem. Pak by přišel ke slovu Ohmův zákon. Změřil bych přesněji v oblasti malých proudů, pak třeba po 0,5A, to by v praxi mohlo určitě stačit. Stejně tak bych osciloskopem chytal ono zpoždění odpojení).
Díky předem - to by byl jistě záslužný čin, namísto nekonstruktivních strkanic.
TT, domácí kolejiště (dosud ve výstavbě), DR5000, iTrain...
Uživatelský avatar
Fox
 
Příspěvky: 305
Registrován: stř 02 bře, 2016 12:50 pm
Bydliště: kousek od Prahy

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod Fox » pon 12 úno, 2018 8:44 am

Ad arnost555: taky mám potíž s připojením DR5000 přes síť k počítači, resp. k programu iTrain (ale to je jiná písnička, hledám zatím chybu spíš u sebe). Co se týče připojení LAN kabelem obecně, tady je docela dobrý postup, který hlavně objasňuje řadu pojmů... http://www.servispckupka.cz/jak_propoji ... ternet.php
TT, domácí kolejiště (dosud ve výstavbě), DR5000, iTrain...
Uživatelský avatar
Fox
 
Příspěvky: 305
Registrován: stř 02 bře, 2016 12:50 pm
Bydliště: kousek od Prahy

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod HonzaM » pon 12 úno, 2018 1:55 pm

mpinta píše:
HonzaM píše:Na stránce http://www.digikeijs.cz je ode dneška k dispozici doplněný návod k obsluze centrály. Návod obsahuje kompletní překlad originálu návodu, podstatně je doplněna především kapitola o programování sběrnice S88 a kapitola o komunikaci s TrainControllerem, zejména pro možnost současného využítí dvou sběrnic zpětného hlášení. Návod bude průběžně doplňován o aktuální funkce a poznatky - návody výrobce jsou bohužel vydávány se zpožděním a neodpovídají aktuální verzi firmware (což nyní je 1.4.7). Návod pochopitelně obsahuje snímky zobrazovaných programovacích oken v češtině.

U Návodu k centrále DR5000 vyskočí
Package is not available!

Už je to ok.
N, epocha 5,6, DR5000, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 1558
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod Miloš_P » pon 12 úno, 2018 7:13 pm

Není. Stále je tam info "Probíhá údržba systému" a že stránky budou dostupné v 16h, ale není uvedeno datum... :(
Uživatelský avatar
Miloš_P
 
Příspěvky: 314
Registrován: stř 20 pro, 2006 9:40 pm
Bydliště: Praha

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod BohousP » pon 12 úno, 2018 9:27 pm

Miloš_P píše:Není. Stále je tam info "Probíhá údržba systému" a že stránky budou dostupné v 16h, ale není uvedeno datum... :(

Potvrzuji, je to tak, jak píše Miloš_P (12.2.2018, 22:27).
TT, DCC, NanoX-2017, TC8, ... http://masinky.info
Uživatelský avatar
BohousP
 
Příspěvky: 1940
Registrován: stř 12 kvě, 2010 9:17 am
Bydliště: Praha - Malešice

PředchozíDalší

Zpět na DCC v praxi

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků