PanelPro

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Re: PanelPro

Příspěvekod j1r1 » pon 19 pro, 2016 9:59 am

HonzaM píše:K centrale DR5000 pres WiFi lze pripojit jen pocitac pres router. Nic jine tam "zatim" pripojit nelze ! !
V soucasnem stavu je WiFi, na DR5000, bez routeru a PC na dve veci.


Zdeno, já to zopakuju ještě jednou: WiFi router je integrován do ústředny.
Ústředna na WiFi rozhraní pdoporuje protokoly Lenz XpressNet a/nebo L.NET-TCP/IP. Pokud znáš a máš nějaký ovladač s Wifi rozhraním a uvedenými protokoly, rád ho na své ústředně vyzkouším, zajímalo by mě to. Pokud Digikeijs takový ovladač vyvine, bude to nejspíš proprietární zařízení. Takže bude záležet jaké bude mít užitné vlastnosti a cenu- jestli přinese nějaké výhody oproti stávajícímu řešení s řídícím softwarem běžícím na PC (který stejně většina lidí používá, proto si koupili chytrou ústřednu). Ty dáváš přednost propojení mezi ústřednou a PC přes USB, dost lidí asi upřednostní WiFi.
j1r1
 
Příspěvky: 61
Registrován: stř 20 dub, 2016 4:28 pm

Re: PanelPro

Příspěvekod zdeno » pon 19 pro, 2016 10:14 am

mozna se mylim,
ale ten router v DR5000 se da pripojit jen na jiny router nebo access-point.
zatim neexistuje app-ka, ktera se dokaze z chytreho telefonu primo pripojit na DR5000.
---
Pokud se mylim, tak se velmi omlouvam vsem citajicim.
Uživatelský avatar
zdeno
 
Příspěvky: 1727
Registrován: pon 11 črc, 2011 8:54 am

Re: PanelPro

Příspěvekod j1r1 » pon 19 pro, 2016 10:54 am

zdeno píše:ale ten router v DR5000 se da pripojit jen na jiny router nebo access-point.
zatim neexistuje app-ka, ktera se dokaze z chytreho telefonu primo pripojit na DR5000.

V prvním bodě se mýlíš. Do routeru v DR5000 (t.j. do WiFi sítě vytvářené tímto routerem) se dá přímo připojit libovolným zařízením podporujícím příslušné WiFi standardy a protokoly (WiFi 802.11b/g/n, UDP/IP,TCP/IP). Tedy například mobilním telefonem. A můžeš třeba z jeho webového prohlížeče dělat administraci ústředny.

Ve druhém bodě se asi nemýlíš. Tedy já alespoň nevím o aplikaci pro mobilní telefon, která by používala protokol Lenz XpressNet a/nebo L.NET-TCP/IP a spolupracovala s DR5000. (Nemyslím si, že už by byl tak vybavený mobil, aby na něm běželo třeba JMRI, protože tím se samozřejmě kolejiště řídit dá.)
j1r1
 
Příspěvky: 61
Registrován: stř 20 dub, 2016 4:28 pm

Re: PanelPro

Příspěvekod j1r1 » pon 19 pro, 2016 1:49 pm

zdeno píše:zatim neexistuje app-ka, ktera se dokaze z chytreho telefonu primo pripojit na DR5000.

Právě jsem zjistil a ověřil, že ses mýlil i ve druhém bodě. Aplikace pro Android se jmenuje RtDrive Lenz. Není to bůhvíjaký komfort, ale tvoje zadání splňuje.
j1r1
 
Příspěvky: 61
Registrován: stř 20 dub, 2016 4:28 pm

Re: PanelPro

Příspěvekod zdeno » pon 19 pro, 2016 6:35 pm

j1r1 píše:Do routeru v DR5000 (t.j. do WiFi sítě vytvářené tímto routerem) se dá přímo připojit libovolným zařízením podporujícím příslušné WiFi standardy a protokoly (WiFi 802.11b/g/n, UDP/IP,TCP/IP). Tedy například mobilním telefonem. A můžeš třeba z jeho webového prohlížeče dělat administraci ústředny.

ty pocuvaj, nedelas si z nas srandu ??
DR5000 se chova jako napriklad tiskarna nebo plotr. Je to proste dalsi zarizeni zavesene na WiFi.
---
Appku RtDrive Lenz jsem stahnul, jdu to vyzkouset.
Uživatelský avatar
zdeno
 
Příspěvky: 1727
Registrován: pon 11 črc, 2011 8:54 am

Re: PanelPro

Příspěvekod j1r1 » pon 19 pro, 2016 7:27 pm

Zdeno, počůvám. Sranda vypadá jinak.
Mně to funguje (ale používat to nebudu), pokud by to nefungovalo tobě, hledej na YouTube "DR5000 rtdrive".
j1r1
 
Příspěvky: 61
Registrován: stř 20 dub, 2016 4:28 pm

Re: PanelPro

Příspěvekod HonzaM » úte 20 pro, 2016 10:31 am

zdeno píše:
j1r1 píše:Do routeru v DR5000 (t.j. do WiFi sítě vytvářené tímto routerem) se dá přímo připojit libovolným zařízením podporujícím příslušné WiFi standardy a protokoly (WiFi 802.11b/g/n, UDP/IP,TCP/IP). Tedy například mobilním telefonem. A můžeš třeba z jeho webového prohlížeče dělat administraci ústředny.

ty pocuvaj, nedelas si z nas srandu ??
DR5000 se chova jako napriklad tiskarna nebo plotr. Je to proste dalsi zarizeni zavesene na WiFi.
---
Appku RtDrive Lenz jsem stahnul, jdu to vyzkouset.

DR5000 má vnitřní router. Když si dáš vyhledat sítě, zobrazí se Ti a lze se na ní přihlásit s heslem 12345678 a má IP adresu 192.168.16.254.
N, epocha 5,6, Digitrax, DR5000, MGP, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 2023
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: PanelPro

Příspěvekod jamik22 » úte 20 pro, 2016 10:39 am

nevím o aplikaci pro mobilní telefon, která by používala protokol Lenz XpressNet

přes protokol běží apka TouchCab, bohužel jen na iPhonech, více na stránkách LENZ
jamik22
 
Příspěvky: 234
Registrován: pát 22 úno, 2008 9:05 pm

Re: PanelPro

Příspěvekod HonzaM » úte 20 pro, 2016 8:35 pm

jamik22 píše:
nevím o aplikaci pro mobilní telefon, která by používala protokol Lenz XpressNet

přes protokol běží apka TouchCab, bohužel jen na iPhonech, více na stránkách LENZ

Aplikaci TouchCab mám na iPhonu nainstalovánu, jenže v ní nelze změnit IP adresu pro připojení k routeru, zřejmě autor této aplikace narazil na problém, protože ji už nelze na AppStore najít a je tedy zřejmě z nabídky odstraněna.
N, epocha 5,6, Digitrax, DR5000, MGP, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 2023
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: PanelPro

Příspěvekod jamik22 » úte 20 pro, 2016 9:55 pm

Aplikaci TouchCab mám na iPhonu nainstalovánu, jenže v ní nelze změnit IP adresu pro připojení k routeru, zřejmě autor této aplikace narazil na problém, protože ji už nelze na AppStore najít a je tedy zřejmě z nabídky odstraněna.

Aplikace se dá stáhnout přes iTunes, volná i placená verse, teď jsem se tam koukal....
Proč nastavovat adresu na iPhonu?? Stačí v nastavení telefonu vybrat WiFi na které vysílá Lenz a aplikace se sama chytne :)
Původní autor aplikace vývoj ukončil, ale předal ji GB model klubu, který slibuje její další rozvoj. lze najít na FB
jamik22
 
Příspěvky: 234
Registrován: pát 22 úno, 2008 9:05 pm

Re: PanelPro

Příspěvekod HonzaM » stř 21 pro, 2016 7:26 am

jamik22 píše:
Aplikaci TouchCab mám na iPhonu nainstalovánu, jenže v ní nelze změnit IP adresu pro připojení k routeru, zřejmě autor této aplikace narazil na problém, protože ji už nelze na AppStore najít a je tedy zřejmě z nabídky odstraněna.

Aplikace se dá stáhnout přes iTunes, volná i placená verse, teď jsem se tam koukal....
Proč nastavovat adresu na iPhonu?? Stačí v nastavení telefonu vybrat WiFi na které vysílá Lenz a aplikace se sama chytne :)
Původní autor aplikace vývoj ukončil, ale předal ji GB model klubu, který slibuje její další rozvoj. lze najít na FB

Lenz má wifi router?
N, epocha 5,6, Digitrax, DR5000, MGP, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 2023
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: PanelPro

Příspěvekod HonzaM » stř 21 pro, 2016 7:31 am

jamik22 píše:
Aplikaci TouchCab mám na iPhonu nainstalovánu, jenže v ní nelze změnit IP adresu pro připojení k routeru, zřejmě autor této aplikace narazil na problém, protože ji už nelze na AppStore najít a je tedy zřejmě z nabídky odstraněna.

Aplikace se dá stáhnout přes iTunes, volná i placená verse, teď jsem se tam koukal....
Proč nastavovat adresu na iPhonu?? Stačí v nastavení telefonu vybrat WiFi na které vysílá Lenz a aplikace se sama chytne :)
Původní autor aplikace vývoj ukončil, ale předal ji GB model klubu, který slibuje její další rozvoj. lze najít na FB

Na iTunes Store jsem TouchCab nenašel...
N, epocha 5,6, Digitrax, DR5000, MGP, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 2023
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: PanelPro

Příspěvekod jamik22 » stř 21 pro, 2016 10:45 am

Lenz má wifi router?

dá se snadno připojit, pro ty co neumí hledat na webu LENZ
http://www.digital-plus.de/e/digitalplus-pc-router.php

Na iTunes Store jsem TouchCab nenašel...

Zřejmě zaměňuješ AppStore a iTunes.
Na Appstoru ve vlastním zařízení /iPhone, iPad/ se TouchCab nabídne ke stažení pouze u verse iOs 9 a nižší, v poslední desítce nemá ofiko status kompatibility i když bez problému funguje.
iTunes naistalované na PC s aktivovaným účtem nabídnou stažení vždy a poté se instalace dostane i pod poslední versi iOS
jamik22
 
Příspěvky: 234
Registrován: pát 22 úno, 2008 9:05 pm

Předchozí

Zpět na DCC v praxi

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků