Ovládací pult na Android TV

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Re: Ovládací pult na Android TV

Příspěvekod fulda » ned 13 lis, 2016 6:20 pm

Prosím nehádejte se.
Je pravda, že na telefonování se Android TV moc nehodí.
Ale na vytvoření ovládacího tabla reléovky se naopak může hodit docela dobře.
Ale zdá se, že to je na zdejší odborníky moc inovativní.
Nevadí, zeptám se jinde.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4538
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: Ovládací pult na Android TV

Příspěvekod BohousP » ned 13 lis, 2016 7:13 pm

Jirka_US píše:To jiste ma, Tonikova pointa je v tom, proc utracet x....

Toníku, gratuluji. Máš zdatného Mluvčáčka.
TT, DCC, NanoX-2017, TC8, ... http://masinky.info
Uživatelský avatar
BohousP
 
Příspěvky: 2283
Registrován: stř 12 kvě, 2010 9:17 am
Bydliště: Praha - Malešice

Re: Ovládací pult na Android TV

Příspěvekod Jirka_US » ned 13 lis, 2016 7:31 pm

fulda píše:Prosím nehádejte se.
Je pravda, že na telefonování se Android TV moc nehodí.
Ale na vytvoření ovládacího tabla reléovky se naopak může hodit docela dobře.
Ale zdá se, že to je na zdejší odborníky moc inovativní.
Nevadí, zeptám se jinde.

Tak me zkusenosti ohledne platformy Android pro model. zeleznici se datuji na zdejsim DF nejmene do roku 2012 napr. zde
viewtopic.php?f=6&t=4243&start=15
Takze prijit v roce 2016 s necim podobnym a nazyvat to "inovaci" asi nebude uplne spravne cesky....
Jirka
Jirka_US
 
Příspěvky: 1163
Registrován: sob 08 kvě, 2010 5:56 am

Re: Ovládací pult na Android TV

Příspěvekod fulda » ned 13 lis, 2016 8:40 pm

Jirka_US píše:Tak me zkusenosti ohledne platformy Android pro model. zeleznici se datuji na zdejsim DF nejmene do roku 2012 napr. zde
viewtopic.php?f=6&t=4243&start=15
Takze prijit v roce 2016 s necim podobnym a nazyvat to "inovaci" asi nebude uplne spravne cesky....

Jirko, jsem si dost jistý, že jsi v té dávné době mluvil o Android TV.
Mohl by jsi prosím přiblížit nám neznalým, jaké TV to byla?
A prosím bez vytáček, stačí prostě výrobce a pokud se povede model, bude to dobré, ale klidně i bez modelu, to se snadno dohledá.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4538
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: Ovládací pult na Android TV

Příspěvekod Jirka_US » pon 14 lis, 2016 6:02 am

fulda píše:
Jirka_US píše:Tak me zkusenosti ohledne platformy Android pro model. zeleznici se datuji na zdejsim DF nejmene do roku 2012 napr. zde
viewtopic.php?f=6&t=4243&start=15
Takze prijit v roce 2016 s necim podobnym a nazyvat to "inovaci" asi nebude uplne spravne cesky....

Jirko, jsem si dost jistý, že jsi v té dávné době mluvil o Android TV.
Mohl by jsi prosím přiblížit nám neznalým, jaké TV to byla?
A prosím bez vytáček, stačí prostě výrobce a pokud se povede model, bude to dobré, ale klidně i bez modelu, to se snadno dohledá.

Prosim te jen mne pripomen, kde jsem ve svem prispevku hovoril o televizi s Android TV, ze se me ptas na model televize, o kterem ja jsem vubec nepsal ?
Pokud si to pozorne prectes, tak kombinace 2 pismen TV se v mem prispevku nevyskytuje ani jednou.
Pomucka: zkopirujes si dany text napr. do Notepadu a pak pomoci CTRL+F zadas TV....
Opet, uz jsem ti to vysvetloval nekolikrat, pokud nemas zajem a rozumne (dukazy a fakta nikoliv sve domnenky a bachorky) slusne diskutovat, tak prosim te nereaguj na me prispevky, zvlaste ne zpusobem, ktery odvadi pozornost od tematu. Dekuji.

Myslim, ze by bylo zdvorile kolegovi sidlo odpovedet preci jen technicky zdatnejsim popisem, tedy prosim bez vytacek....
Jirka
Jirka_US
 
Příspěvky: 1163
Registrován: sob 08 kvě, 2010 5:56 am

Re: Ovládací pult na Android TV

Příspěvekod fulda » pon 14 lis, 2016 8:50 am

Jirka_US píše:Prosim te jen mne pripomen, kde jsem ve svem prispevku hovoril o televizi s Android TV, ze se me ptas na model televize, o kterem ja jsem vubec nepsal ?

Mno, takže jsme zase u toho. Prostě jsi v předchozím postu psal o něčem o čem nic nevíš?
Nebo na co si tu hraješ?
Já se ptám na zkušenosti s Android TV a zatím se tu setkávám jen s odpovědí, že někdo provozuje telefon s Androidem a ještě je tu jeden případ tabletu.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4538
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: Ovládací pult na Android TV

Příspěvekod BohousP » pon 14 lis, 2016 8:56 am

Ale Fuldo, nebuď hnidopich. Tady http://diskuze.modely.biz/viewtopic.php?f=6&t=10290&p=207728#p207686 by ses mohl dozvědět, že telefon a tablet mají dokonce dotykový displej ... Stačí pořádně číst renomované autory, zejména odborníci ze zámoří mohou odborně povznést zdejší přízemní diskuzi.
TT, DCC, NanoX-2017, TC8, ... http://masinky.info
Uživatelský avatar
BohousP
 
Příspěvky: 2283
Registrován: stř 12 kvě, 2010 9:17 am
Bydliště: Praha - Malešice

Re: Ovládací pult na Android TV

Příspěvekod Jirka_US » pon 14 lis, 2016 1:06 pm

fulda píše:
Jirka_US píše:Prosim te jen mne pripomen, kde jsem ve svem prispevku hovoril o televizi s Android TV, ze se me ptas na model televize, o kterem ja jsem vubec nepsal ?

Mno, takže jsme zase u toho. Prostě jsi v předchozím postu psal o něčem o čem nic nevíš?
Nebo na co si tu hraješ?
Já se ptám na zkušenosti s Android TV a zatím se tu setkávám jen s odpovědí, že někdo provozuje telefon s Androidem a ještě je tu jeden případ tabletu.

Takze jeste jednou, zde jsi se ptal "A otázka směřuje k tomu, jestli existuje něco serióznějšího než duhová aplikace Z21 navržená pro malý display a velký prst?". ja jsem ti odpovedel ze ano a dostal jsi konkretni, jasnou a velmi podrobnou odpoved, ale bohuzel zatim od tebe zadna odpoved neprisla.
Jirka
Jirka_US
 
Příspěvky: 1163
Registrován: sob 08 kvě, 2010 5:56 am

Re: Ovládací pult na Android TV

Příspěvekod fulda » pon 14 lis, 2016 4:01 pm

Jirka_US píše:Takze jeste jednou, zde jsi se ptal "A otázka směřuje k tomu, jestli existuje něco serióznějšího než duhová aplikace Z21 navržená pro malý display a velký prst?". ja jsem ti odpovedel ze ano a dostal jsi konkretni, jasnou a velmi podrobnou odpoved, ale bohuzel zatim od tebe zadna odpoved neprisla.

OK, jsem pomalejší, mohl by jsi prosím podpořit mou pomalost nějakým obrázkem? stačí fotka z telefonu nebo tak něco.
Ty obrázky co znám nejsou moc návodné, jsou spíš zavádějící.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4538
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: Ovládací pult na Android TV

Příspěvekod TonikM » pon 14 lis, 2016 5:09 pm

Nejsem si úplně jist, zda se bavíte o stejné věci. Android TV se říká těmto krabičkám, na které tu dal hned na začátku Borg odkaz:
http://www.banggood.com/Wholesale-TV-Bo ... 87201212MT

Ve většině případů jde o male krabičky, které nemají ani tuner, ani LCD zobrazovač. Ale protože se používají k rozšíření klasické TV o IPTV (televizní programy šířené po internetu) a ve většině případů obsahuji OS Android tak se jim říká Android TV (TV box ... atd). Na této škatulce lze bez problémů ovládat kolejiště za pomoci zde uváděných programů, netroufl bych si to nazývat reléovkou o které jsi pak někde dál začal psát, ale prvotní dotaz byl cituji: "že by se to mohlo dát použít pro ovládání kolejiště".

Zde už jsem psal, že já jsem Z21 mobile používal a používám, DigiTrains jsem zkoušel pouze v té verzi zdarma a také funguje.
Myslím že i Borg ti tu psal, že to používá na testy. Nevím co má on jak propojené, ale já používám Androit TV MXIII v kombinaci s gyroskopickým ovladačem MELE (přesné označení už nepamatuji). Někdo další tu pak odkazoval na nějakou verzi JRMI, ale tu jsem nezkoušel. Jo a ještě na tom poběží aplikace od Zabadů, ale tam tě odkáži na ně, opět nemám zkušenost.
TonikM
 
Příspěvky: 97
Registrován: čtv 22 led, 2015 5:50 pm

Re: Ovládací pult na Android TV

Příspěvekod BohousP » pon 14 lis, 2016 7:53 pm

fulda píše:
Jirka_US píše:Takze jeste jednou, zde jsi se ptal "A otázka směřuje k tomu, jestli existuje něco serióznějšího než duhová aplikace Z21 navržená pro malý display a velký prst?". ja jsem ti odpovedel ze ano a dostal jsi konkretni, jasnou a velmi podrobnou odpoved, ale bohuzel zatim od tebe zadna odpoved neprisla.

OK, jsem pomalejší, mohl by jsi prosím podpořit mou pomalost nějakým obrázkem? stačí fotka z telefonu nebo tak něco.
Ty obrázky co znám nejsou moc návodné, jsou spíš zavádějící.

Kdyby ti náhodou z čiré skromnosti Jirka_US neodpověděl, tady http://diskuze.modely.biz/viewtopic.php?f=6&t=10467&p=207649#p207649 jsem link na ergonometrický neduhový ovladač uvedl.
Jak by to vypadalo na velké obrazovce snad každý pochopí.
TT, DCC, NanoX-2017, TC8, ... http://masinky.info
Uživatelský avatar
BohousP
 
Příspěvky: 2283
Registrován: stř 12 kvě, 2010 9:17 am
Bydliště: Praha - Malešice

Re: Ovládací pult na Android TV

Příspěvekod fulda » úte 15 lis, 2016 9:30 am

TonikM píše:Nejsem si úplně jist, zda se bavíte o stejné věci. Android TV se říká těmto krabičkám, na které tu dal hned na začátku Borg odkaz:
http://www.banggood.com/Wholesale-TV-Bo ... 87201212MT

Ne, bavíme se o té věci, na kterou jsem dal odkaz na úplném začátku, například Sony Bravia a podobně.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4538
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: Ovládací pult na Android TV

Příspěvekod fulda » úte 15 lis, 2016 9:43 am

BohousP píše:Kdyby ti náhodou z čiré skromnosti Jirka_US neodpověděl...

Teoreticky, pokud by se z toho vyprášila ta tlačítka v horní polovině, tak je to dole docela OK:
Obrázek
Teda pokud by se na ten spodní obrázek daly použít pořádné komponenty a pokud by se to dalo použít jako opravdová reléovka.

Ale co mi pořád nikdo nedokáže říct je, jestli ergonomie té vlastní TV umožňuje dostatečně přesná gesta?
Já jsem někdy provozoval Nintendo Wii a Xbox Kinect a v obou případech byl problém se strefit pokud byla obrazovka rozdělená do matice 3×2, jemnější dělení už vůbec.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4538
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: Ovládací pult na Android TV

Příspěvekod TonikM » úte 15 lis, 2016 5:15 pm

Tak pro ty pomalejší. Pokud ta TV za nesmyslné peníze (alespoň pro tento účel domácího provozování kolejiště) jede na Androidu a má přístup do Play Googlu (obojí je uvedeno v popisu), tak ANO. Ten poslední odkaz, už konečně odkazuje na to o čem tu mluvíš a né na malé krabičky co jsou v tom prvním dotazu!! ŽE??? Kdo se blbě ptá, dostane pro něj nepoužitelnou odpověď a může se vztekat jak chce a ještě stavět na hlavu.

Jinak asi bych se tomuto paskvilu od Sony vyhnul, asi to má ještě nějaké mouchy viz:
https://www.alza.cz/recenze/43-sony-bra ... 360618.htm

Jinak trefovat se s tím ovladačem do něčeho menšího, pro co nebyl prvotně určený engine , je nesmysl, chce to připojit myš. Měl jsem tu možnost testovat model od LG i Sony a oboji tak stejné. Myš podporuje android OS defaultně.
TonikM
 
Příspěvky: 97
Registrován: čtv 22 led, 2015 5:50 pm

Re: Ovládací pult na Android TV

Příspěvekod fulda » úte 15 lis, 2016 6:09 pm

Chápu, je to špatné. Ty by jsi to udělal určitě lépe.
Takže software pro to buď neexistuje a nebo o něm nikdo ze zdejších rozumbradů neslyšel.

Ale hodnotitelů tu máme dost co?
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4538
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

PředchozíDalší

Zpět na DCC v praxi

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků