Ovládací pult na Android TV

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Re: Ovládací pult na Android TV

Příspěvekod TonikM » úte 15 lis, 2016 6:16 pm

NE NE, TY JSI TU JEDINEČNÝ.

Já bych se spíš soustředil na něco smysluplného, pokud chceš něco nenáročného na spotřebu, rozměr a velkou funkčnost, tak bych se vrátil k rozšířené platformě windows a pořídil se k té TV třeba tenhle miniPC


Má to Windows a na experimenty i Android.
TonikM
 
Příspěvky: 97
Registrován: čtv 22 led, 2015 5:50 pm

Re: Ovládací pult na Android TV

Příspěvekod Jirka_US » pát 18 lis, 2016 1:54 pm

fulda píše:Nebo na co si tu hraješ?

Na modelovou zeleznici (je to v nazvu DF) a doufam, ze ostatni diskutujici rovnez. Konkretne bych se rad podelil o zkusenosti jak ridit modelovou zeleznici pomoci smart TV a DCC++. Snad se to bude nekomu hodit.
fulda píše:Takže software pro to buď neexistuje ....

Na tuto otazku jsem uz odpovidal 2x. Takze jeste jednou:
Ano existuje JMRI a Engine Driver pro Android a pokud to pobezi na RPi, tak to by snad na tom mohla bezet i televize....
viewtopic.php?f=6&t=10467

Nyni konkretne:
Pokud si vytvorim relief kolejiste v xml tak je celkem jedno na jakem HW (android telefon, tablet, iPod, iPhone, iPad, Apple Mac, smart TV, Android TV, PC, RPi atd.) a SW (Windows, iOS, Android, atd.) to pobezi. Prohlizec (Firefox, Opera) by to mel zobrazit vzdy stejne at je to na male 3.5' TFT obrazovce nebo obrazne receno na megaobrazovce v Maracana. Pochopitelne rozliseni je poplatne typu a velikosti obrazovky. (sice jsem zkousel hodne kombinaci, ale pochopitelne jen malou cast napr. smart TV na soucasnem trhu )
fulda píše:Teda pokud by se na ten spodní obrázek daly použít pořádné komponenty ...

Ty od Digitraxu funguji naprosto bez problemu a mohu je kazdemu doporucit, uz jen vzhledem k pomeru cena a vykon.
fulda píše: Ale co mi pořád nikdo nedokáže říct je, jestli ergonomie té vlastní TV umožňuje dostatečně přesná gesta?

Pokud pouzijes smart TV s dalkovym ovladacem, tak pro pouziti v modelove zeleznici je to rozliseni dostatecne.

Je nejaky duvod proc trvat na Android TV a zejmena na televiznim prijimaci Sony (tedy neco co ma tuner), neni to zbytecne limitujici nebo snad
ocekavas lepsi "user experience" jen protoze je to Sony?
Jirka
Jirka_US
 
Příspěvky: 1163
Registrován: sob 08 kvě, 2010 5:56 am

Re: Ovládací pult na Android TV

Příspěvekod fulda » pát 18 lis, 2016 4:19 pm

Jirka_US píše:Je nejaky duvod proc trvat na Android TV a zejmena na televiznim prijimaci Sony (tedy neco co ma tuner), neni to zbytecne limitujici nebo snad
ocekavas lepsi "user experience" jen protoze je to Sony?


Ostatní jsou blbosti, to nemá cenu komentovat, tak alespoň k tomuto:
Sony čistě proto, že jsem utrpěl nějakou produktovou prezentaci na téma Sony & Android TV a tak jsem se zamejšlel nad tím, jestli se to k něčemu nehodí a na sony se prostě snadno odkazuje.

a "user experience" je to co se snažím (marně) zjistit.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4538
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: Ovládací pult na Android TV

Příspěvekod TonikM » pát 18 lis, 2016 6:28 pm

fulda píše:Sony čistě proto, že jsem utrpěl nějakou produktovou prezentaci na téma Sony & Android TV a tak jsem se zamejšlel nad tím, jestli se to k něčemu nehodí a na sony se prostě snadno odkazuje.
a "user experience" je to co se snažím (marně) zjistit.


Ano, píšeš správně, že jsi utrpěl nějakou představou. Už od začátku, se ti tu snažíme vysvětlit, že je jedno, na čem ti ten Android běží. I programové vybavení v tomto směru ti tu už bylo popsáno. Ovládání toho programu bude podle ovladače který použiješ.
Použiješ myš, bude to přesné, použiješ gyroskopický ovladač, bude to méně přesné a pokud použiješ ovladač stylu šipek, bude to nejméně přesné. Jako jsi psal o xboxu, Wiičku, to jsou dost nepřesné věci.
Přesnost ovládání nemá nic společného s operačním systémem či zobrazovacím zařízením (pokud nebudeme uvažovat o nějakých extrémech, jako hodinkách s Androidem), ale ovladačem který používáš (držíš v ruce).
Ale chápu, že pro TEBE je nepředstavitelné si připustit, že vlastně nevíš, co chceš psát, ale spíše se zeptat a už vůbec uznat něčí radu.

Doporučil bych se vyhnout podobným workshopům , aby jsi už netrpěl nebo neutrpěl :-))))
TonikM
 
Příspěvky: 97
Registrován: čtv 22 led, 2015 5:50 pm

Re: Ovládací pult na Android TV

Příspěvekod fulda » pát 18 lis, 2016 7:16 pm

A jaké ovladače má majorita?
Je majorita ochotná používat jiné?
Je někdo ochoten se zabývat tím, jak pro to připravit software?

Mám jen otázky, nemám žádné odpovědi

... A je mi jasné, že se odpověď neskrývá v tomto:
Jirka_US píše:pokud to pobezi na RPi, tak to by snad na tom mohla bezet i televize....


... a ani tohle není odpověď, která by nějak postihovala majoritu:
Jirka_US píše:Pokud si vytvorim relief kolejiste v xml tak ...


Já celkem chápu, že pro sebe si mohu stáhnout SDK a napsat si vlastní software, připojit si dostatečně velký a přesný touch panel....
Ale pak budu asi jediný na světě, komu to tak bude fungovat.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4538
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: Ovládací pult na Android TV

Příspěvekod Jirka_US » sob 19 lis, 2016 5:04 am

fulda píše: Ostatní jsou blbosti, to nemá cenu komentovat...

Nevim, nevim ...to co oznacujes za blbost totiz bez problemu funguje a je to vyzkousene.....
To, ze clovek neco nenajde pomoci strycka Googla neznamena, ze to neexistuje, to ze clovek neco nechape, nerozumi tomu, neumi to udelat lepe nez ostatni opet neznamena, ze to neexistuje.
Myslim, ze pokud ma clovek zkusenost s tim, ze consisting jsem ti zde vysvetloval na nekolika strankach jen proto, ze jsi pouzil kod, ve kterem byla chyba, ze jsem se ti snazil vysvetlit jak funguje centrala DCSxxx a zapomnel jsi si osvojit pravdepodobnost z prumyslovky, tak se zacne vyjadrovat ponekud obezretne.

A jaké ovladače má majorita?

Ciste statisticky to bude asi NCE a Digitrax.
Je majorita ochotná používat jiné?

To je slovo trochu do "pranice", pokud mohu vyslovit osobni nazor, tak v okamziku kdy se rozsiri DCC++, tak bych rekl ze vzhledem k cene mozna ano, zejmena bezdratova varianta ovladace k DCC++ mozna pujde na "dracku".
Je někdo ochoten se zabývat tím, jak pro to připravit software?

Ano tim se jiz zabyvali vyvojari JMRI a celkem se jim to podarilo.
... a ani tohle není odpověď, která by nějak postihovala majoritu:
Jirka_US píše:
Pokud si vytvorim relief kolejiste v xml tak ...

JMRI pouziva vyznamna vetsina za Velkou louzi, celosvetove tezko hodnotit, ale vhledem k faktu, ze se jedna o volnou licenci, tak to urcite nebude zanedbatelne mnozstvi modelaru. Jinak podobne jako Bohousovi bych doporucil vyhnout se slovum, jejichz vyznam autorum neni uplne jasny.

fulda píše: Já celkem chápu, že pro sebe si mohu stáhnout SDK a napsat si vlastní software, připojit si dostatečně velký a přesný touch panel....
Ale pak budu asi jediný na světě, komu to tak bude fungovat.

Ano to snad mozna mas i pravdu, proto se ti tady snazim vysvetlit cestu jak to udelat elegantne s prostredky, ktere jiz existuji. Pokud si vytvorim relief kolejiste xml v Layout editoru nebo releovku v Panel editoru, tak nastaveni vsech komponent a kontrola otevreneho portu trva mene nez 30 minut. Zalezi jak je clovek zbehly v nastavovani WiFi site u smartTV. Je mozne, asi jsem tim mozna mel i zacit, ze jen nerozumis pojmu smartTV nebo jak takova smartTV dnes funguje. Pokud tomu tak je, tak to celkem rad vysvetlim.
Proc tam potrebujes jeste touch panel, samotna TV obrazovka (smartTV) s dalkovym TV ovladacem nestaci ? Proc ? Je sice mozne dokoupit touchscreen kit, ale "smouhy" na TV neni nic moc prijemneho.
Znovu se jen pripominam s otazkou, proc neustale trvas na tom, ze u toho musi byt ten televizni tuner, ocekavas nejake zlepseni "user experience" diky tuneru ?
Zatim jedina "nectnost" u smart TV oproti telefonu/tabletu je prepinani obrazovek, tj. napr pokud mam 3 nadrazi, tak u tabletu je to otazka prechodu z jednoho okna do druheho tahem prstu, u smartTV (alespon u te, kterou jsem zkousel) je treba jit zpet do hlavniho menu a vybrat prislusne nadrazi anebo primo prepsat v okne pro "url" coz je trochu u smartTV "opruz".
Pokud se tyka "user experience" tak JMRI je pripraveno na ovladani pomoci Wii a Xbox a me vlastni zkusenosti s JMRI a Wii na DF se rovnez datuji do roku 2012.
Jirka
Jirka_US
 
Příspěvky: 1163
Registrován: sob 08 kvě, 2010 5:56 am

Re: Ovládací pult na Android TV

Příspěvekod BohousP » sob 19 lis, 2016 8:24 am

Jirka_US píše: ... Jinak podobne jako Bohousovi bych doporucil vyhnout se slovum, jejichz vyznam autorum neni uplne jasny.

Vážený pane Jirko_US,
už mne fakt nebaví trpět zde každodení "otírání si huby" (sorry za hrubší výraz, ale jinak to vyjádřit nedovedu) o mne a některé další diskutující (a to bez ohledu na to, zda s Vámi diskutují v daném vlákně, nebo ne :o ). Chápu chorobnou potřebu vyjadřovat se za každou cenu ke všemu, ať tomu rozumím, nebo ne. Ale s tím by Vám mohli pomoct v jiné instituci, ne v tomto fóru. O překrucování příspěvků jiných ani nemluvím. Dejte se na politiku, tam se to hodí.
Pokud Vám jsou cizí některé ryze české výrazy, klidně pište anglicky. A ty neznámé české výrazy lze najít ve slovníku (např. viewtopic.php?f=6&t=10290&p=207702&hilit=jalov%C3%BD#p207702)

Admine, co na to pravidla diskuze?
TT, DCC, NanoX-2017, TC8, ... http://masinky.info
Uživatelský avatar
BohousP
 
Příspěvky: 2283
Registrován: stř 12 kvě, 2010 9:17 am
Bydliště: Praha - Malešice

Re: Ovládací pult na Android TV

Příspěvekod sidlo » sob 19 lis, 2016 8:55 am

Stále se nemohu zbavit dojmu, že toto vlákno bylo založeno pouze za účelem potěšit své vlastní ego. Proto všichni kdo do něho nějak přispějí musí počítat s možností, že budou více či méně dehonestováni.
Uživatelský avatar
sidlo
 
Příspěvky: 2153
Registrován: ned 27 dub, 2014 7:32 am

Re: Ovládací pult na Android TV

Příspěvekod Rudolf » sob 19 lis, 2016 10:48 am

BohousP píše:
Jirka_US píše: ... Jinak podobne jako Bohousovi bych doporucil vyhnout se slovum, jejichz vyznam autorum neni uplne jasny.

Vážený pane Jirko_US,
už mne fakt nebaví trpět zde každodení "otírání si huby" (sorry za hrubší výraz, ale jinak to vyjádřit nedovedu) o mne a některé další diskutující (a to bez ohledu na to, zda s Vámi diskutují v daném vlákně, nebo ne :o ). Chápu chorobnou potřebu vyjadřovat se za každou cenu ke všemu, ať tomu rozumím, nebo ne. Ale s tím by Vám mohli pomoct v jiné instituci, ne v tomto fóru. O překrucování příspěvků jiných ani nemluvím. Dejte se na politiku, tam se to hodí.
Pokud Vám jsou cizí některé ryze české výrazy, klidně pište anglicky. A ty neznámé české výrazy lze najít ve slovníku (např. viewtopic.php?f=6&t=10290&p=207702&hilit=jalov%C3%BD#p207702)

Admine, co na to pravidla diskuze?


Pokud bude Jirka_US vkládat do diskuze konfliktní příspěvky, obdrží BAN na TRVALO ...

Už mě nebaví stále řešit podobné věci.

Admin
Uživatelský avatar
Rudolf
 
Příspěvky: 737
Registrován: ned 08 říj, 2006 11:10 am
Bydliště: Strakonice

Re: Ovládací pult na Android TV

Příspěvekod BorgMcz » ned 27 lis, 2016 4:08 pm

Nedalo mě to sepsal jsem o podobné záležitosti článek přímo na svém webu:

http://www.dccmm.cz/index.php/dcc-model ... -kolejiste
další věci zde - http://www.dccmm.cz nebo http://dcc.zde.cz
BorgMcz
 
Příspěvky: 188
Registrován: ned 06 zář, 2009 3:52 pm
Bydliště: Karlovarský Kraj

Předchozí

Zpět na DCC v praxi

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků