DCC++ (Arduino)

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Re: DCC++ (Arduino)

Příspěvekod BohousP » pon 12 zář, 2016 1:29 pm

Jirka_US píše:
BohousP píše:... zdroj, převodník na DCC úroveň, čtení z DCC a převod na úroveň logiky ... Dodělej si sám. Kolik lidí to zvládá?

Mas na mysli nejaky svuj programovac ? Nebo o jakem programovaci "dodelej si sam" je rec ? Zdroj je snad u kazdeho elektronickeho zarizeni alespon zatim....
Me reseni je zalozeno na Rpi s displejem a DCC++ a krome pripojeni zdroje a kusu koleje nic dalsiho nepotrebuje.

Hmmm, že by :?: Adresy a údaje do CV zadáváš silou myšlenky :?: Congrats ... to neumím :!:
Obrázek
Já používám tohle (a VŠE - kromě napájecího USB adaptéru je pak ve formě hendheldu - viz malý obrázek dole):
Obrázek
Obrázek
TT, DCC, NanoX-2017, TC8, ... http://masinky.info
Uživatelský avatar
BohousP
 
Příspěvky: 2283
Registrován: stř 12 kvě, 2010 9:17 am
Bydliště: Praha - Malešice

Re: DCC++ (Arduino)

Příspěvekod soundman73 » pon 12 zář, 2016 7:18 pm

fulda píše:Koukám, že máš trochu zmatek v tom co je čím v XpressNetu. Ale nevím, jestli se Rocrail vyrovná s tím, že lokomotiva, kterou ovládáš na XpressNet centrále ve skutečnosti jezdí na DCC-- kolejích. Zkoušel to někdo?


Ze v tom mám zmatek je pravděpodobné 8)

Ale větě
XpressNet Client
XpressNet Client Library v1.8 Download - Zum realisieren eines Handreglers (ROCO Multimaus) oder PC-Interface.

ze stránky http://pgahtow.de/wiki/index.php?title=XpressNet rozumím tak, že to bude dělat presne to co chci.

Než mi přijde ethernet shield muzu to zkusit s gen-li, připojím k rocrailu dcc++ a gen-li s MM. Loko nechám jezdit na signál z dcc++ a ovládat se ji pokusím MM (skrz rocrail). Bohužel se k tomu dostanu nejdřív ve ctvrtek.

Podle mě by to mohlo fungovat.
soundman73
 
Příspěvky: 39
Registrován: sob 31 srp, 2013 8:56 am

Re: DCC++ (Arduino)

Příspěvekod Jirka_US » ned 13 lis, 2016 4:37 pm

BohousP píše:
Jirka_US píše:
BohousP píše:... zdroj, převodník na DCC úroveň, čtení z DCC a převod na úroveň logiky ... Dodělej si sám. Kolik lidí to zvládá?

Mas na mysli nejaky svuj programovac ? Nebo o jakem programovaci "dodelej si sam" je rec ? Zdroj je snad u kazdeho elektronickeho zarizeni alespon zatim....
Me reseni je zalozeno na Rpi s displejem a DCC++ a krome pripojeni zdroje a kusu koleje nic dalsiho nepotrebuje.

Hmmm, že by :?: Adresy a údaje do CV zadáváš silou myšlenky :?: Congrats ... to neumím :!:

Tak technologie zalozene na ovladani silou myslenky jiz existuji a pouzivaji se napr. na ovladani protez, ale vzhledem k cene budou asi pro vetsinu zel. modelaru zatim nedostupne...
To bylo trochu OT, nyni k veci.
Ja tam zadavam CV pomoci dotykove obrazovky, kterou lze zakoupit napr. zde:
http://www.ebay.com/itm/3-5-320-480-TFT ... SwMVdYFAvc
a funguje celkem dobre i bez "sily myslenky". Technologie jdou kupredu i v oblasti zel. modelaru. Doporucuji pred tim nez reagujes na muj pripspevek si alespon precist jak takova dotykova obrazovka funguje napr. zde:
http://www.computerworld.com/article/24 ... reens.html
Jirka
Jirka_US
 
Příspěvky: 1163
Registrován: sob 08 kvě, 2010 5:56 am

Re: DCC++ (Arduino)

Příspěvekod BohousP » ned 13 lis, 2016 7:08 pm

Vypadá to zajímavě. Škoda, žes' to někde nepublikoval. Namísto jalového poučování. S dotykovými displeji pracuji už nějaký ten pátek.
TT, DCC, NanoX-2017, TC8, ... http://masinky.info
Uživatelský avatar
BohousP
 
Příspěvky: 2283
Registrován: stř 12 kvě, 2010 9:17 am
Bydliště: Praha - Malešice

Re: DCC++ (Arduino)

Příspěvekod Jirka_US » ned 13 lis, 2016 7:22 pm

BohousP píše:Vypadá to zajímavě. Škoda, žes' to někde nepublikoval. Namísto jalového poučování. S dotykovými displeji pracuji už nějaký ten pátek.

Prosim te jen mne pripomen, kdy jsi projevil nejaky zajem o ma reseni, napr. tim, ze by jsi prisel na mou prednasku, kde jsem tyto technologie prezentoval ?
Jinak doporucuji si krome zakladu elektrotechniky (omlouvam se, ze to stale opakuji, ale ty chyby se neustale opakuji) zopakovat i cestinu, mam pocit ze prikladas vyznam ceskym slovum, ktera nemaji. Jaky je vztah slova "jalovy" k memu prispevku nebo nazvu tohoto vlakna ?
Pokud tedy pracujes s dotykovym displejem nejaky patek (coz je dnes kazdy, kdo ma dotykovy telefon nebo tablet....), tak proc ta poznamka, krome flamewaru ?
Jirka
Jirka_US
 
Příspěvky: 1163
Registrován: sob 08 kvě, 2010 5:56 am

Re: DCC++ (Arduino)

Příspěvekod BohousP » ned 13 lis, 2016 9:03 pm

Za jalový (http://lidovyslovnik.cz/index.php?dotaz=jalov%FD,%20jalov%E1) považuji tvůj odkaz na popularizační článek o mně (nejen) známé technologii. Nepracují s ní jako uživatel chytrofounu, ale jako návrhář elektronických systémů.
A až budeš mít příští přednášku, děj vědět, rád přijdu.
TT, DCC, NanoX-2017, TC8, ... http://masinky.info
Uživatelský avatar
BohousP
 
Příspěvky: 2283
Registrován: stř 12 kvě, 2010 9:17 am
Bydliště: Praha - Malešice

Re: DCC++ (Arduino)

Příspěvekod Jirka_US » pon 14 lis, 2016 5:46 am

BohousP píše:Za jalový (http://lidovyslovnik.cz/index.php?dotaz=jalov%FD,%20jalov%E1) považuji tvůj odkaz na popularizační článek o mně (nejen) známé technologii. Nepracují s ní jako uživatel chytrofounu, ale jako návrhář elektronických systémů.

Pokud je pravdiva prvni cast tveho vyroku (cituji: "Vypadá to zajímavě. Škoda, žes' to někde nepublikoval. Namísto jalového poučování...."), pak neni mozne tento prispevek oznacit za "jalovy", to je zjevny logicky nesmysl....Bohuzel to neni prvni takovy nesmysl, takze bych doporucil si precist nejakeho reckeho klasika.
Jinak jsem se domnival, ze odkaz na clanek, ktery popisuje jak funguje dotykova obrazovka ti pomuze (popr. i ostatnim zvidavym) pochopit jak zadavat CV i bez sily myslenek, kdyz jsi napsal, ze to neumis.
A až budeš mít příští přednášku, děj vědět, rád přijdu.

Skvele, tak si zaknihuj letenku nebo palubni listek na prvni srpnovy tyden 2017 do Orlanda, budu se tesit na setkani.
Jirka
Jirka_US
 
Příspěvky: 1163
Registrován: sob 08 kvě, 2010 5:56 am

Re: DCC++ (Arduino)

Příspěvekod BohousP » pon 14 lis, 2016 6:52 am

Jirka_US píše: neni mozne tento prispevek oznacit za "jalovy", to je zjevny logicky nesmysl...Bohuzel to neni prvni takovy nesmysl, takze bych doporucil si precist nejakeho reckeho klasika.

Děkuji za poučení z dalšího oboru. Elektrotechnika, fyzika, jazykověda, logika. Není tě škoda do této diskuze?

Za pozvánku do Orlanda děkuji, jen by to chtělo trochu upřesnit, např. tema a místo. Brownfieldů je tam dost ...
Z klasiků bych ti doporučil zejména jednu větu: "Mlčeti zlato."
Já se jí, s tvým laskavým dovolením, také budu držet. Objevíš se tu po dvou měsících a bylo by škoda, aby admin zase zamkl vlákno kvůli tvému jalovému pindání.
TT, DCC, NanoX-2017, TC8, ... http://masinky.info
Uživatelský avatar
BohousP
 
Příspěvky: 2283
Registrován: stř 12 kvě, 2010 9:17 am
Bydliště: Praha - Malešice

Re: DCC++ (Arduino)

Příspěvekod sidlo » pon 14 lis, 2016 8:37 am

Jirka_US píše:Skvele, tak si zaknihuj letenku nebo palubni listek na prvni srpnovy tyden 2017 do Orlanda, budu se tesit na setkani.

Orlando je pro mě dost z ruky. Bude k dispozici z přednášky nějaká prezentace nebo záznam?
Uživatelský avatar
sidlo
 
Příspěvky: 2154
Registrován: ned 27 dub, 2014 7:32 am

Re: DCC++ (Arduino)

Příspěvekod fulda » sob 16 bře, 2019 7:53 pm

Doufám že nám Jirka brzo udělá přednášku na téma DCC++ a samostatný ovladač. TADY je jeden k nahlédnutí, ale je to jen pro otrlé, ta hadí klubka nachmoustaná v průhledné škatuli jsou strašná.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4538
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: DCC++ (Arduino)

Příspěvekod belgarat » ned 17 bře, 2019 8:32 am

To jsou ta profesionalni reseni zalozena na nepajivem kontaktnim poli, aby i bezny uzivatel mohl.
TT epocha IVa-b; analog + NanoX, DR5000.
Nemodelar, greenhorn, pseudoprogramator, pindac nesmyslu
belgarat
 
Příspěvky: 1329
Registrován: čtv 27 pro, 2012 9:36 pm
Bydliště: Hřebeč u Kladna

Re: DCC++ (Arduino)

Příspěvekod Bender » ned 17 bře, 2019 9:01 pm

Ten jsem postavil. Fungoval pěkně. I synek s ním fungoval v pohodě. Do multimausu (mini.., simple.. atd.) to má samozřejmě hooodně daleko a je připojenej přes seriák, tak jde jen jeden. Ale do konceptu DCC++ se to hodí. Za pár minut je to hotovo a může se jezdit.
Bender
 
Příspěvky: 6
Registrován: stř 11 bře, 2015 6:11 am

Předchozí

Zpět na DCC v praxi

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků