to Bohous_P:
pro mne to je polotovar, ktery se musi na dany problem adaptovat. Jinemu to staci, mne ne. Pokud sledujes debatu, mym pozadavkem je vytvorit skupiny loko s rozdilnymi stupni rychlosti(40,60, 80, 100) a udelat "nejake" tabulky rychlosti. Teda, vymyslet to tak, aby dva lidi mohli prijit na setkani se stroji, ktere se nikdy nevidely a bez problemu je pustili do vicenasobne trakce. Podle mnohych to je utopie, ale zkusim. Nanejvys mne poslou do haje zeleneho. No a co.

Proto tu hledam konsensus, jak by to bylo nejlepsi.
---
Snimani casu pomoci detekce obsazeni je passe, to je uplne mimo tolerance (bandaze, spatny kontakt).
---
To Sindy:
pokud dam velky usek, tak projeti na rychlost 2 bude nekonecne casovo narocne. Jedine reseni je pouzit nekolik ruzne dlouhych useku, kde pomer cas a rychlost bude vetsi nez realna chyba.
Teda na "10km/hod" pouzit 30cm a na rychlost "100km/hod" pouzit 300cm. Tim padem zlikvidujem chybu mereni na minimum. Jak pise Jirka, je skoda nevyuzit programy, ktere jsou hotove a k dispozici.
---
Jeste tu je treti moznost, ze chyby na kolejistijsou mnohem vetsi, nez chyba pri vypoctu krivky rychlosti. Potom by asi fakt bylo lepsi nastavit, co se nejlepe da a pouzivat loko bez bandazi, aby se to samo upravovalo.