Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf
TonikM píše:je to dost o tom, že pokud si tu začneš číst to forum od začástku, zjistíš, že ti lidé , kteří tu davali své věci zadara, rozdělili se o své výtvory, tak tu najednou jistí "komerční" členové pomlouvají a schazují. A tak se tu už ani o nic nesnaží. To je problém tohoto fóra. Bylo to jednoznačně nejlepší fórum, které o modelovce byo, bohužel dnes se to už moc řící nedá, po ovládnutí jisté skupinky.
Mohu tě ubezpečit, že to není názor jen můj, ale bojuji tu za ty, kteří se ozvali do SZ, ale nechtějí veřejně neco vyslovit, protože se bojí osočování ze stran již uvedených nebo vyvržení z této komunity.
TonikM píše:je to dost o tom, že pokud si tu začneš číst to forum od začástku, zjistíš, že ti lidé , kteří tu davali své věci zadara, rozdělili se o své výtvory, tak tu najednou jistí "komerční" členové pomlouvají a schazují. A tak se tu už ani o nic nesnaží. To je problém tohoto fóra. Bylo to jednoznačně nejlepší fórum, které o modelovce byo, bohužel dnes se to už moc řící nedá, po ovládnutí jisté skupinky.
Mohu tě ubezpečit, že to není názor jen můj, ale bojuji tu za ty, kteří se ozvali do SZ, ale nechtějí veřejně neco vyslovit, protože se bojí osočování ze stran již uvedených nebo vyvržení z této komunity.
TonikM píše:........napsat nějakej program pro microcontrolér..........
ANO, především AVR, ale drobnosti i pro PIC
...Vypálit ho?...........
ANO, cca 3sec přes ISP nebo ICSP
............ Kolik PICů odděláš než to oživíš a vyzkoušíš?....
Rozumně a správně navržené zapojení MCU neodpálí, sám má dost ochranných prvků.
Dál už to komentovat nebudu.
Odesláno: stř 15 dub, 2015 1:27 pm
Od: BohousP
Komu: TonikM
Předmět: Roco 10787
Toníku, o postiženou husu fakt nejde. Tvůj první příspěvek měl reálný základ, nespokojenost s cenou. Chápu a beru. Už jsem napsal, že pokud něco v našem procesu změníme, cena půjde níž. A myslím, že to dlouho nepotrvá. Ale pořád nechápu ty další poznámky. Že Fulda občas reaguje arogantně, vím a nelíbí se mi to. Ale DIGI-CZ není jen Fulda, je v tom víc lidí - např. Vít Vaculík (http://maximaus.unet.cz/) a další návrháři. Proto nemusíš shazovat jejich práci. Naopak, pokud máš sám nějaké náměty, nebráníme se spolupráci. Naší koncepcí je spíš spojení a netříštění sil na duplicitní práci.
Pokud jde o DCC koleje - udělali kus záslužné práce - už jsem to několikrát napsal např. http://diskuze.modely.biz/viewtopic.php?f=6&t=7013&p=114398&hilit=Dcckoleje#p114391. A to bylo před třemi lety ... Vůbec jsem tenkrát netušil, že jednou budu s Fuldou spolupracovat. Že DCCkoleje zůstaly na místě a léta neaktualizovaly, je jiná věc. A nevím o tom, že by někdo shazoval jejich centrálu (ona není jejich, ale je to starší verze Pacovy, stejně tak jako že Fulda nebo já jsme do novější centrály zanesli jen minoritní změny).
sidlo píše:To se asi nedělá publikovat soukromou korespondenci.
vvitty píše:Když bude zájem ze strany modelářů tak není problém to v létě překlopit do SMT a rázem je cena o pár stováků jinde... a pokud se lidi smíří s problematickým upgrade firmware (procesor natvrdo na desce) tak je to dalších pár pětek dolů... zájemci se mohou hlásit u Bohouše nebo u mě
sidlo píše:To se asi nedělá publikovat soukromou korespondenci.
TonikM píše:Tak pro případný upgrade se běžně vyvede těch 5 pinů na pinovou lištu v ceně 2kč. Opět je to jen o správném návrhu.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků