Ahoj, díky za postřehy, ale:
1. programovat SMD PICe neumím/nechci. Na ty tři kusy co potřebuju se mi nechce kupovat kleště a redukci na klasický ?DIL? pouzdro pro můj PicKit se mi kupovat/vyrábět taky nechce. Spíš je to lenost, moc práce. To radši přes MM nastavím to co mi továrně nevyhovuje.
2. toho že CV513 je CV1 jsem si všimnul v tabulce u BorgM, ale vycházel jsem z textu, který je napsaný na jeho stránkách níže:
Připojte dekodér na programovací kolej. Na multimaus nastavte programonání v režimu CV. Navolte programování a budete vyzváni k zadání adresy CV kterou chcete měnit (např. 513), dojde k rozblikání diod na dekodéru a multimous vypíše error 2 (to je vpořádku, dekodér nemá zpětnou vazbu), stiskněte OK, chyba se vymaže a budete vyzváni k zadání hodnoty měněné adresy CV. Zadejte např. 2 a potvrďtě zadání pomocí OK. Pokud je vše jak má být, dekodér zabliká dvakrát dvojitě. Ovladač opět vypíše error 2, ale hodnota je přesto zapsána. Pokud by se zápis nezdařil, diody několikrát zablikají a hodnota zůstane v dekodéru nezměněna.
Tak a teď moje postřehy:
1. nevšiml jsem si jestli to bylo u BorgM napsaný, ale záleží na tom, na který PAD PowerModulu se připojí J a na který K. Pokud se polarita přehodí, nelze dekodér ovládat ani programovat, jen zobrazuje poslední zapamatovaný stav.
2. k programování: zatím jsem přišel na to jak funguje programování adresy:
a. dekodér připojit na programovací kolej/svorky - opět pozor na polaritu - vyzkoušet pokus omyl, dekodér se nepoškodí
b. na MM vybrat Programování CV
c. adresa CV zadat 1, potvrdit, LEDky probliknou a na MM se zobrazí ERR 2
d. zadat hodnotu v rozsahu 1-63, potvrdit, LEDky asi 3x probliknou a na MM se opět zobrazí ERR 2
Kdybych si rozsahu hodnot CV513 všimnul hned, ušetřil bych si několik minut/hodin života. V mé výchozí konfiguraci NanoX znamená zadaná adresa 1 skutečnou adresu 5. Pak jsem si myslel, že adresa 5 bude odpovídat skutečné adrese 9 (posun o 4 kvůli Lenz vs. ROCO?), ale tomu tak není. Obecně platí tento vzorec: skutečná 1. adresa dekodéru = zadaná adresa * 4 + 1. Takže mnou zadaná adresa 5 znamená, že dekodér bude poslouchat na adresách 21, 22, 23 a 24.