Ehm. HonzaV píše, že na podzim zase bude vrtat své koleje a rozhodl se opustit analog a bude mít DCC. Toť vstupní myšlenka do vlákna.
HonzaV mezi řádky píše, že jakkoliv se na tomto fóru dokáže dostat k informaci, tak ho mrzí, že poměr odpověď na dotaz vs. odpovědi stranou, bokem, invektivy a další balast je tak 1/19. A to je škoda.
Honza hledal DCC a ačkoliv je zde ve vlákně ta 1/20 informace, stejně jsem se nedozvěděl, co jsem potřeboval. Vaše odpovědi tazateli na úrovni ZŠ jsou bohužel na úrovni PhD.

všude jsem našel buď jen názvy protokolů, nebo i příslušenství, nikde však obrácené vysvětlení.s čím začít, co děla na kolejišti co, co se kdy dá postupně doplňovat.
Pro ježdění doma s pár mašinami potřebuje:
Pro ježdění s více strojvůdci v klubu potřebuješ:
Pro ježdění na akcích, kde se sejde více modulů potřebuješ:
Pro ovládání kolejiště potřebuješ
Pro řízení výhybek:
Pro řízení signalizace:
Pro informace o tom, že na nějaké koleji je masina/vagon potřebuješ:
Proste polopaticky pro “toho rodiče, který by se svými dětmi rad začal”.
Přišlo mi, že pro mé potřeby jet pár mašin, časem přestavit výhybky - třeba i do cest, vědět na kterém úseku něco je, a třebas i rozsvítí nějaké domečky, ovládat jízdu a příslušenství z mobilu svede tu práci většina centrál.
Rozhodoval jsem se tedy mezi Z21 a TCS-2 s tím, že hlavní ovladače mají být mobily, počítač. Neplánuji brát někam ani moje mašiny, ani koleje. Maximálně mít vedle vlakodromu pro syna ještě malou stanici s posuvnou na hraní a zkoušení pro mne.
Tak snad jsem vybral dobře. A reakce prosím ideálně soukromě v SZ.