Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf
z21 stojí rovnako ako iné centrály, ktoré však samy o sebe neumožňujú ovládanie cez PC, tablet a smartfón.
Neviem, aký má zmysel nastavovanie výstupného napätia, pokiaľ budem prevádzkovať iba svoje lokomotívy.
Pokiaľ mám malé koľajisko, ktoré nikdy nebudem spájať s inými, predpokladám, že nepotrebujem LocoNet .....
D píše:...
Mně na aplikaci chybí mód pro blbce (děti a laiky). Abych jim mohl svěřit řízení jedné mašinky s telefonem bez obavy, že mi přenastaví centrálu nebo nevědomky vyjedou s jiným vlakem.
Jirka_US píše:to D:
1) Funguje ti komunikace centrala a JMRI ? Napr. ovladani loko pomoci Throttle (via klavesnice/mys) nebo nastaveni vyhybek ? Pokud je potiz uz zde, doporucuji situaci/potize popsat na JMRI foru a odpoved je ve vetsine pripadu velmi rychla, chybu nelze vyloucit uz jen vzhledem k faktu, ze je to ve zkusebni verzi.
2) Pokud ano, tak zde je postup pripojeni telefonu/tabletu:
a) v menu "Debug" vyber "Start WiThrottle", melo by se objevit okno WiThrottle, kde je IP adresa vcetne portu neco jako 192.168.1.xxx:12345, cislo portu se meni po kazdem spusteni JMRI, ale lze nastavit i pevne cislo portu.Pro jednoduchost predpokladam pouze jeden pocitac pripojeny k WiFi routeru. Nastaveni JMRI pocitacove site a management vice pocitacu/telefonu/tabletu/routeru/BT ovladacu a jejich kombinace pozdeji.
b) spustit aplikaci Engine Driver (v pripade Androidu) na telefonu/tabletu, v policku "discovered servers" by se melo objevit neco jako "My JMRI Railroad" a cislo portu, IP adresa je hned na tim (piko pismo).
c) tuto adresu zadat bud rucne do policka "Host Name" vcetne cisla portu nebo kliknes na "My JMRI Railroad"
d) pak by se mela objevit nova obrazovka s polickem Loco Press to select, kliknec nato a opet se zobrazi nova obrazovka, zde zadas adresu loco nebo vyberes ze seznamu.
e) pokud se zadarilo az sem, tak by jsi mel byt schopny dat masinu do pohybu posuvnikem (modra kometa nebo zluta "cmouha") .
f) na pozadani zopakuji i pro iOS.
3) Navod krok za krokem existuje, ale nepotreboval jsem ho, ale pokusim se dohledat.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 12 návštevníků