Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf
Nicméně mám jeden dotaz, kterej se seriózně týká DCC napětí, nicméně mám pocit, že jsem asi první na světě, kdo si ho položil:
fulda píše:Míro, nezačínej. Už několikrát jsem v tomto vlákně vysvětloval jak je to s napětím v kolejích při DCC.
To samé měření napětí AC a myslet si, že DC je stejné. A už vůbec věřit na kouzelného skřítka, kterej ohlídá aby trafo po usměrnění dávalo méně než před usměrněním.
ovlaky píše:miroslav lengyel píše:ovlaky píše:Koukal jsem na ten odkaz Roco zesilovače, a je tam obrázek = tzn. že vstupní proud musí být stejnosměrný. Tak co mám v této situaci dělat? Mám to trafo usměrnit pomocí diod. můstku + tlumivka? Asi to bude opravdu přizpůsobené pro vstup s proudem DC.
To je ale divný,tady nic takového není http://houmrovyvlaky.bluehost.cz/Galeri ... g00003.htm
Jinak jsme se zeťákem svého času měřili napětí v kolejích a naměřili cca 12 V.
Ale já myslel, ten odkaz, co jsi napsal v předposledním příspěvku, ve které si mě odkázal na Roco stránky se zesilovačem. Pod obrázkem máš nějaký popis, a pod popisem jsou tabulky se značkama, a tam je právě ta značka = (stejnosměrný proud). Takže, abych to mohl napájet tímhle AC trafem, tak bych si musel koupit ještě ten starý zesilovač skoro za 3000,- Kč.
A co říkáte ostatní? Je to trafo Fleischmann použitelné? A v jaké podobě ho nechat. Nechat ho AC nebo usměrnit na DC?
Nicméně mám jeden dotaz, kterej se seriózně týká DCC napětí, nicméně mám pocit, že jsem asi první na světě, kdo si ho položil:
ovlaky píše:V digitálu je teda stejnosměrný proud?
ovlaky píše:Chtěl bych se zeptat, jaké napětí je u DDC systému (AC nebo DC)?Mám doma totiž centrálu a multimaus od roco. Potřeboval bych si něco zapojit, tak jestli to má smysl...
A nemá někdo doma takovéto vozy? Má někdo s něma zkušenosti, jak je osvětlit?
Napíši to velice zjednodušeně a primitivně.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků