Snad se blížíme k závěru, ale předtím jeśtě malá rekapitulace. Vlákno začalo tímto:
Ahoj,
v první řadě se musím pochválit, povedlo se mi koupit limitku Tomix 6422 - skeleton. (čistící vůz v průhledné verzi)
Koupil jsem jí z Japonska a domů dorazila jen o den později, než zboží co manželka nakoupila v Ďáblicích. (a bez cla).
a par tydnu pote:
Tady se zase pokoušíš mlžit. Podle platných dovozních pravidel při individuálním dovozu nad €22 a do €150 platíš DPH. (to je cca $30,5 - $207,2)
Pokud je někdo detailista, tak nic jednoduššího než si na webu celní správy vyplnit formulář TARIC-CZ, který zahrnuje DPH sazby české republiky.
Ze by se zmenily predpisy nebo ze by Tomix byl levnejsi nez dekoder? Nebylo by dobre to clo doplati, aby to bylo fer vuci tomu dekoderu?
http://www.1999.co.jp/eng/10010448Jinak si myslím, źe je celkem zásadní rozdíl mezi slovy:
fulda píše:Asi 100x jsi uvedl, že hlavní chyba mého dekodéru je, že nepodporuje CV#21,22.....
a moje puvodni pripominka:
V případě soupravy s využitím CV19 (advanced consisting) by možná mělo smysl přidat CV21,CV22...
fulda píše:Ale našel jsem v jednom bezva
fóru báječnou odpověď:
Jirka_US píše:CV5 je dle zmíněného dokumentu S-9.2.2 NMRA volitelné (optional),
... stejně jako CV#21,22
...
No to je samozřejmě pravda a nikdo tento fakt nezpochybňuje a byl jsem přesvědćen, že tento fakt víš. Ale to klíčové je co je psáno v odstavci mezi řadky 165 a 170 se nějak taktně vytratilo. Závěr, který asi chceš udělat, jsem zde již uváděl (na konrétním typu dekodéru) a jsem rád, že jsi k němu dospěl také ….
Ted jeste jedna mala korekce k tomu ovladaci:
Krom toho - jak píše Bohouš, za 5000 si koupíš zhruba 3 MM, takže má do každé ruky jednu a ještě si může dát třetí na podlahu a točit kolečkem palcem u nohy
Ty počty asi nějak nesedí, v té „krabičce“ jsou 2 ovladače v jednom a co ty „dráty“ z těch myší ? Dokážeš si představit, že by někdo začal srovnávat tvůj bezdratový ovladač např. s Fredem ?
Vzhledem k tomu, že já žádné dekodéry neprodávam, pokud se nic nezměnilo , tak ty asi také ne (pokud je to pro pár kamarádů, tak je to skvělý, jen tak dále), tudíž o nic nejde. Tak jsme si trochu „pokecali“ a závěr je ten, že současná úprava NMRA S-9.2.2 pro jednoúčelový dekodér do „vysavače“ je asi poněkud „krkolomná“ .. ... a teď už zbývá zajít na panáka (Bohouš nabízel slivovici) do Opletalky ...
Tak snad hodiny Teorie DCC a NMRA skoncily a pokud se týká praxe, tak bych se řídil radami těchto dvou pánů. Stejně mám pocit, že ikdybych zde prezentoval notářsky ověřené video, tak to asi nebude moc platné...
A2C píše:..... aby tu bolo nutné písať dlhé litánie a urážať sa

k tomu vysávaču stačí akýkoľvek lacný lokomotívny dekodér takže riešiť špeciálny do tohto voza je nezmyseľ.
miroslav lengyel píše:... Nevím tedy jak vy,ale já nemám potřebu měnit během čištění kolejí rychlost soupravy,takže prostě soupravu rozjedu,MM přepnu na adresu čistícího vozu a v klídku si reguluji otáčky motoru.....
P.S.to miroslav lengyel: Asi je občas dobré, že někdo s nadhledem diskuzi usměrní, asi je třeba některé věci brát s nadhledem, jiz neni treba vice dodavat.