Zvukový projekt Zamračená pro ESU

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Příspěvekod pepiknemecek » úte 06 pro, 2011 10:23 pm

Teď trochu z jiného soudku. Model je možné také digitalizovat a ozvučit dekodérem ESU V4 micro. Malou ochutnávku naleznete na http://www.youtube.com/watch?v=VEe48Rlvx4g (na videu není model MTB!!!!)
Tuto zvukovou stopu vytvořil jeden nejmenovaný kolega, zapálený modelář a mašinfíra v důchodu, na objednávku kolegy stokr7.
pepiknemecek

Re: Zamračená T478.1 od MTB v TT - diskuse

Příspěvekod Jacek » úte 06 pro, 2011 10:55 pm

pepiknemecek píše:Teď trochu z jiného soudku. Model je možné také digitalizovat a ozvučit dekodérem ESU V4 micro. Malou ochutnávku naleznete na http://www.youtube.com/watch?v=VEe48Rlvx4g (na videu není model MTB!!!!)
Tuto zvukovou stopu vytvořil jeden nejmenovaný kolega, zapálený modelář a mašinfíra v důchodu, na objednávku kolegy stokr7.

Mohu se zeptat na původ zvuků? Kromě rozhlasu a motoru v tom totiž nějak poznávám svoje zvuky z MS Train Simulatoru...
Jacek

Příspěvekod pepiknemecek » stř 07 pro, 2011 7:22 pm

K původu zvuku pro zamračenou mohu říct jen že tento vznikl na základě objednávky kolegy modeláře s přezdívkou stokr7. Samotné programování a úpravy reálného zvuku zrealizoval kolega modelář, programátor a bývalý strojvedoucí. Toho však osobně neznám. Samotné zvukové stopy byli pořízeny nahráním a to na skutečném stoji, nejedná se o kopírování něčeho co již někdy někdo vytvořil. V žádném případě se nejedná o "kopii" Zimo zvuku :!: :!: :!:
pepiknemecek

Příspěvekod Jacek » stř 07 pro, 2011 8:55 pm

pepiknemecek píše:K původu zvuku pro zamračenou mohu říct jen že tento vznikl na základě objednávky kolegy modeláře s přezdívkou stokr7. Samotné programování a úpravy reálného zvuku zrealizoval kolega modelář, programátor a bývalý strojvedoucí. Toho však osobně neznám. Samotné zvukové stopy byli pořízeny nahráním a to na skutečném stoji, nejedná se o kopírování něčeho co již někdy někdo vytvořil. V žádném případě se nejedná o "kopii" Zimo zvuku :!: :!: :!:

No pořízené byly na skutečném stroji, ale většina evidentně mnou. Tady je důkaz:
http://jacek-modely.cz/zvuk_MTB.mp3
V tomto souboru mp3 je vždy zvuk z toho videa modelu a za tím můj zvuk, pro názornost hlasitější. Konkrétně píšťala, houkačka, odfukování brzdiče, pískování a pískání zdrží.

Jedná se o moje zvuky pro hru MS Train Simulator (nikoliv Zimo), které jsou volně ke stažení na stránkách http://msts.jacek-modely.cz a součástí každého balíku zvuků jsou i licenční podmínky :!:
Jacek

Příspěvekod pepiknemecek » čtv 08 pro, 2011 6:46 pm

Jak jsem koupil tak jsem prodal, co mi bylo řečeno o původu zvuku to jsem zde prezentoval. Víc k tomu nemám co říct.
pepiknemecek

Příspěvekod Colonel32 » čtv 08 pro, 2011 8:03 pm

pepiknemecek píše:Jak jsem koupil tak jsem prodal, co mi bylo řečeno o původu zvuku to jsem zde prezentoval. Víc k tomu nemám co říct.

Tak teď si asi neuvědomujete, jak velký můžete mít s porušení autorských práv malér...
Colonel32

Příspěvekod mkcompTT » čtv 08 pro, 2011 8:45 pm

Colonel32 píše:
pepiknemecek píše:Jak jsem koupil tak jsem prodal, co mi bylo řečeno o původu zvuku to jsem zde prezentoval. Víc k tomu nemám co říct.

Tak teď si asi neuvědomujete, jak velký můžete mít s porušení autorských práv malér...

Vůbec žádný, pouze poukázal na odkaz na Youtube.com a napsal co o tom ví. Tím pepiknemecek vůbec nic neporušil. Pokud chceme někoho pranýřovat, bude to muset být ten, co to pravděpodobně ukradl. A to si bude muset vybojovat kolega Jacek, pokud mu to tedy za to stojí...
mkcompTT

Příspěvekod Colonel32 » čtv 08 pro, 2011 10:37 pm

Vždyť ten zvuk chtěl nahrávat do lokomotiv, které bude prodávat.
Colonel32

Příspěvekod vape777 » pát 09 pro, 2011 12:41 pm

V poslednej dobe sa tu začína zvrhávať diskusia ohľadom autorských práv. Autori si chcú nárokovať na svoje práva takmer vo všetkom.
Môj názor je ten, že ak autor nechce aby to čo vymyslel, zhromaždil, nahral, skopíroval ... použili iní, mal by si to ošetriť v uvedených podmienkach. V opačnom prípade je lepšie zvuk neuverejňovať alebo počítať s tým, že to prípadne môže niekto skopírovať.
Naposledy upravil vape777 dne pát 25 kvě, 2012 6:41 am, celkově upraveno 1
vape777

Příspěvekod Colonel32 » pát 09 pro, 2011 1:07 pm

vape777 píše:V poslednej dobe sa tu začína zvrhávať diskusia ohľadom autorských práv. Autori si chcú nárokovať na svoje práva takmer vo všetkom.

Autor přece neřekl, že nesouhlasí s použitím a zveřejněním. Jen chce, aby mu byl přiznán kredit.

vape777 píše:Kto je "autorom" ??? Podľa všetkého to bude samotná lokomotíva, alebo nie?

A když vyfotím svého psa, tak autorká práva na tu fotografii bude mít ten pes?
Colonel32

Příspěvekod male zvire » pát 09 pro, 2011 3:45 pm

Colonel32 píše:A když vyfotím svého psa, tak autorká práva na tu fotografii bude mít ten pes?

Ne - autorská práva budou patřit tomu fotaparátu ;)
Nejvyšší forma života je člověk. Nejnižší formou života je člověk který si hraje s vláčky.Holly
male zvire

Příspěvekod pepiknemecek » pát 09 pro, 2011 5:22 pm

No coment. Příště se na vás v....u :x Místo aby jste byli rádi že se našel někdo kdo vyrobil konečně něco pořádného, jen dráždíte kobru bosou nohou.
pepiknemecek

Příspěvekod Jacek » pát 09 pro, 2011 6:44 pm

No, opravdu zajímavé. Co k tomu dodat? Jsme holt v Česku. Takže někdo stáhl z mých stránek freeware balík zvuků a upravil pro svoji potřebu. Někdo druhý výsledný produkt prezentoval se záměrem prodeje. Tím nevědomě porušil autorská práva a licenční podmínky. No budiž, stalo se. Co jsem čekal, že po upozornění mi někdo napíše aspoň "promiňte" nebo se zkusí nějak domluvit. No peníze bych za těch pár *.wav souborů opravdu nechtěl...
Místo toho jsem se dozvěděl, že si vlastně za to můžu sám, když to mám na stránkách. Čili pokud někdo postahuje z fotogalerií fotky lokomotiv a bude prodávat na burze, je to naprosto v pořádku, jo? :shock:

Michal Dalecký píše:Ukoncete diskuzi o autorskych pravech a venujte se puvonimu tematu.

Pane Dalecký, teď jste teda nezklamal. Přesně jak psal před pár stránkami kolega VoVo. Po letech nečinnosti najednou řídíte diskuzi v tomto jednom vlákně tak jak se Vám hodí. Jakákoliv kritika kolegy (či kamaráda) je nepřípustná. Kamarád ujel, ale všichni mlčte a vraťte se k původnímu tématu, nic se nikdy nestalo.

pepiknemecek píše:No coment. Příště se na vás v....u :x Místo aby jste byli rádi že se našel někdo kdo vyrobil konečně něco pořádného, jen dráždíte kobru bosou nohou.

A jinak jste normální? Nemám se snad ještě já omluvit Vám???

Tímto bych tohle téma uzavřel.
Jacek

Příspěvekod pepiknemecek » pát 09 pro, 2011 7:54 pm

Tak aby bylo jasno. Teď jsem hovořil s panem Šimáčkem, alias stokr7. Od něho mám jak odkaz na youtube, tak i dekodér s touto nahrávkou. Bylo mi vysvětleno že tato nahrávka je jeho a je možné ji získat taktéž pouze od něj, případně od jeho zákazníků. Podle jeho slov se jedná o jeho originální dílo. Co víc ode mně chtete? Já se za nic omlouvat nebudu, nic špatného jsem neudělal. Pokud máte jiný názor, tak mi napište soukromě, sem to nepatří.

Pro méně chápavé. Ani já ani p.Báňa nemáme s touto nahrávkou nic společného. Prosím aby jste si nepletli pojmy s dojmy :!:
pepiknemecek

Re: Zvukový projekt Zamračená pro ESU

Příspěvekod Petr Zatrepalek » sob 10 pro, 2011 4:49 am

Zajímavý ale je, že se tohle téma na tomto diskusním foru objevilo jen pár dní po tom, co nejmenovaný kolega vehementně na modelbazaru inzeruje svoje dekodéry ESU 4.0 se zvuky do ROCO bardotky za 2600 Kč - a tohle je už v kontextu s tvrzením Jacka o porušení autorských práv na pováženou!!!
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Další

Zpět na DCC v praxi