nastavenie dlzky pulzu na LS150 - akym ovladacom

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

nastavenie dlzky pulzu na LS150 - akym ovladacom

Příspěvekod mmmm » pát 11 lis, 2011 12:27 pm

Mam dekoder na vyhybky LS150, cez LA010 mam napojene servo prestavnik. Ked ale cez cerveny Roco ovladac poslem impulz na zmenu polohy vyhybky, tak pulz trva len velmi kratko a vyhybka sa nestihne preklopit. Podla manualu k LS150 sa pulz da nastavit na 0,1 az 10 sekund. Ak mam spravne info, tak sa to cez cerveny Roco ovladac nastavit neda (ak sa da -ako?). Mal by to ale vediet modry Roco ovladac. Je to naozaj tak? Akym inym ovladacom sa to da? Nebol by niekto z Kosic, kto ma modry ovladac :) ochotny sa stretnut a pomohol mi nakonfigurovat tu LS150? Samozrejme, za odmenu :)

Dakujem
mmmm

Re: nastavenie dlzky pulzu na LS150 - akym ovladacom

Příspěvekod fulda » pát 11 lis, 2011 3:46 pm

podle manuálu http://houmrovyvlaky.wz.cz/Manualy/LS150.PDF vůbec nezáleží na ovladači.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
fulda

Příspěvekod mmmm » pát 11 lis, 2011 5:16 pm

aha, ok - dakujem za info
tak to pravdepodobne len neviem naklikat na ovladaci - nevie mi, prosim, niekto z hlavy vskratke napisat postup, ako viem naklikat dlzku pulzu na cervenom Roco ovladaci? Robil som to presne podla postupu v navode na LS150, ale zasekol som sa na bode, kedy na ovladaci potrebujem zadat hodnotu 1-100. Vopred dakujem
mmmm

Příspěvekod D » pát 11 lis, 2011 5:28 pm

mmmm:
- chceš řekněme čas dvě a půl sekundy
- napíšeš na myši 25, jako bys chtěl přepnout pětadvacátou výhybku
- potvrdíš její výběr tlačítkem OK
- přepneš tuto výhybku šipkou (aby se vyslal impulz)
D

Příspěvekod mmmm » pát 11 lis, 2011 5:30 pm

hmm :) znie to az prilis jednoducho :) dakujem, utekam to domov skusit
mmmm

Příspěvekod mmmm » pát 11 lis, 2011 6:23 pm

dlzku impulzu som uspesne nastavil - velmi pekne dakujem

ale zistil som, ze problem mam asi inde:
- bez ohladu na nastavenu dlzku impulzu ked sa snazim prepnut vyhybku, impulz je stale kratucky - mam pocit, ako keby si LS150 myslel, ze ma pripojeny elektromagneticky prestavnik, hoci je pripojeny servo prestavnik
- cize k LS150 je pripojeny prestavnik Tillig 86112 - podla navodu k prestavniku ma byt medzi nimi zapojeny LA010, ktory sa mi ale nepodarilo zohnat, tak som ho vyrobil sam podla:
http://img177.imageshack.us/img177/9307 ... 002dt2.gif
ta schema by mala byt presne to iste ako LA010

cize bud to takto vobec nema byt zapojene alebo som tu improvizovanu LA010 vyrobil zle

prosim, vie mi niekto pomoct?

vopred dakujem
mmmm

Příspěvekod vape777 » sob 12 lis, 2011 7:28 am

LS 150 sa zapája s prestavníkom Tillig 86112 bez adaptéra LA010. To je jedna z výhod tohto výhybkového dekódera.
vape777

Příspěvekod mmmm » sob 12 lis, 2011 10:07 am

Dakujem, uz to ide - spravne to teda bolo:
C = cervena
+ = ruzova
- = zlta

Celkovo mam 8 prestavnikov, ale ide mi len 5 - samozrejme, ze som otestoval vsetky kombinacie (spravne som nastavil jeden tak, aby isiel a potom som len prehodil iny prestavnik a nejde to - cize to pravdepodobne nebude chyba konfiguracie LS150, ale priamo prestavnika). Nenapada niekoho, preco mozu prave 3ks nefungovat?

Prosim, existuje k tomu nejaky uceleny zdroj informacii? V navodoch toho dokopy nic nie je, predajca v Kosiciach nie je schodna cesta a vygooglovat sa nie vzdy daju dost presne info.

Velmi pekne dakujem.
mmmm

Příspěvekod romino » sob 12 lis, 2011 10:36 am

Skus kontaktovat niektoreho clena klubu v Kosiciach http://mkkosice.railnet.sk , urcite ti niekto z nich poradi.
romino

Příspěvekod mmmm » sob 10 pro, 2011 12:01 pm

Prosim, vie niekto ako spravne zapojit vyvody z prestavnika Tillig 86112 na vyhybku? Podla navodu by sa na vyhybku mali zapojit: biely, modry a hnedy. Biely na usek, kde sa stretavaju vnutorne kolajnice - "lava a prava" z rozdvojenej casti. Hnedy na vonkajsiu kolajnicu odbocujucej vetvy a modry na vonkajsiu kolajnicu priamej vetvy. Je to takto spravne? (maju sa este pripojit aj adekvatne farby na pohyblivu cast vyhybky, ale to teraz nie je dolezite). Kde ma byt napojene napajanie kolajnic z Roco Multimaus? Momentalne to mam za rozdvojenim - na priamej strane. Je to takto OK? Kde este maju byt zapojene?

Dakujem za pomoc.
mmmm

Zpět na DCC v praxi